Eva Collardová převzala řízení Banky Creditas

468
Creditas
Eva Collardová / Foto: Skupina Creditas

Novou generální ředitelkou a místopředsedkyní představenstva Banky Creditas se stala Eva Collardová. Ta dosud ve skupině Creditas působila na pozici finanční ředitelky. Stávající generální ředitel Vladimír Hořejší v bance zůstává.

Vladimír Hořejší nadále zůstává v pozici předsedy představenstva banky. Po nástupu Collardové se zaměří hlavně na obchodní rozvoj banky a jejích dceřiných společností.

„V kontextu českého bankovního trhu je zajímavé, že nyní obě banky ve skupině mají ve svém čele ženy, protože dceřinou Max banku vede Ivana Pícková,“ uvádí banka ve své zprávě.

Banka Creditas koupila někdejší ExpoBank CZ loni v září 2022 a s platností od 4. října ji přejmenovala na Max banku. ExpoBank CZ, která byla napojena na Rusko, patří k menším bankám s bilanční sumou cca dvanáct miliard korun. Na českém trhu pod různými jmény působí od roku 1991. 

Banka Creditas patří mezi středně velké banky a její bilanční suma je aktuálně 95 miliard korun. Banka vznikla v roce 1996 jako 1. Třebíčská záložna. Do konce roku 2016 byla největší tuzemskou záložnou. Od 1. ledna 2017 se stala bankou a je součástí stejnojmenné investiční skupiny.

Kdo je Eva Collardová

Eva Collardová vystudovala Ekonomickou univerzitu v Bratislavě a MBA na UNYP v Praze. Převážnou část své více než dvacetileté profesní kariéry působí v bankovním sektoru. Pracovala jako finanční ředitelka například ve Volksbank.

Creditas koupila úvěrovou a leasingovou společnost EkoRent

Před příchodem do Creditas zastávala různé manažerské pozice v Commerzbank, sedm let byla finanční ředitelkou pro Českou republiku a Slovensko, poté řídila finance na úrovni střední Evropy. Posledních šest let v Praze koncipovala a řídila středisko sdílených služeb zastřešující veškeré finanční procesy pro evropský region.

Ve skupině Creditas působí Eva Collardová od října roku 2021.    

„Skupina v posledních letech dynamicky roste a rozšiřuje záběr služeb a produktů poskytovaných klientům. Tento trend chci posilovat, abychom v retailové oblasti byli nadále mezi top bankami pro zhodnocování úspor. A i nabídli klientům další možnosti, například širší škálu investic a jejich online obsluhy,” uvedla Collardová.

Skupina Creditas

Objem aktiv skupiny dosahuje hodnoty 140 miliard korun [k 31. 12. 2022]. Zakladatelem a vlastníkem skupiny Creditas je Pavel Hubáček. Hlavními pilíři podnikání skupiny jsou finanční služby, energetika a reality. Spolu s Max bankou a Bankou Creditas nabízí také investiční fondy. Banky v součtu obhospodařují asi 180 tisíc klientů.

Prostřednictvím skupiny UCED v Česku je Creditas největším alternativním distributorem energie. Distribuční soustavy zásobují energií více než šest tisíc stálých odběratelů. Vedle distribuce se zaměřuje na výrobu elektřiny a tepla. Její součástí je divize Nová energetika. Firma se zaměřuje na decentralizaci, flexibilitu, kogenerační jednotky a bezodpadové hospodářství.

Skupina prostřednictvím Creditas Real Estate dlouhodobě investuje do nemovitostí, jako jsou administrativní budovy, skladové, průmyslové areály a obchodní centra. Realizuje rovněž vlastní developerské projekty, převážně rezidenční nemovitosti. Investuje i do pozemků s potenciálem budoucí výstavby.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here