Trading není gambling, ale chce i výdrž, říká obchodník

2027
trading
Foto: Pixabay.com

Ve valné většině se počet ztrátových obchodníků CFD pohybuje mezi 75 a 85 procenty, uvádějí brokeři. Je úspěšný trading opravdu jenom mýtus nebo za vysokou neúspěšností stojí něco jiného?

„Předpoklad tradingu je až směšně jednoduchý. Levně nakoupím, draze prodám a tento proces budu opakovat, dokud nepřijdu k pohádkovému bohatství. Nicméně každý, kdo trading reálně zkusil, ví, že realita má od tohoto pohádkového vykreslení daleko,” říká ve svém novém videu kurzu tradingu obchodní ředitel XTB Vladimír Holovka.

Stejně tak je podle něj zkreslující statistika neúspěšných obchodníků. Tvrdí, že za ní stojí z velké části nováčci, kteří si chtějí trading vyzkoušet.

„Ve svých prvních obchodech se tito začínající tradeři ale dostanou do ztráty a následně trading jako celek zavrhnou. Celá tradingová část působení na finančních trzích pak díky tomu dostává nálepku gamblingu,” vysvětluje.

Pokud podle něj člověk k tradingu přistupuje nezodpovědně, tato nálepka se samozřejmě dá označit za pravdivou. Nicméně v rukou profesionálních obchodníků, jak vysvětluje, je ten stejný trading respektovanou a komplexní disciplínou.

XTB nabízí Povídání o tradingu i Analytické fórum

„Vždy záleží na přístupu a úhlu pohledu. Člověk, který to s tradingem myslí vážně, by se tak neměl nechat odradit počátečními neúspěchy,” dodává a odkazuje na své video, kde začínajícím traderům shrnuje své zkušenosti za 20 let, po které sám na trzích obchoduje.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here