XTB angažovala pro osvětu investování bojovníka Procházku

323
XTB
Bojovník Jiří Procházka / Foto: XTB

Brokerská společnost XTB naplňuje své předsevzetí a k investování se snaží přivést nové zájemce prostřednictvím dalších známých tváří. K polské bojovnici UFC Jędrzejczykové nyní přibyl další bojovník, kterým je Jiří Procházka. 

Jeden z nejlepších MMA zápasníků současnosti se tak stal novým globálním ambasadorem XTB. Právě sázkou na českého bojovníka chce XTB rozšířit povědomí Čechů o možnostech spekulativních, ale i dlouhodobých investic na finančních trzích.

„Jiří Procházka patří mezi největší hvězdy současného českého sportu. Je především špičkovým profesionálem se skvělým charakterem. Máme radost, že je to právě on, kdo se stane tváří naší společnosti nejen v České republice, ale i po celém světě,“ říká ředitel české pobočky XTB David Šnajdr.

Pro Jiřího Procházku to znamená zařazení se mezi světové sportovní celebrity. Tváří XTB je totiž – vedle polské bojovnice ve slámové váze Jędrzejczykové – i světoznámý fotbalový trenér José Mourinho. Ten se stal tváří globální kampaně XTB loni.

„Jsme rádi, že můžeme tímto způsobem Jiřího i podpořit na jeho cestě za titulem v polotěžké váze UFC,“ říká v této souvislosti David Šnajdr.

Co si slibuje XTB od Jiřího Procházky

Brokerská společnost XTB si od spolupráce s Jiřím Procházkou slibuje další zvýšení počtu svých klientů. Doba jí totiž přeje. Finanční trhy jsou nyní kvůli vysoké inflaci a válce na Ukrajině velmi volatilní. A tak nabízejí spekulativním obchodníkům, ale i dlouhodobým investorům mnoho příležitostí, jak ochránit úspory před inflací, případně je i významně zhodnotit.

„S tímto výrazným a zároveň důvěryhodným ambasadorem chceme investování a trading přiblížit širší cílové skupině. Naši komunikaci tak zaměříme na šíření povědomí o investování a edukaci české společnosti, což je nyní vzhledem ke složité ekonomické situaci ještě důležitější než kdy dříve,“ potvrzuje Šnajdr.

Nutno ale podotknout, že spekulativní obchod s pomocí finanční páky patří k těm vůbec nejrizikovějším.

„Jedno ze základních pravidel přežití je mít nastavené správné řízení rizika. A ano, v dobách vyšší volatility to platí dvojnásobně. Bohužel v takto turbulentních dobách, kdy se mění sentiment na trzích doslova i několikrát za den, je o to obtížnější být disciplinovaný a dodržovat pravidla řízení rizik. Kdo to ale zvládne, je odměněn velmi slušnými zisky, které aktuální tržní pohyby nabízejí,“ říká k rizikům analytik XTB Jiří Tyleček.

7 z 10 obchodníků nepoužívá ochranné stop loss příkazy

Na druhou stranu příliš jiných možností, než jsou investice, jak se v dnešní době vypořádat s inflací, není. Přičemž XTB nabízí i o mnoho bezpečnější dlouhodobé investování.

„Obecně vzato stačí následovat nějaké akciové indexy pomocí ETF a pak již nechat čas pracovat za nás,“ doplňuje Jiří Tyleček s tím, že XTB si za nákup akcií nebo ETF neúčtuje žádné poplatky.

Oproti klasickým podílovým fondům, které si poplatky naopak účtují, jde dle něj o lákavou nabídku. Což potvrzuje příliv více než 55 tisíců nových klientů XTB v letošním prvním čtvrtletí. Celkem tak má společnost takřka půl milionů klientů. A za první letošní čtvrtletí vykázala vůbec nejvyšší konsolidovaný čistý zisk ve své historii, v přepočtu zhruba 1,35 miliardy korun. Nutno dodat, že podílové fondy si účtují poplatky hlavně za aktivní správu, kdežto u XTB si investor staví portfolio sám a sám si ho také řídí.

Kdo je Jiří Procházka

Jiří Procházka [30] patří mezi přední osobnosti smíšených bojových umění [MMA]. Proslul již v profesionální japonské organizaci Rizin Fighting Federation. V ní vyhrál jedenáct z celkových dvanácti zápasů v polotěžké váze. Těmito výsledky si vysloužil smlouvu v nejprestižnější americké organizaci UFC, kde se nyní připravuje na svůj vrcholný duel o titul mistra světa v polotěžké váze. V rámci hlavní události večera UFC se 11. června střetne v Singapuru s brazilským matadorem Gloverem Teixeirou. Mezi jeho další úspěchy patří zisk titulu organizace GCF v roce 2013.

A jaké byly začátky Jiřího Procházky? Na počátku kariéry začínal s thajským boxem [Muaythai], ve kterém získal v roce 2011 na mistrovství republiky pořádaného Českou Muaythai Asociací titul ve své váhové kategorii. Poté však přešel k MMA. Profesionální debut absolvoval v roce 2012 proti Stanislavu Futerovi, kterého porazil v prvním kole. Od té doby sbíral převážně vítězství a stal se jedničkou polotěžké váhy v Česku. A nyní patří k jedničkám i v oblasti investování pod značkou XTB.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here