McDonald’s ČR a SR nově přebrala šéfka z Ukrajiny

4442
McDonald’s
McDonald's v Česku a na Slovensku oznámil jmenování nové generální ředitelky, kterou se s účinností od 1. srpna 2022 stala Yuliya Badritdinova. / Foto: McDonald's

Společnost McDonald’s v Česku a na Slovensku oznámila jmenování nové generální ředitelky. Tou je od letošního 1. srpna Yuliya Badritdinova, která dosud působila jako CEO restaurací McDonald’s Ukrajina.

Český a slovenský McDonald’s nově spolu s ukrajinskou pobočkou [toho času s uzavřenými prodejnami, pozn. red.] nadnárodního řetězce povede rodilá Ukrajinka Yuliya Badritdinova. Všechny tři trhy nyní spadají pod její působnost a odpovědnost. Trhy jsou součástí jedné obchodní jednotky, jichž má firma v Evropě jedenáct.

Yuliya je první žena v československé historii McDonald’s, která stanula v čele společnosti. Nahrazuje Dana Campa, jenž přijal pozici Senior Franchising Director ve společnosti McDonald’s USA,“ uvedla ve své zprávě firma.

Mluvčí firmy Jitka Pajurková pak pro FinTag.cz upřesnila, že sloučení českého a slovenského trhu s trhem ukrajinským je novinka.

„Dosud byl dohromady český a slovenský trh a ukrajinský byl zvlášť,” odpověděla na přímou otázku redakce, kdy došlo ke sloučení českého, slovenského a ukrajinského trhu.

Yuliya Badritdinova poslední tři roky zodpovídala za řízení McDonald’s Ukrajina. Ve své předchozí vedoucí pozici ve společnosti měla na starosti marketing, business analysis, korporátní komunikaci a strategické plánování pro celý ukrajinský trh. McDonald’s na Ukrajině působí přes jedenáct let.

Yuliya Badritdinova je hlavně marketérka

Před nástupem do amerického řetězce Badritdinova zastávala různé marketingové pozice ve společnosti Nestlé Confectionery a v reklamní agentuře Saatchi & Saatchi. Podle zprávy amerického řetězce jsou zákazníci a zaměstnanci pro Yuliyi vždy na prvním místě. Proto se v restauracích soustředí hlavně na jejich zážitek a přímou zkušenost.

„Je přesvědčena, že máme-li si o něčem udělat dokonalý obrázek, musíme mít kompletní informace a zároveň přehled o detailech,“ říká.

U McDonald´s loni v Česku utržil 6,9 miliardy korun

V praxi se jí takový přístup dlouhodobě osvědčuje. Argumentuje, že před únorovou invazí důvěra ve značku McDonald’s činila přes 60 procent. Yuliya je velkou zastánkyní charitativních iniciativ a projektů, zároveň se zapojuje do řešení sociálních problémů. Pod jejím vedením byla v roce 2016 založena organizace RMHC Ukrajina, kde v současné době působí jako předsedkyně správní rady. Nová CEO věří i v sílu kulturní rozmanitosti a vzdělávání, které jsou základem pro rozvoj každé společnosti.

McDonald’s je na Ukrajině zavřený

Ačkoli restaurace McDonald’s zůstávají na Ukrajině zavřené, zaměstnanci, kterých čítá přes 10 000, dostávají pravidelný plat a navrch jednorázovou finanční pomoc. Společnost dále ve spolupráci s organizací RMHC Ukrajina iniciovala a realizovala programy humanitární pomoci na podporu Ukrajinců v nouzi.

BBC: Veřejnost tlačí na americké firmy, aby se stáhly z Ruska

RMHC Ukrajina je obdoba českého Nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda. Válkou postižené ukrajinské rodiny obdržely jejich prostřednictvím více než 75 000 potravinových balíčků. A pomoc zajišťuje také nemocnicím na Ukrajině.

–RED–

3 KOMENTÁŘE

  1. Pane redaktore, pokud používáte ke své činnosti český jazyk, pak vězte, že ten má striktně normativně dána pravidla pro transliteraci slov z cylirice a azbuky. Takže laskavě zapomeňte na idiotskou a rozšířenou anglickou transkripci (sic) a nastudujte si Českou státní normu ISO 9: 1995. To znamená, žádná Yuliya Badritdinova, ale JEN a POUZE Julija Badrytdinová!!!!!! Díky, že nejste za idiota.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here