Pavlíček a Kotris se ujímají enovation, aby ji transformovali

345
enovation
Jiří Pavlíček [vpravo] a David Kotris [vlevo] se vrací do společnosti enovation, aby ji transformovali. / Foto I,II: Enovation

Do vedení společnosti enovation, která se specializuje na dotační poradenství, se vracejí její zakladatelé a majitelé Jiří Pavlíček a David Kotris. Po pěti letech ve vedení odchází ze společnosti její dosavadní jednatel Jiří Kvíz.

Společnost enovation uvedla, že výměna vedení značí transformaci v nejbližší době. David Kotris a Jiří Pavlíček poděkovali Jiřímu Kvízovi za jeho pětileté působení ve firmě.

„Děkujeme Jirkovi za nasazení a za práci, kterou v enovation během svého pětiletého působení odvedl. Věříme, že se nám na jeho práci podaří v nové éře firmy úspěšně navázat,“ řekl David Kotris.

Dodal, že exekutivní pravomoci si nyní rozdělí s Jiřím Pavlíčkem.

„Našimi hlavními prioritami je zůstat první volbou v oblasti dotačního poradenství pro české firmy, rozšíření týmu dotačních expertů, zvýšení tržního podílu ve veřejném sektoru, kontinuální zlepšování zákaznické zkušenosti a zároveň i budování portfolia partnerských firem,“ popsal plány Pavlíček.

Mezi zmiňované partnerské firmy patří například úspěšná advokátní kancelář eLegal nebo nový eventový prostor enforum v pražském Karlíně.

O společnosti enovation

Společnost enovation založil v roce 2007 David Kotris a v současné době je jejím většinovým vlastníkem. Jiří Pavlíček, který je spolumajitelem firmy, se do jejího čela vrací po pěti letech. Na pozici CEO působil v letech 2009-2019 celkem deset let.

Enovation od roku 2007 působila jako poradce u 1 700 projektů v hodnotě 38 miliard korun. Specializuje se na dotační projekty, daňové odpočty, na výzkum a vývoj, investiční pobídky a veřejné zakázky a soutěže. Firma má 18 poboček po celé republice. Interní tým poradců čítá asi 60 lidí. Aktivní je firma v oblasti energetických úspor i ve zdravotnictví. Zaměřuje se na malé i velké firmy a municipality.

Aktuální situace v dotačním byznysu

Dotace v Česku se skládají z evropských a národních dotací. Největší objem peněz do Česka přichází z evropských fondů prostřednictvím operačních programů. Významné jsou i další dotační tituly. Vláda Petra Fialy [ODS] veřejnosti ale slíbila, že na dotacích ušetří v příštím roce v rámci konsolidačního balíčku 50 miliard korun.

Ministerstvo financí oznámilo, že ve státním rozpočtu na příští rok škrtne běžné dotace za 46,1 miliardy korun. V kapitole ministerstva průmyslu klesnou dotace o 55 miliard, z toho 38 miliard jsou letošní mimořádné dotace do přenosové soustavy a 17 miliard ostatní dotace. V kapitole ministerstva zemědělství by dotace měly klesnout o 10,4 miliardy korun. U ministerstva dopravy jde o devět miliard korun a v kapitole ministerstva školství o 7,7 miliardy korun. Více než miliarda korun se škrtá v kapitole ministerstva pro místní rozvoj. Podrobnosti o rušených dotačních titulech ministerstvo financí zveřejní v nejbližších dnech.

Vládní balíček se dotkne i dotací, které čerpají municipality. To proto, že v rámci sdílených daní vláda městům a obcím ubere na příjmech deset miliard korun. Což se podle zástupců měst a obcí promítne do jejich investic, a tak i čerpání dotací.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here