Ambasador XTB Jiří Procházka je novým šampionem UFC

796
XTB
Foto: XTB

Jiří Procházka, jeden z nejlepších bojovníků MMA současnosti a ambasador XTB, úspěšně pokračuje ve své cestě za vrcholovými sportovními úspěchy. Včera [12.6.] se stal novým šampionem v polotěžké váze.

Procházkův oponent Brazilec Glover Teixeira podlehl v neděli v Singapuru českému bojovníkovi jen 28 vteřin před koncem pátého a posledního kola. Jiří Procházka se tak stal novým mistrem světa UFC v polotěžké váze a získal pás šampiona. Duel plný tvrdých ran ukončil v závěrečném 5. kole na takzvanou submisi. Jeho soupeř 28 sekund před koncem zápas „polomrtvý“ po škrcení vzdal.

„Nepředvedl jsem nejlepší výkon, omlouvám se. Příště to bude lepší show. Byl to ale hodně těžký zápas. Glover byl těžký soupeř. Ukázal, proč byl šampionem, a jsem rád, že jsem se mohl utkat s někým, jako je on,“ řekl Procházka po zápasu.

UFC zveřejňuje výplaty bojovníků až s časovým odstupem. Odhady ale hovoří o tom, že Procházka za zápas vydělal cca deset milionů korun před zdaněním. Podle webu Surprise Sports měl Procházka garantovanou odměnu 300 000 dolarů [cca 7 mil. Kč]. Vedle toho dostane zatím i blíže nespecifikovaný bonus za vítězství, pak 50 000 dolarů [cca 1,2 mil. Kč] za výkon večera a 20 000 dolarů v kryptoměnách [cca 470 000 Kč] za druhé místo v hlasování fanoušků o zápas galavečera. Tisíce dolarů vyinkasuje ještě za splnění mediálních povinností.

Procházka se těsně před svým vítězstvím stal tváří XTB

Co se týče mediálních povinností, není bez zajímavosti, že Jiří Procházka před svým nynějším slavným vítězstvím uzavřel smlouvu s brokerskou společností XTB.

„Gratulujeme Jiřímu Procházkovi k zisku titulu UFC. Rozhodli jsme se Jiřího podpořit v jeho přípravě na tento důležitý zápas, který vyústil v zisk titulu šampiona. Je to velká čest, o to víc, že tento úspěch je potvrzením měsíců tvrdé práce. Ve spolupráci s novým šampionem UFC budeme pokračovat tak, abychom investování a obchodování přiblížili širšímu publiku,” říká generální ředitel XTB Omar Arnaout.

XTB angažovala pro osvětu investování bojovníka Procházku

Spolupráce s Jiřím Procházkou je součástí dlouhodobé marketingové strategie XTB.  Společnost vůbec spolupracuje s předními osobnostmi ze světa sportu. Jako jsou José Mourinho, světoznámý fotbalový trenér, nebo Joanna Jędrzejczyk, polská zápasnice bojových umění a bývalá šampionka UFC. Angažmá Jiřího Procházky ho tak dostalo mezi „přední globální sportovní celebrity“. Procházka je rodák z Hostěradic na Znojemsku.

Ve spolupráci s Jiřím Procházkou plánuje broker dále pokračovat ve svém rozvoji. Počet klientů XTB právě překročil hranici 500 000. Díky aktivnímu globálnímu rozvoji a systematicky rostoucímu počtu klientů se společnost dostala mezi pět nejlepších brokerů na světě z hlediska počtu aktivních klientů.

Ani Brazilec Teixeira není žádné „ořezávátko“

Avšak zpátky ke sportu. Tím, že devětadvacetiletý Procházka vyhrál i třetí zápas v UFC se postaral o největší úspěch českého MMA, smíšeného bojového umění. Procházka si bilanci vylepšil o 29. vítězství proti třem prohrám, neuspěl naposledy v prosinci 2015. Naopak o třináct let starší Teixeira, který byl držitelem titulu, si v oktagonu připsal osmou porážku ve 41. zápase.

Procházka byl podle sázkových kanceláří jasný favorit. Teixeira od začátku ale potvrzoval zkušenosti. V závěru prvního kola český zápasník soupeři ale zasadil několik tvrdých úderů. Od druhého kola měli oba borci tržné rány, Procházka nad levým okem, Teixeira na nose.

Dle sportovních pozorovatelů na tom byl Procházka kondičně viditelně lépe. Vyrovnaná bitva, ve které na tom byl podle bodových rozhodčích po čtyřech kolech lépe zkušený Brazilec zápasící v UFC od roku 2012, se nakonec rozhodla v samotném závěru posledního kola. Po několika tvrdých úderech Teixeiry se boj přesunul na zem a Procházkovi se podařilo přinutit soupeře vzdát.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here