Aleš Polák je novým generálním ředitelem Arval CZ

607
Arval_CZ_Ales_Polak
Foto: Arval CZ

Novým generálním ředitelem společnosti Arval CZ, která poskytuje operativní leasing, se stal Aleš Polák. Na pozici střídá Arnaulta Leglaye, který odchází po 15 letech na různých pozicích v Arvalu jako CEO pro severské země BNP Paribas Leasing Solutions do Norska.

Aleš Polák ve společnosti Arval CZ, která je 100% dceřinou společností skupiny BNP Paribas, pracuje od roku 2010. Osm let strávil v pražské pobočce na pozici Operations Director. Následně jako ředitel vedl bratislavskou pobočku Arval Regional Center, kde se soustředil na budování SSC [Shared Services Center]. Během jeho působení se bratislavská pobočka rozrostla z 60 na 200 zaměstnanců. Podle vyjádření firmy má Polák zkušenosti i s dynamickým růstem společnosti.

„Ve své nové roli se budu zaměřovat na další upevnění pozice společnosti Arval CZ na českém trhu. Na rozvoj retailového prodeje a implementace nových produktů operativního leasingu. Nad tím stojí výzva v podobě adaptace společnosti v postcovidové době, její dopad na trh a nové způsoby práce,“ uvedl Aleš Polák.

Vzhledem k tomu, že Arval Regional Center působí napříč mnoha regiony, navštěvoval Polák už jako ředitel v Bratislavě pravidelně i pražskou kancelář společnosti. I díky tomu zůstal v kontaktu se svým staronovým působištěm, což mu nyní ulehčuje start v nové roli.

Arnault Leglaye míří do Norska

Na pozici generálního ředitele Arval CZ střídá Polák Arnaulta Leglaye. Ten pracoval pro společnost 15 let na různých pozicích. Působil v Rumunsku, Brazílii, Chile i v České republice, kde byl od roku 2019. Jeho úkolem bylo vylepšit nabídku pro fyzické osoby, malé a střední podniky i velké firmy.

Manažer, který působil nejdéle v Jižní Americe, nyní od prvního srpna nastupuje jako CEO severských zemí ve společnosti BNP Paribas Leasing Solutions [BNP Paribas Group]. V nové roli v Norsku ho na poli finančního leasingu čeká rozvoj severského regionu a otevírání pobočky ve Finsku.

Za své předchozí působení nejraději vzpomíná na spolupráci s týmy z celého světa, na integraci společnosti Arval-Relsa v Jižní Americe a adaptaci Arval CZ na složité podmínky způsobené covidovou pandemií. Obdobnou krizovou zkušenost získal i v Rumunsku, kde působil v roce 2009, když začala finanční krize. Podle něj je zralost operativního leasingu v ČR vyšší a jeho vývoj byl rychlejší.

„Samozřejmě je pro mě hlavní rozdíl viditelný. Země Dacií versus země Škodovek,“ charakterizoval rozdíly obou trhů v době, kdy do Česka nastupoval.

Společnost Arval CZ funguje v Česku od roku 2003

Arval CZ je součástí mezinárodní skupiny Arval, která působí v 29 zemích [v dalších 17ti prostřednictvím partnerů] a spravuje téměř 1 200 000 vozidel. Arval je také součástí celosvětové aliance s lídrem severoamerického trhu fleetových vozidel, společností Element. Společnost je 100% dceřinou společností francouzské skupiny BNP Paribas

Arval CZ působí v oblasti financování a managementu vozových parků na českém trhu od roku 2003. S více než 22 000 vozidly ve fleetu patří mezi leadry v oboru. Hlavní produkt firmy je operativní leasing a to především formou uzavřené kalkulace. Česká pobočka je zároveň členem „retail banking“ BNP Paribas. Což je celosvětová síť retailových bank a specializovaných servisních služeb.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here