Zajímá vás vývoj na hypotečním trhu? Pokud ano, společnost SmithNovak připravila na konec července [28. 7. a 29. 7.] online konferenci Hypotéka 2020 Live. Připojit se k jejímu sledování může kdokoli.

Hypotéka 2020 Live nabídne dvě virtuální diskuze nazvané „Hypoteční trh v době [post]koronavirové“ a „Krize bydlení: dostupnost a ceny rezidenčních nemovitostí“. Zaregistrovat se lze bez poplatků zde. Akce je součástí letošního 14. ročníku odborné konference Hypotéka. Ta se uskuteční 15. září v Praze.

„Každý rok na odborné konferenci Hypotéka zaznívá mnoho zajímavých zkušeností, názorů i faktů od předních představitelů trhu. Je ale čas do diskuze zahrnout i širší veřejnost,“ vysvětluje Marie Bydžovská ze společnosti SmithNovak.

Podle ní koronavirová krize významně ovlivnila každodenní realitu nejen majitelů hypoték a potenciální žadatele, ale i poskytovatele hypotečních úvěrů. A to ve smyslu budoucího řízení rizik, podílu nesplácených úvěrů, profitability a vývoje obchodu. Tomu odpovídají témata panelových diskuzí.

Blok 1: Hypoteční trh v době [post]koronavirové

Panelová diskuze 28.7. od 16:00
  • Hypoteční trh z pohledu banky, stavební spořitelny, zprostředkovatele a regulátora. Co přinesl rok 2020 a co už nikdy nebude jako dřív?
  • Jak obstál pojem “digitalizace hypotečního trhu” při koronavirové krizi? Jaké největší nedostatky krize odhalila?
  • Jak se bude hypoteční trh vyvíjet v následujícím roce? Jsou tržní hráči připraveni na katastrofické scénáře a ekonomickou krizi?
  • Jaké změny přináší aktuální situace pro klienta? Ocení pokles průměrných sazeb, zrušení daně z nabytí nemovitosti a mírnější podmínky [LTV, DTI, DSTI]?

Blok 2: Dostupnost a ceny rezidenčních nemovitostí

Panelová diskuze 29.7. od 16:00
  • Jak se vyvíjí trh rezidenčních nemovitostí v roce 2020 z pohledu developera, realitního brokera, investora a klienta?
  • Jak se budou vyvíjet ceny nemovitostí v ČR? Můžeme očekávat propad, krátkodobou stagnaci nebo ještě větší růst?
  • Vlastní bydlení vs. nájem – bude i nadále pokračovat vysoký zájem o koupi vlastního bytu nebo je zapotřebí změna přístupu?
  • Jaké hlavní rozdíly je možné pozorovat na realitním trhu mezi metropolí, hlavními krajskými městy a celými regiony? Týká se nedostupnost bydlení pouze Prahy?

V online diskuzi vystoupí ředitel Sekce finanční stability České národní banky [ČNB] Jan Frait. Dále pak místopředseda představenstva, a vrchní ředitel pro oblast obchodu
Hypoteční banky Vlastimil Nigrin nebo Libor Vojta Ostatek z Golem Finance. Kompletní seznam řečníku je zde.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here