Sázka na pasivní investování přihrála XTB další tisíce klientů

1029
XTB
Foto: XTB

Společnost XTB nabrala v letošním prvním kvartále 129,7 tisíce nových klientů. To je meziroční růst o 24,5 procenta. Počet aktivních klientů zvýšila na 378,5 tisíce. To je meziročně o 45,5 procenta více. Firma hlásí i rekordní tržby, a tak i zisk.

Globální fintech nabízející online investiční platformu a mobilní aplikaci xStation, polská společnost XTB, oznámila předběžné finanční výsledky za 1. čtvrtletí 2024. Konsolidované tržby jí stouply o 12,5 procenta na 128,7 milionu eur [cca 3,2 mld. Kč]. Konsolidovaný čistý zisk pak vzrostl o 8,8 procenta na 70,1 milionu eur [cca 1,7 mld. Kč].

„První čtvrtletí znamenalo skvělý začátek roku. […]  Všechny klíčové ukazatele výkonnosti rostou jak z hlediska financí, tak i provozních výsledků,” uvedl generální ředitel XTB Omar Arnaout.

Za pozornost podle něj stojí nárůst vkladů na účtech klientů společnosti, která nově nabízí i dlouhodobé investice a třeba na českém trhu i úročí vklady investorů a obchodníků šesti procenty. To po dobu tří měsíců od založení účtu.

„Čisté vklady u XTB meziročně přidaly v letošním prvním kvartále 85 procent, když na konci března 2024 činily v přepočtu bezmála deset miliard korun,” řekl pro FinTag Omar Arnaout.

Přidání dluhopisů, penzijních produktů a multiměnové karty podle něj posunulo XTB o krok blíže k vytvoření kompletní superinvestiční aplikace pro každého, kdo chce efektivně spravovat své finance.

Noví klienti XTB

V prvním letošním čtvrtletí společnost XTB získala 129,7 tisíce nových klientů. Na konci března tak využívalo online platformu a mobilní aplikaci xStation k investování, obchodování a spoření 1,02 milionu klientů. A v letošním prvním čtvrtletí stoupl i počet aktivních klientů. Dosáhl 378,5 tisíce lidí z 260,1 tisíce lidí v prvním čtvrtletí loňského roku. A jsou tu i další statistiky za letošní první kvartál:

  • 78 % nových klientů v EU zvolilo jako první transakci akcie, ETF či Investiční Plán.
  • O 93 % stoupl počet transakcí s ETF, akciemi a Investičními plány.
  • 71 % přidaly transakce do akcií, když dosáhly 1,87 mld. USD [cca 43 mld. Kč]. Co se týče údajů o vývoji akcií, jedná se téměř o dvojnásobný nárůst. Loni v prvním čtvrtletí to bylo 1,09 miliardy dolarů [cca 25 mld. Kč].

Polská společnost se dále rozšiřuje

XTB, kterou časopis Financial Times nedávno zařadil na žebříček nejrychleji rostoucích fintech v Evropě, se nyní rozrůstá v Latinské Americe a v Asii. Usiluje o to, aby se stala přední univerzální investiční aplikací, která zákazníkům umožňuje obchodovat, investovat a spořit a zároveň zachovává přístup k jejich finančním prostředkům.

McGregor: Kdo chce skutečný úspěch, musí poctivě makat

Novinka je, že v Polsku již zavedla na trh produkt s názvem Social. Ten umožňuje uživatelům aplikace sledovat nejlepší investory XTB. To znamená vidět, co mají ve svých portfoliích, a dostávat upozornění na jejich transakce. Mohou tak obchodovat s nimi nebo se u nich inspirovat k obchodům.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here