XTB zvyšuje úroky na eurových, dolarových i korunových účtech

32
uroky
Foto: XTB

Společnost XTB vznikla přibližně před dvaceti lety v Polsku a zpočátku fungovala především jako broker pro kontrakty CFD. V průběhu let však svoji nabídku rozšířila o mnoho nových produktů. Jedním z nich jsou i úroky na účtech klientů.

Nyní tak naleznete v XTB i CFD na kryptoměny, fyzické akcie nebo ETF, možnost automatického investování do ETF nebo úročení nevyužitých volných prostředků na obchodním účtu. Velice atraktivní úroky firma nabízí zejména po dobu prvních tří měsíců do založení účtu u XTB.

Teď se novinka ale stala ještě více atraktivní. Úroková sazba z neinvestovaných prostředků byla společností XTB zvýšena na 4,2 procenta pro EUR účet, 5 procent pro USD účet a 6 procent pro CZK účet pro prvních 90 dní od založení obchodního účtu. Změny, viz níže, platí od 11.3. 2024.

Prvních 90 dní od uzavření smlouvy [p.a.]
  • EUR: 4,20 %,
  • USD: 5,00 %,
  • CZK: 6,00 %.

Po uplynutí 90 dnů sazby klesají na 2 procenta pro EUR účet, 2,5 procenta pro USD účet a 2 procenta pro CZK účet.

Po uplynutí 90 dnů od otevření účtu [p.a.]
  • EUR: 2,00 %,
  • USD: 2,50 %,
  • CZK: 2,00 %.

Jak přesně tento produkt funguje a jak jej může investor využít? Velkou výhodou samotného úročení je, že se na účtech provádí automaticky. Nemusíte o nic žádat ani nic aktivovat. Po skončení měsíce stačí počkat maximálně pět pracovních dnů a úroky budou připsány na obchodní účet. Není ani potřeba starat se o daně, protože úroky jsou automaticky zdaněny a čistá hodnota úroků je již připsána. Investor tak může na obchodním účtu čekat s připravenou hotovostí, která mu průběžně něco vydělává, dokud se nerozhodne investovat nebo naopak spekulovat například na pokles trhů.

XTB Online trading konference 2024 startuje už 23. března

Vzhledem k tomu, že akciové trhy jsou v současné době na historických maximech. Pokud investor hledá skryté příležitosti na trhu, může to být mnohem složitější proces než před několika měsíci, kdy de facto všechny instrumenty zažívaly velké propady. Díky zvýšenému úroku na nezainvestované prostředky však není potřeba s hledáním příležitostí příliš spěchat, jelikož Vaše peníze u XTB pracují i při vyčkávání na další šanci. / Více informací o úročení neinvestovaných prostředků společností XTB je na adrese: https://cz.xtb.com/urok-z-neinvestovanych-vkladu.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here