Petr Šrámek: Investice do zdravotnictví patří k nejkomplexnějším

327

„Zdravotní péče, jak my ji dnes pojímáme, je spíše péčí o nezdraví než o zdraví,“ říká v další video debatě ABCD investora, jehož je FinTag.cz mediálním partnerem, zakladatel a manažer investičního fondu pro LongevityTech a Fora Longevity Petr Šrámek.

Petr Šrámek v rozhovoru s moderátorem Romanem Chlupatým upozorňuje na to, že s příchodem krize covid došlo k velkému posunu pozornosti veřejnosti ke zdravotním otázkám. Investování do zdravotnictví označuje za jeden z nejkomplexnějších oborů. Což souvisí s tím, jak komplexní disciplínou je zdraví člověka. Upozorňuje, že jakkoli jsou dnes v kurzu investice například do farmaceutických firem, je třeba být na pozoru.

„Není to tak dlouho, kdy jedna z biotechnologických firem neuspěla ve druhé fázi klinického testování jejího nového přípravku, hodnota akcií se jí propadla o 70 procent,“ vysvětlil.

Dle jeho názoru covid-19 toho za posledních šest měsíců změnil více, než se změnilo za posledních šest let. V případě zdravotní péče upozornil i na demografický vývoj, s nímž se potýká většina vyspělých zemí. To, že populace stárne, opět nahrává zdravotnictví.

Stačí pilulka a člověk tu bude do 130 let

Petr Šrámek se v rozhovoru dopouští i odvážné spekulace. Upozorňuje na výzkum a vývoj takzvaných geroprotektorů. To jsou látky, které zpomalují proces stárnutí tím, že regenerují imunitní systém i další funkce lidského těla.

„Tyto produkty jsou již běžně na trhu. A my počítáme jejich boom někdy v roce 2023,“ říká Petr Šrámek.

Dodává, že v tomto ohledu by terapie mohla mít velice zásadní dopady do penzijních systémů. A to v tom smyslu, že lidem by nejen prodloužila život, ale udržela je déle v produktivním věku. Což by mělo nemalé ekonomické přínosy.

Na druhou stranu je těžké počítat s tím, že by vše bylo tak snadné. A to třeba již kvůli tomu, že třeba jen chronické nemoci, jež úzce souvisejí s nezdravým životním stylem, jsou na vzestupu a zasahují stále mladší populaci. Ať už se to týká diabetu, obezity, nemocí dýchacích cest, různých typů demencí nebo dnes již i onkologických nemocí.

ABCD investora jede na výlet

Na závěr dodejme, že debaty ABCD investora se z televizního studia posouvají do přednáškových sálů. Účast na akcích je po registraci zdarma.

Na úvod čtyřdílného cyklu seminářů se přední domácí odborníci na investování podělí o svůj pohled na současnou a očekávanou situaci na trzích na brněnské Mendelově univerzitě a Škoda Auto Vysoké škole v Mladé Boleslavi.

22. 9. / 16:30 / Mendelova univerzita, Brno / Provozně-ekonomická fakulta

Hosté:

  • Štěpán Uherík, investiční stratég, Save & Capital
  • Tomáš Kálal, ředitel oddělení investičního bankovnictví, Conseq IM
  • Petr Stibůrek, numismatik, TrustWorthy International

Témata:

  • Očekávaný vývoj na trzích do konce roku
  • Vítězná strategie do nepohody
  • Pražská burza: buy/hold/sell
  • Drahé kovy a vítězné portfolio
30. 9. / 16:30 / ŠKODA AUTO Vysoká škola, Mladá Boleslav / Místnost B110

Hosté:

  • Tomas Michálek, zakladatel, BondSupermarket
  • Tomáš Kálal, ředitel oddělení investičního bankovnictví, Conseq IM
  • Tomáš Ivanič, numismatik, TrustWorthy International

Témata:

  • Očekávaný vývoj na trzích do konce roku
  • Vítězná strategie do nepohody
  • Pražská burza: buy/hold/sell
  • Drahé kovy a vítězné portfolio

Účast na akci: Zdarma pouze po registraci emailem na adrese azinvestora@seznam.cz. Kapacita je vzhledem k situaci omezena na maximálně 30 účastníků.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here