Alain Berry nově vede Amundi Asset Management ČR

2699
Alain Berry
Alain Berry / Foto: Magali Delporte

Společnost Amundi jmenovala Alaina Berryho novým generálním ředitelem Amundi Asset Management v Česku. Alain Berry vystudoval Eslsca Business School Paris [School De Commerce] v Paříži. V oblasti financí se pohybuje od roku 1989.

Alain Berry nastoupil do Crédit Lyonnais v roce 1989. První část kariéry strávil v prodejní síti pro firemní klientelu. Poté, kdy působil jako manažer rozvoje obchodu v oddělení prodeje firemním klientům skupiny, byl jmenován vedoucím oddělení podpory prodeje pro jižní část Paříže. Funkci zastával od roku 1997 do roku 1999. Pak nastoupil jako vedoucí oddělení prodeje firemním klientům. Na této pozici setrval do roku 2002.

Amundi má nový fond do dluhopisů amerických firem

V roce 2002 Alain Berry nastoupil do tiskového oddělení Crédit Lyonnais v rámci oddělení korporátní komunikace. O rok později se stal vedoucím oddělení pro vztahy s tiskem Crédit Agricole S.A. Po pěti letech se stal vedoucím oddělení komunikace společnosti Crédit Agricole Asset Management. A ta se po fúzi se Société Générale Asset Management stala v roce 2010 společností Amundi.

Alain Berry a Amundi ČR je součástí mezinárodního týmu

Společnost Amundi je evropský lídr v oblasti správy aktiv. Patří mezi deset nejvýznamnějších investičních světových hráčů. Společnost k letošnímu 30. září spravovala téměř 1,9 bilionu eur [cca 46,2 bil. Kč]. Peníze spravuje více než stovce milionů klientů po celém světě.

Amundi představila nový realitní fond. Investuje napříč EU

Struktura společnosti stojí na šesti hlavních investičních centrech. Ta nabízejí klientům služby v oblasti finančních trhů a široký rozsah odborných znalostí pro aktivní i pasivní investiční řešení. Ke klientům Amundi patří drobní, firemní i institucionální investoři. Mezinárodní tým Amundi čítá 5 400 lidí.

Časy bezcenných peněz jsou pryč, říká Petr Šimčák

Amundi dlouhodobě prosazuje principy ESG. Již v roce 2006 jako jedna z prvních finančních institucí podepsala deklaraci principů odpovědného investování. Loni se připojila k iniciativě Net Zero Asset Managers [NZAM]. V oblasti odpovědného financování spravuje aktiva v hodnotě bezmála jednoho bilionu eur.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here