Analytici řeší akcie, ETF, komodity i kryptoměny v roce 2023

335
analytici
Ilustrační foto: Pixabay.com

Nový rok přinesl svěží vítr na finanční trhy. Můžeme ale očekávat výrazné změny nebo se jedná jen o další rally medvědího trhu? Odpovědi v nových videodebatách hledají analytici XTB spolu s Jaroslavem Brychtou a Štěpánem Pírkem. 

Společnost XTB připravila novu sérii živých vysílání, kdy každý jednotlivý stream rozebírá jeden specifický instrument. V minulém týdnu se uskutečnila již první dvě vysílání [viz odkazy níže].

Akciový výhled pro rok 2023 se soustředil na akcie a ETF.  Tématu se věnoval Štěpán Hájek s Jiřím Tylečkem a zmíněným Jaroslavem Brychtou. Zásadní otázka zněla jasně: Budou trhy pokračovat v růstu? Experti se shodli na tom, že klíčovou roli sehraje politika FEDu.

Šance na soft landing, tedy měkké přistání, se může zdát pravděpodobnější než dříve, ani to však nezaručuje celkový obrat trendu,“ říká Štěpán Hájek s tím, že důležitý faktor je i otevírání Číny a pokračující konflikt na Ukrajině.

Lidé v Číně byli šťastní, když padla proticovidová opatření

Do streamu se vešla i témata vedlejší. Zajímavá byla například diskuze, zda přišel čas evropských akcií. Analytici rozebírali, zda růst evropských akcií v posledních měsících je jen náhoda nebo dlouhodobější trend. Celý záznam je zdarma k zhlédnutí na YouTube kanále zde.

Analytici nabízejí i komoditní výhled pro rok 2023

Druhý odvysílaný díl videosérie se zaměřil na vývoj komoditních trhů. Při této příležitosti si Jiří Tyleček pozval Štěpána Pírka, specialistu na tuto tématiku, který řídí investiční fond Bohemian Empire. V diskuzi hrála klíčovou roli problematika Číny a konflikt na Ukrajině.

„Jelikož oba regiony hrají zásadní roli na mnoha komoditních trzích, je vývoj tamějších situací pro ceny zemního plynu, pšenice, sójových bobů a mnoha dalších komodit opravdu stěžejní,“ řekl Jiří Tyleček.

Investování není jen o výnosu, ale i o pohodě, říká Tomáš Vranka

V druhé části debaty došlo na zásadní otázku, zda by mohly komodity překonat v tomto roce ostatní aktiva v rámci komoditního super cyklu. V poslední části vysílání se analytici, kteří se krátce dotkli i fenoménu ESG, věnovali výhledu u zlata, ropy, zemnímu plynu, zemědělských komodit a indexu cen potravin.

„Aktuálně vidíme trendy směrem nahoru na ropě a některých dalších energetických komoditách, sójových bobech a zajímavá příležitost se formuje i v drahých a průmyslových kovech,” říká v debatě Štěpán Pírko.

Stejně jako v předchozím případě je pořízený záznam veřejně dostupný na YouTube zde. A analytici už chystají další debaty. Nová proběhne již zítra [25.1.] od 18:00 hodin. Odborníci na ní blíže rozeberou projekt XTB Live Trading v roce 2022. Ve čtvrtek [26.1.] od 18:00 hodin následuje debata na téma Forex v letošním roce. Poslední debata poběží ve čtvrtek 2.2. od 18:00 hodin a zaměří se na kryptoměny v letošním roce. Všechna vysílání budou k dispozici na YT kanálu XTB.

–Adman’s Choice–


Nezapomeňte, že XTB nyní všem novým klientům dává akcii v hodnotě do 30 USD zdarma! Více informací naleznete ZDE.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here