Energetickou krizi rozebere Kovanda, Prouza i Tyleček

294
energetickou_krizi
Ilustrační foto: Pixabay.com

Energetickou krizi řeší domácnosti, firmy, ekonomové i obchodníci na burzách. Jak dlouho s námi bude a jaké dopady bude mít na společnost a trhy? Na tyto a další otázky odpoví 20. září video debata XTB tří na slovo vzatých odborníků.

Diskutovat na YouTube kanálu XTB budou 20.9. od 18:00 hodin ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda, viceprezident Hospodářské komory ČR [HK ČR] a poradce ministra průmyslu a obchodu Tomáš Prouza a hlavní analytik XTB se specializací na komodity Jiří Tyleček.

„Nikdo nemá věšteckou kouli a situace se mění velmi rychle. Existují však možné scénáře a je potřeba mít o nich přehled, vyhodnotit jejich pravděpodobnosti, dopady apod. Již nyní máme určitá vodítka toho, jak se země v příštích měsících a letech s celým problémem vypořádají,” uvádějí organizátoři debaty.

Hanák: Jednání ministrů EU pro energetiku zklamalo

Podle nich se debata zaměří nejen na aktuální situaci, ale především na krátkodobý až střednědobý výhled.

Energetickou krizi řeší i trhy. Jak dopadne na ně?

Jelikož je XTB brokerskou společností a zaměřuje se také na nabídku investování do akcií
a ETF, je zřejmé, že se diskuze zaměří i na dopady na hlavní akciové trhy.

Nákup ETF přes prostředníky je zbytečně drahý

Stranou však nezůstanou ani další aktiva – riziková a velmi volatilní – kryptoměny nebo ropa. Účastníci debaty promluví i o konzervativních aktivech, jako jsou dluhopisy a zlato.

„Je zřejmé, že ten, kdo bude mít informační náskok, nakloní svou pravděpodobnost úspěchu v investování na svou stranu i v této nelehké době,” tvrdí organizátoři akce.

Každou krizi podle nich charakterizuje obecná nestabilita, která se přelévá i na investory a do finančních trhů. Avšak jako v každé krizi i tato nestabilita vytváří cenovou volatilitu aktiv. A ta vytváří mnoho příležitostí.

7 z 10 obchodníků nepoužívá ochranné stop loss příkazy

„Vysílání nabízíme zdarma a činíme ho veřejně dostupné pro všechny. Doporučujeme si proto i zapnout upozornění přímo na YouTube, ať vám vysílání o energetické krizi neunikne,” uzavírají zástupci XTB.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here