Jak zvládnout rychlý růst startupu? Pomůže chytrý firemní software

122
firemni_software
Ilustrační foto: ABRA Software

O založení firmy sní mnoho mladých lidí, kteří jdou vlastní cestou a sami si určují podobu pracovního života. Každý rok tak u nás vzniká mnoho startupů, z nichž většina do tří let ale zaniká. Často i proto, že nemají chytrý firemní software.

Důvodů, proč málokterý startup přežije, je víc. Jednou z hlavních příčin ale bývá spolu s nedostatkem financí i to, že mladé firmy nemají potřebné zkušenosti s managementem a nedokáží řídit svůj růst. S tím však snadno pomáhá implementace firemního softwaru. A správně vybraný firemní informační systém nastaví potřebné procesy a digitalizuje rutinní úkony. Podnikatelům uvolňuje ruce pro strategickou práci a byznys development.

Prověřeným firemním informačním systémem je ABRA Flexi od české společnosti ABRA Software. Digitalizuje účetnictví, propojuje objednávky, sklad a expedice a průběžně firmě poskytuje jasný přehled o jejím hospodaření. Schopnosti celého systému se díky neustálému vývoji a přidávání doplňků rozšiřují o nové a inovativní funkce.

Jedním z partnerů ABRA Flexi je společnost Digitoo, která se v letošním roce dostala do výběru portálu EU-startups.com, který každý rok vybírá deset nejzajímavějších startupů v každé evropské zemi. Digitoo se zaměřuje na vytěžování faktur a jejím cílem je udělat účetnictví jednodušší a srozumitelnější a ušetřit firmám drahocenný čas. Software Digitoo za použití umělé inteligence dokáže vytěžit data z faktur a rovnou je přenést do ABRA Flexi.

„Propojení ABRA Flexi zajišťujeme sami a zabere to jen několik minut. Výsledkem je 50 procent uspořeného času,“ říká Karin Fuentesová, Founder a CEO Digitoo.

Firemní software ABRA Flexi

Na počátku byl systém ABRA Flexi vytvořen tak, aby do účetního systému dokázal napojit e-shop, banku, CRM a další aplikace. Od roku 2012, kdy byl do praxe uveden, ale uplynula dlouhá doba a dnes ABRA Flexi nabízí více než 160 doplňků, které umožňují vývoj podnikání přímo před očima. Systém dokáže odesílat faktury, evidovat stavy zásob, zobrazovat tržby nebo třeba řídit kompletní mzdovou a účetní agendu.

Systém Abra Gen nově automatizuje i obchodní komunikaci

Na cestě k úspěchům využívají systém ABRA Flexi mnohé další české firmy. Patří mezi ně například Prusa Research, kde ABRA Flexi tvoří zázemí miliardového byznysu.

„Potřebovali jsme ekonomický software, na který můžeme napojit náš e-shop a externí systém na skladové hospodářství a tím celé účetnictví zautomatizovat. Z velké části rozhodlo skvělé API,” říká zakladatel firmy Josef Průša.

Ve Flexi účetní oddělení zpracovává přijaté objednávky z online obchodu, počítá mzdy a užívá analytické přehledy. Mezi další spokojené klienty ABRA Flexi patří úspěšné startupy jako Liftago, Twisto nebo zavedené společnosti Profimed, Knihy Dobrovský a mnohé další.

Řízení firmy v Cloudu a snadné propojení s e-shopem

ABRA Flexi funguje v Cloudu, a tak se stačí kdykoliv a odkudkoliv připojit a získat jasný přehled o tom, jak vaše podnikání vypadá. Na přehledném dashboardu okamžitě vidíte zůstatky na účtu, nezaplacené faktury, vývoj tržeb a další informace z účetnictví. Automaticky je v systému zahrnuta i banka. A tak se výpisy objeví přímo v účetnictví a automaticky se spárují s platbou.

Díky API je možné snadné propojení s e-shopem nebo aplikacemi. Systém funguje na počítači, tabletu a mobilu. Responzivní design zaručuje, že se zobrazení přizpůsobí velikosti vaší obrazovky. Automatické je i fungování jak na platformě Windows, tak macOS a Linux.

Důležitým segmentem zákazníků ABRA Flexi jsou také e-shopy. Ty v České republice rostou nejrychleji v Evropě. Jejich celkový počet přesahuje 50 tisíc. A očekává se, že do konce roku vygenerují obrat přesahující 222 miliard korun. Efektivní firemní software je jedním z klíčových aspektů, které firmám umožňují v takové konkurenci vyniknout.

„ABRA Flexi je srdcem businessu naší firmy. Máme zde kompletní skladovou, produktovou, mzdovou a účetní agendu,“ říká Katka Horáková, spolumajitelka e-shopu s designovým nábytkem DesignVille.cz.

Pneumatiky.cz investují do ERP systému. Vybraly si ABRA Software

„Datová výměna mezi e-shopem a ABRA Flexi probíhá prakticky v reálném čase. Zákazník e-shopu tak okamžitě vidí aktuální data u skladové dostupnosti nebo cen,“ uzavírá.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here