XTB má rekordní zisk. I oznámila investice do dluhopisů

71
XTB
Foto: XTB

Globální investiční fintech XTB dosáhl konsolidovaného čistého zisku 175 milionů eur [4,4 mld. Kč] a konsolidovaných výnosů 351 milionů eur [8,86 mld. Kč]. Společnost aktuálně představila produktové novinky pro letošní rok. 

Loňský rok byl rekordní i z hlediska získávání klientů a jejich zvýšené investiční aktivity. Počet aktivních klientů, kteří provedli nějaký obchod, se na konci loňského roku zvýšil o 51 procent na bezmála 409 tisíc. Celkový počet klientů pak dosáhl 897 tisíc a do 29. ledna 2024 si u XTB zřídilo investiční účet dalších 38,1 tisíce klientů.

„Loňské výsledky jsou jasným signálem, že jsme na správné cestě k dosažení stabilních a opakovatelných výsledků. A to nejen z hlediska finanční výkonnosti, ale také na provozní úrovni,“ uvedl pro FinTag regionální ředitel XTB David Šnajdr.

Upřesnil, že díky intenzivním marketingovým kampaním a rozvoji produktové nabídky se aplikace společnosti stává řešením první volby pro všechny, kteří chtějí aktivně či pasivně spravovat své úspory.

Co chystá XTB v letošním roce

Po nedávném přidání investičních plánů založených na ETF a zavedení úrokových sazeb u neinvestovaných fondů plánuje XTB dále rozšiřovat svou investiční nabídku o pasivní investiční segmenty. To znamená přidávání dalších produktů, které jsou atraktivní pro širší klientskou základnu. Tato strategie urychlí podle zástupců společnosti transformaci společnosti z CFD brokera na univerzální investiční aplikaci.

Přehled transakcí přes investiční aplikaci XTB

[Zdroj: XTB]

Ve druhém kvartálu letošního roku společnost spustí službu Social Trading. Ta nabídne investorům sledování aktivit těch nejúspěšnějších investorů společnosti. Budou moci investovat společně s nimi, nebo alespoň zváží jejich postupy.

V letošním druhém čtvrtletí společnost rozšíří svou nabídku pasivních investic o další třídu aktiv – dluhopisy. Ty budou zahrnovat dluhopisy vydané vládami [včetně USA, Velké Británie, Německa a Polska] a podnikové dluhopisy. Ty vydávají renomované světové podniky nebo firmy s relativně bezpečným ratingem [od AAA po BBB-].

Investiční fintech cílí i na penzijní plány

Vzhledem k tomu, že společnost vidí rostoucí potenciál v segmentu dlouhodobého investování, plánuje ve 3. čtvrtletí 2024 uvést na trh produkt zaměřený na potřeby polských klientů – konkrétně penzijní účty IKE a IKZE.

Vzhledem k atraktivní nabídce XTB bez poplatků za transakce s akciemi a ETF do 100 000 eur měsíčně firma očekává, že jen tím přiláká nové skupiny klientů. Podobně jako na polském trhu zavedení podobných programů XTB zanalyzuje i na dalších trzích včetně Česka. V Česku vyhodnotí možnosti nového dlouhodobého investičního produktu [DIP].

Plán produktů XTB pro letošní rok 

[Zdroj: XTB]

Do konce roku chce společnost představit produkt s přidanou hodnotou nad rámec investování. Půjde o integrovanou virtuální peněženku s kartou pro více měn, která umožní klientům provádět platby, převody, směnu měn a investovat. Aktivní investoři budou moci volně převádět prostředky mezi všemi svými účty XTB.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here