Aleš Mašanský odchází z představenstva Modré pyramidy

722
Ales_Masansky

Představenstvo Modré pyramidy přijalo rezignaci Aleše Mašanského na funkci člena představenstva. Aleš Mašanský skončí na pozici člena odpovědného za obchodní řízení ke konci května. V Modré pyramidě působil 15 let, předtím pracoval pro dnešní GE Money Bank.

Podle tiskového vyjádření Modré pyramidy Aleš Mašanský skončil v představenstvu z osobních důvodů. Je absolvent České zemědělské univerzity v Praze. Praxi v bankovnictví získával od roku 2000. V Modré pyramidě působí od 1. března 2006 nejprve jako regionální ředitel. Od 1. prosince 2006 pak jako ředitel odboru distribuce a od 1. listopadu 2014 byl člen představenstva a náměstek generálního ředitele Modré pyramidy. Do jeho přímé působnosti patří oblast distribuce a marketingu.

„Rád bych mu poděkoval za jeho dlouholetou a úspěšnou práci pro Modrou pyramidu. Převážná část jeho profesního života byla spjatá právě s Modrou… Významným způsobem se zasadil o rozvoj a stabilitu rozsáhlé poradenské sítě. Přeji mu mnoho úspěchů v jeho dalším profesním i osobním životě,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva Modré pyramidy Pavel Jirák.

Aleš Mašanský už předal svou agendu

Do doby jmenování nového člena představenstva odpovědného za obchodní řízení povede agendu Pavel Jirák. Ten ve skupině Komerční banky [vlastník Modré pyramidy] působí od roku 1991, s výjimkou roku 1998, kdy byl v BNP – Dresdner Bank ČR. Od 14. ledna 2019 je předsedou představenstva a generálním ředitelem Modré pyramidy. Kromě jiného má na starosti spokojenost zaměstnanců, interní a externí komunikaci a rozvoj digitálních služeb.

Pavel Jirák je současně předseda Asociace českých stavebních spořitelen [AČSS]. Nedávno byl zvolen prezidentem Evropského sdružení stavebních spořitelen [EFBS]. Do funkce ho zvolila Správní rada EFBS. Sdružení zastupuje bezmála 50 stavebních spořitelen z dvanácti zemí, jež spravují vklady za téměř šest bilionů korun [cca 224 mld. eur].

Pavel Jirák se stal prezidentem evropského sdružení spořitelen

Ve funkci vystřídal předsedu představenstva Raiffeisen stavební spořitelny Jana Jeníčka. Ten tuto funkci zastával od roku 2016 a byl vůbec první šéf sdružení pocházející z neněmecky mluvící země. EFBS vzniklo v roce 1962. Jeho hlavní cíl je podporovat bydlení ve vlastní nemovitosti. Od listopadu 2017 je jeho výkonným ředitelem Christian König. Kromě Pavla Jiráka tvoří prezidium sdružení ještě dva viceprezidenti – Uwe Körbi z Německa a Andreas Grünbichler z Rakouska.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here