Volatilita na trzích: XTB online konference startuje už v 10:00

333
volatilita
Foto: XTB

Ať investujete do akcií, ETF, komodit, kryptoměn či na Forexu, může se vám aktuální vývoj na trzích jevit nepředvídatelně. Sotva se trhy vzpamatovaly z čínského covidu, přišla ruská válka. A s ní volatilita na trzích…

Jak se s ní úspěšně vypořádat? V orientaci pomohou strategie nejlepších traderů a investorů v České republice. Právě ti totiž vystoupí již zítra [26.3.] na online XTB trading konferenci 2022 od deseti hodin dopoledne. Konference poběží online na YouTube kanále XTB Česká republika a Slovensko. Vstup na konferenci je zdarma, stačí se jen bezplatně zaregistrovat na webu XTB. Po vyplnění jednoduchého formuláře dorazí e-mail s odkazem na živé vysílání na YouTube.

Volatilita je hlavní téma konference

Konference se tematicky zaměřuje na zvýšenou volatilitu, která jednoznačně určuje aktuální vývoj na finančních trzích.

„Na trzích nálada teď kolísá dle vývoje situace na Ukrajině. Chování obchodníků tak definují panické prodeje i euforické nákupy,“ popsal v nedávném rozhovoru pro FinTag.cz aktuální situaci analytik XTB Jiří Tyleček.

7 z 10 obchodníků nepoužívá ochranné stop loss příkazy

Navíc tipuje, že s námi volatilita ještě nějakou dobu zůstane. Aktuálním trendem přitom je posilování dolaru, vybraných komodit a propad většiny rizikových aktiv v čele s oblíbenými růstovými společnostmi.

Volatilitu považujeme teď za hlavní téma na trzích. Proto jsme oslovili zkušené profesionály a experty v oblasti tradingu, aby předali své zkušenosti, jak nyní na trzích fungovat. Jak si upravit své strategie a právě parametry řízení rizika. Musíme si uvědomit, že nyní na trzích vše probíhá velmi rychle a je zapotřebí být flexibilní,” vysvětluje Jiří Tyleček.

Zkušení obchodníci poradí, jak obchodovat právě teď

Výše uvedené dává smysl. Na konferenci XTB proto profesionálové z oboru představí své strategie a přístupy pro současnou dobu. Postupy, které lze přímo aplikovat na aktuální tržní prostředí, a to napříč instrumenty. Chybět nebudou ani panelové diskuze na téma technické analýzy či psychologie v obchodování. A stejně tak příspěvky o tom, jak úspěšně řídit rizika z případných ztrát. Je to k nevíře, ale jak uvedl pro FinTag.cz Jiří Tyleček, sedm z deseti obchodníků na trzích ani dnes nepoužívá příkazy Stop Loss.

„Pokud si kdokoliv tyto techniky osvojí, rázem se zařadí mezi 30 procent nejlepších obchodníků,” upřesnil.

A proto – právě teď více než kdy jindy – je třeba i na finančních trzích zachovat chladnou hlavu a opřít se o pevné základy. Jak na to poradí zkušení obchodníci již zítra [26.3.] na XTB online trading konferenci od desíti hodin dopoledne.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here