Firemní software šetří čas i peníze. Trend je cloud a analytika

228
firemni
Foto: Pixabay.com

Úzce zaměřené firemní účetní programy v poslední době neúprosně vytlačují šikovnější firemní systémy, které zvládnou mnohem víc. Zájem o ně neustále roste. A dokazuje to i úspěch českého výrobce ABRA Software.

Svět byznysu se neustále vyvíjí a pro velké i malé firmy je nezbytné držet krok s nejnovějšími technologiemi a trendy, aby si udržely konkurenceschopnost. To znamená, že jsou pryč časy ručního vedení a dohledávání dat v nepřehledných tabulkách. Zavedení celofiremního softwaru s precizní účetní agendou výrazně zlepšuje efektivitu, přesnost a transparentnost podnikání.

Díky automatizovanému zadávání dat a aktualizacím v reálném čase firmy opouštějí časově náročné a k chybám náchylné manuální procesy. Tím nejen šetří čas a snižují riziko chyb, ale i získávají komplexnější pohled na finanční situaci podniku. Mnohé firemní systémy navíc nabízejí pokročilé funkce. Jde třeba o analýza dat a rozpočtování a prognózování a mnohé další. Informace pomáhají vedením podnikům se kvalifikovaně rozhodovat.

Cloud představuje zásadní výhodu. V dnešním rychlém podnikatelském prostředí musí mít vrcholoví manažeři přístup ke kritickým finančním údajům kdykoli a odkudkoli. Díky bezpečnému, plnohodnotnému a uživatelsky vstřícnému vzdálenému přístupu mohou zůstat v obraze a kvalifikovaně rozhodovat i mimo kancelář. Tato úroveň dostupnosti a flexibility může na současném trhu znamenat významný krok k udržení náskoku před konkurencí.

Co firemní software nabízí malým a středním podnikům

Velké společnosti mají k dispozici poměrně široké možnosti výběru. Malé firmy ale hledají komplexní řešení obtížněji, zejména pokud má být zároveň finančně únosné. K těm nejpopulárnějším na trhů patří v současnosti cloudový software ABRA Flexi od ABRA Software. Od konkurence odlišuje zejména pestrou paletou funkcí, snadným ovládáním a maximálním přizpůsobením se potřebám klienta. Systém využívá už 20 000 uživatelů.

Zapomeňte na složité a časově náročné nasazení. S ABRA Flexi se můžete zaregistrovat online a začít software okamžitě používat, ať už jste v kanceláři, doma nebo na cestách. Software je k dispozici ve verzích pro:

  • Windows,
  • Linux,
  • Mac OS.

Lze jej také používat v aplikaci perfektně přizpůsobené pro webový prohlížeč. V ní uživatel najde i drtivou většinu funkcí ABRA Flexi. Ve všech případech se rozhraní snadno přizpůsobí velkým i malým obrazovkám. V ceně je navíc zahrnuto zabezpečené cloudové řešení, takže se nemusíte obávat o bezpečnost svých dat.

Jednou z nejcennějších funkcí systému ABRA Flexi je možnost automatizace práce s doklady. Díky standardu EDI lze vyměňovat doklady s dodavateli i odběrateli plně automatizovaně. Ruční vytváření a zadávání do systému je minulostí, a to i díky inteligentnímu načítání údajů z PDF a ISDOC. Jediné, co uživatel udělá, je kontrola správnost údajů. Výsledkem je značná časová úspora a minimalizace rizika chyb.

ABRA Flexi nabízí využití grafických analytických nástrojů

K dalším přínosům systému patří možnost odhadovat budoucí peněžní toky na základě spolehlivosti plateb, automaticky doplňovat nebo aktualizovat údaje o firmách, zjišťovat směnné kurzy, a dokonce propojovat další aplikace nebo přidávat nové funkce pomocí uživatelských tlačítek. Software nabízí také funkci inteligentního vyhledávání, která umožňuje rychle najít klíčová slova či termíny a nastavit pro tyto položky vlastní filtry. S každou novou verzí navíc získáte přístup k aktualizované legislativě, takže vaše doklady a formuláře budou vždy splňovat veškeré zákonné požadavky.

Systém Abra Gen nově automatizuje i obchodní komunikaci

Uživatelské rozhraní ABRA Flexi nabízí využití grafických analytických nástrojů, jež mohou být pro firmu velkým přínosem při rozhodovacích procesech. Díky vizuálnímu znázornění hospodářských výsledků a klíčových ukazatelů, jako jsou zůstatky na účtech, hodnota neuhrazených faktur a vývoj tržeb, je pro manažery snazší rychle identifikovat silné a slabé stránky. Tyto informace pak mohou být využity pro strategická rozhodnutí, například kam alokovat zdroje, na jaké produkty nebo služby se zaměřit a jaké změny je případně třeba provést ke zlepšení finanční výkonnosti.

Individuální zobrazení klíčových ukazatelů navíc může manažerům umožnit proniknout do konkrétních oblastí podniku a získat podrobnější představu o jeho finančním zdraví. Například díky zobrazení hodnoty neuhrazených faktur mohou zjistit, zda existují nějaké trendy v opožděných platbách, a přijmout vhodná opatření ke zlepšení cash flow. Schopnost analyzovat data tímto způsobem může poskytnout cenné poznatky, které mohou vést k informovanějším obchodním rozhodnutím a v konečném důsledku pomoci k dosažení stanovených finančních cílů.

Systém vývojáři tvoří v jazyce JavaScript/ES6

Technická stránka softwarových řešení většinu koncových uživatelů příliš nezajímá, přesto stojí za to zmínit dva důležité body. Webové rozhraní ABRA Flexi je napsáno v jazyce JavaScript/ES6. Ten platí ve vývojářské komunitě platí za nový standard. Poskytuje webovým aplikacím mimořádnou rychlost, stoprocentní kompatibilitu s dřívějšími verzemi a průběžné zavádění nových funkcí.

Skupina Abra Software koupila Inekon Systems

ABRA Flexi také pracuje s API [rozhraním pro programování aplikací] umožňujícím propojení všech firemních systémů. Se všemi daty z e-shopu, od dodavatelů, ze skladu nebo z výroby proto pracujete na jednom místě, není zapotřebí jejich ruční přepisování a změny se ve všech propojených systémech odehrávají v reálném čase. K API navíc patří přes 160 externích doplňků, které lze do systému bezproblémově integrovat, od e-shopových řešení po bankovní výpisy či skladový software.

–Adman‘s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here