Čihák: Pracujeme pro firmu, která vyvíjí automatickou stavbu RD

269

Ekologičtější energetika, udržitelnost a decentralizace finančního systému. To jsou trendy, které má smysl na prahu roku 2021 sledovat při úvaze o rozvoji byznysu. Své k tomu říká konzultant Rudolf Čihák v debatě Svět v roce 2021.

Rudolf Čihák z poradenské firmy IdeaSense a Roman Chlupatý z konzultační společnosti AlterEko.info řeší, jaké změny přinesl covid nejen do podnikání. Akcentují digitalizaci. Rudolf Čihák upozorňuje na stavební sektor, který mohou nové technologie velmi proměnit.

„Nyní pracujeme pro společnost, která vyrábí stavební materiál, ale pracuje na přípravě automatického systému stavby rodinných domů,“ říká v rozhovoru.

Konzultant Čihák se vyjadřuje k home officu a dalším změnám, které do poradenského byznysu přinesl covid. V rozhovoru představuje i využití metody kulturní antropologie, behaviorální ekonomie a sémiotiky v byznysu. Ty jeho firma uplatnila například v zakázce pro Komerční banku [KB], která se chtěla posunout od klasické role poskytovatele financování do role partnera v byznysu.

„Poznání potřeb cílových zákazníků bylo základním kamenem spolupráce s týmem KB během následné série ideačních a prototypovacích workshopů, na kterých vzniklo 10 prototypů nových služeb,“ uvádí na svých stránkách.

Svět v roce 2021 volně navazuje na ekonomické fórum Kostelec 2020, na němž přední experti na ekonomiku, byznys a riziko diskutovali výzvy a příležitosti. Záznam celého „českého Davosu“ najdete na stránkách AlterEko.info.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here