Asociace podnikatelek a manažerek má novou prezidentku

887
asociace_podnikatelek
Nová prezidentka Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek Romana Krejsová podniká v ekologickém zemědělství. / Foto: ČMAPM

Vedení Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek [ČMAPM] se nově ujala Romana Krejsová. Ta v ní dosud působila jako viceprezidentka. Kateřina Haring v ČMAPM zůstává jako čestná prezidentka.

Romana Krejsová vede se svým manželem rodinnou firmu Farma Kněžství v Žamberku ve východních Čechách. Farma se zaměřujeme především na zemědělskou prvovýrobu a služby pro zemědělství s moderní výkonnou technikou. Dříve Krejsová působila na manažerských postech ve finančních službách, pojišťovnictví a v zahraniční dopravní firmě. V minulosti se věnovala modelingu v Evropě a Asii.

„Vážím si důvěry, kterou ve mne členky zvolením vložily. Těším se na projekty, které nás s novým vedením čekají. Hned na začátku nás čekají důležité úkoly jako například nastartování coachingového programu Youth Laser Coaching,“ uvedla nově zvolená prezidentka ČMAPM Romana Krejsová.

Krejsová se jako viceprezidentka v Asociaci dosud starala zejména o rozvoj komunikace, sociálních sítí, organizaci eventů či akvizici nových členek. Ve své gesci měla například projekt #ChooseWOMEN a další. Nyní se podle svých slov zaměří na další rozvoj Asociace a podporu jak stávajících, tak nově chystaných projektů ČMAPM.

Kateřina Haring v ČMAPM zůstává

Českomoravskou asociaci podnikatelek a manažerek vedla od roku 2016 Kateřina Haring. Ve funkci působila dvě volební období po sobě.

„Kateřina Haring odvedla velký kus práce, na již zahájené aktivity chci co nejplynuleji navázat a rozvoj asociace dále rozšiřovat,“ uvedla Krejsová po svém zvolení.

Haring nadále zůstává v ČMAPM jako čestná prezidentka. A bude rovněž působit jako viceprezidentka v celosvětové asociaci podnikatelek Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales [FCEM]. Ta má zhruba pět milionů členek ve 120 zemích světa. ČMAPM je jako jediná asociace v Česku jejím členem.

„Chci dále zpovzdálí pomáhat chodu asociace a pokračovat v projektech, které jsou zaměřené na kariérní a osobní rozvoj žen. Budu se nyní více soustředit také na svůj nový byznys,“ uvedla Haring.

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek

ČMAPM sdružuje podnikatelky a manažerky v České republice. Těch je necelých 200. Firmy členek zaměstnávají asi 25 tisíc lidí. Jejich obrat ČMAPM odhaduje na 4,5 miliardy korun. Asociace provozuje devět regionálních klubů.

Asociace podporuje ženy v byznysu. Každoročně pořádá mezinárodní kampaň #ChooseWOMEN zaměřenou na menší podnikatelky. Zároveň ale stojí za programem Ženy 50+, který se zabývá seberozvojem a vzděláváním žen ve věkové kategorii nad 50 let.

V nejbližší době spustí také nový coachingový projekt Youth Laser Coaching, jehož odborným garantem je Eva Usai Blumental z ČMAPM.

„Projekt primárně aktivuje ty nejlepší vlastnosti, které ženy mají. Pokud nerovnováha ovlivňuje pohodu, produktivitu a bere energii, tak cestu k řešení nabídnou právě tyto kurzy,“ uvedla nová ředitelka ČMAPM, jež u nás vznikla v roce 1995.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here