Nový zámek v Kostelci nad Orlicí zažije dva dny nabité inspirativními diskuzemi. A to 8. a 9. listopadu na Ekonomickém fóru Kostelec 2019. Podtitul fóra je Revoluce práce je tu. [Ne]bojte se! Organizátorem fóra je platforma Alter Eko. Záštitu nad akcí převzal hrabě František Kinský.

Hosty, které Nový zámek v Kostelci nad Orlicí, přivítá jsou: Pozvání k diskuzi letos přijali zakladatel 6D Academy Pavel Kysilka. Ekonom a filozof Tomáš Sedláček. Ředitel pražského Gymnázia Jana Palacha Michal Musil. Hlavní ekonom České spořitelny David Navrátil. Nebo viceprezidentka Svazu průmyslu a dopravy ČR [SP ČR] Milena Jabůrková a mnoho dalších.

„Globální ekonomika se podle McKinsey Global Institute mění 10krát rychleji a s 300krát větší razancí než v době průmyslové revoluce,“ vysvětluje ideový základ konference její organizátor Roman Chlupatý.

Dodává, že neschopnost států na to reagovat způsobuje příklon k nesystémovým silám, který novodobé demokracie nepamatují. Svět jako takový pak podle něj zažívá disrupci zpochybňující mnohé osvědčené postupy a modely.

Všechno bude… Na @AlterEkoCZ

Letošní druhý ročník konference navazuje na loňskou premiéru fóra, jehož tématem bylo osm megatrendů v ekonomice. Ekonomické fórum a Nový zámek v Kostelci nad Orlicí se letos zaměří na výzvy a příležitosti v oblasti vzdělávání a trhu práce.

I letos bude možné sledovat vybrané panely prostřednictvím twitterového účtu @AlterEkoCZ. Panel, v němž budou diskutovat viceprezidentka SP ČR Milena Jabůrková, senior analytik Alter Eka Martin Kupka a zakladatel a ředitel společnosti Scio Ondřej Šteffl, bude v pátek od 14:10 vysílat živě Český rozhlas Plus.

Na serveru Investicniweb.cz bude také možné živě sledovat páteční panely „Svět 2020+: Světlo na konci tunelu, nebo protijedoucí vlak?“ A dále „Late night light“ aneb „[Ne]vážná debata o všem, co nás [ne]čeká“ i sobotní diskuzi na téma „Revoluce práce v Česku: Krev, pot a slzy, či chléb a hry?“

Co je Alter Eko

Cílem platformy Alter Eko je identifikace a analýza trendů, které změní či již mění svět, a jejich zasazení do českého kontextu. Na této platformě se setkávají špičkoví ekonomové, byznysmeni a akademici. Mezi jinými například exprezident Microsoftu pro Evropu Jan Mühlfeit. Hlavní ekonomka Raiffeisenbank Helena Horská či zakladatel Evian Group Jean-Pierre Lehmann. Případně někdejší člen poradního sboru Bank of England Nick Beecroft.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here