David Kučera: Bohatství a rozvážné nakládání s ním je umění

1168
David_Kucera
David Kučera / Foto: Skupina Partners

„Bohatství a rozvážné nakládání s ním je umění. Stejně jako investování je třeba se mu naučit,“ říká v rozhovoru pro FinTag.cz finanční poradce skupiny Partners David Kučera.

Finanční poradce David Kučera se financím věnuje déle než dvanáct let. Mezi jeho klienty patří jak lidé s běžnými příjmy, tak podnikatelé a majitelé firem. Na adresu svých vysokopříjmových klientů: „Jsou mezi nimi lidé, kteří jsou skromní, inteligentní, rádi si nechají poradit. Uvědomují si své reálné kapacity a váží si lidské práce. Dokáží ocenit odbornost někoho dalšího. Pak jsou i tací, kteří mají takříkajíc vše pod palcem. Mají pocit, že peníze mohou nejlépe zhodnotit sami. Hodnotu peněz určují jen tím, co si za ně mohou pořídit. Neradi se o ně dělí a práce ostatních jim přijde méněcenná.“

David Kučera: V podnikání většinou uspějí jen dříči. Ano, dříči!

odle něj jich ale naštěstí není většina, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jinou věcí pak je, že ti druzí jsou podle něj rozpoznatelní takřka hned. Na první pohled.

„Musí být středem pozornosti, obdivovaní pro to, co nového si pořídili. Vychloubají se, jak na někom ušetřili. Komu nezaplatili. Jak neplatí vůbec žádné daně. V extrémním případě čerpají i sociální dávky,“ říká finanční poradce David Kučera.

A nejen to. Bohatství a rozvážné nakládání s ním je umění. Stejně jako investování je třeba se mu naučit. Což potvrzují dle jeho názoru i příběhy těch, kteří šťastnou náhodou vyhráli velké částky v loterii, aby nakonec skončili tak, jak začali. Totiž bez peněz. Neměli totiž možnost si vybudovat postupně návyky a dovednost správného nakládání s penězi. [Více v rozhovoru s Davidem Kučerou zde.]

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here