Řetězce nadělují: Lidl dává dárek seniorům, Tesco slevu studentům

1230
retezce
Dárek seniorům 65+, tak zní slogan Lidl pro jeho slevovou akci. Na propagačním letáku je usměvavý seniorský pár [viz obr.] / Foto: Lidl

Maloobchodní řetězce Tesco a Lidl nabídly 10% slevu na potraviny i další zboží. Lidl ji dá ve vybraném týdnu seniorům. Tesco slevu nabízí držitelům ISIC, tedy studentům. I zde je ale omezení. Studenti se slevou nakoupí jen jednou týdně.

„V nadcházejícím týdnu Lidl potěší všechny seniory nad 65 let. Připravil si pro ně totiž dárek v podobě 10% slevy na vybraný sortiment.  Ten je možné využít ve všech prodejnách Lidl po celý týden,“ píše Lidl ve své zprávě.

Představuje i svoji filozofii: „Cílem společnosti Lidl je nabízet zboží té nejvyšší kvality za nejnižší možné ceny“.

V případě slevové akce to znamená, že senioři v Lidlu od pondělí 9. října do neděle 15. října [po prokázání svého věku] nakoupí o deset procent levněji čerstvé ovoce a zeleninu, vejce a nebalené pečivo. Uplatnění slevy je jednoduché. U pokladny řetězce stačí slevu oznámit, prokázat věk dokladem s fotografií a následně jen dokončit nákup.

Jurečka odsoudil slevovou akci Lidlu pro seniory

„Touto akcí jsme chtěli vyjít vstříc seniorům. I proto jsme do nabídky zahrnuli produkty podle kategorií, které nakupují velmi často. Zároveň se jedná o produkty, u nichž vlivem inflace za poslední dobu nejvíce vzrostla cena a mohly se stát pro řadu lidí nedostupnými,“ uvedl jednatel společnosti Vít Pravda s tím, že týden věnovaný seniorům se v Lidlu objevuje historicky poprvé.

10% slevu nabízí i Tesco

Řetězec Tesco a vydavatel studentských průkazů ISIC [GTS Alive] od 2. října nabízejí novou slevu pro studenty ve výši 10 procent. Sleva se vztahuje na veškerý sortiment Tesco včetně nepotravinářského zboží. Výjimkou jsou tabákové výrobky. Jde o první studentskou slevu svého druhu mezi řetězci s potravinami v Česku, tvrdí firmy. Studenti si s průkazem ISIC budou moci v prodejnách Tesco výhodněji nakoupit vždy jednou týdně od pondělí do pátku.

„Dlouho jsme uvažovali o tom, že v rámci slev na studentský průkaz ISIC nabídneme i nákupy v některém z obchodních řetězců. Na jaře jsme spustili pilotní program v několika obchodech Tesco. Ten se osvědčil, studenti měli o nabídku zájem. A nyní slevu nabídneme ve všech prodejnách Tesco po celé republice,“ uvedl ředitel GTS Alive Radek Schich.

Mají důchodci důvod se bít o vejce za 3,33 Kč?

„Rozhodli jsme se významně pomáhat studentům v České republice prostřednictvím věrnostního programu Clubcard ve spolupráci s ISIC. Sleva ve výši 10 % na celý nákup ve všech prodejnách Tesco bude snadno dostupná v aplikaci Clubcard v podobě slevového kupónu. Clubcard aplikaci již aktivně využívá téměř milion zákazníků,“ říká Zuzana Grinčová, marketingová ředitelka společnosti Tesco ČR.

Řetězce ISIC využívají v marketingu běžně

Studentský průkaz ISIC slouží primárně jako studentský identifikační průkaz. Funguje také ve veřejné dopravě, školních jídelnách a knihovnách a pomáhá zabezpečit vstupy do škol.

Běžný každoroční licenční poplatek za průkaz ISIC činí 350 korun. Při používání průkazu studenta s licencí ISIC držitel, jak spočítali studenti UK, ušetří 120 korun ročně, 600 korun pak za dobu pětiletého studia.

Karta ISIC se ale prosazuje i jako identifikátor při slevách pro studenty. Například lékárny Dr. Max jeho držitelům nabízejí 25% slevu u online nákupů. Obdobnou nabídku má i online obchod s módou Zoot či prodejce elektroniky CZC.cz.

–DNA–

2 KOMENTÁŘE

  1. Jo jo, vlastníci řetězců z vysněného západu rozdávají drobky ze svých 50% zisků navíc, oproti co si dovolí na západě. Ale fanatičtí antibabišovci s fialkovci sprostě útočí je na Agrofert i na p. Babiše. Kdepak jsou ti ostatní dotační zloduši ? Když Agrofert ovládá jen 13% trhu Česka. K tomu si přidejte stu.. voliče 5kolky+ kontráše +čt+ seznam-novinky apod. informativní spodinu

  2. Tak pražská chátro cos volila pětidemolici,ráno do lídla a odpoledne před parlament pro oschlé chlebíčky a shnilé ovoce.To vám rozdá sama s láskou k národu Pekarová.A pak že se..u na lidi.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here