Podíl všech uživatelů jedné z nejrozšířenější volně dostupné platformy na e-shopy Shopify eCommerce činí v případě USA 73 procent. To je přes 1,1 milionu e-shopů. Celkem na světě využívá tuto nákupní platformu 1,5 milionu osob.

Druhou příčku drží Spojené království, jeho podíl je 58 954 e-shopů [3,9 %]. Třetí největší podíl drží Austrálie s 42 849 e-shopy. Domovská země firmy Kanada obsadila s 34 454 webů čtvrté místo. Na pátém místě se pak umístilo Německo s 23 111 e-shopy. Mezi další země, v nichž lidé a firmy využívají této platformy, patří Francie [18 806 e-shopů], Nizozemsko [12 331], Brazílie [9 466], Nový Zéland [9 317] a Indie [7 511].

[Zdroj: Finbold.com]

Počty nově otevřených e-shopů na bezplatné platformě stále roste. Důvod je zdravotní krize a vzestup elektronického obchodování. Shopify stejně jako další obdobné platformy živnostníkům a firmám rovnou nabízí systém pro skladovou evidenci, fakturaci, konečný prodej aj. Firma nově spustila i aplikaci pro spotřebitele, čímž se dostává do konkurence na trhu, na němž působí firmy, jako je Amazon, s nímž se Shopify v roce 2017 integrovala. To umožňuje e-shopům na této platformě rychleji nasazovat a prodávat produkty právě na Amazonu. Nově Shopify spolupracuje se sociální sítí TikTok.

Jak vznikla Shopify

Podle odborníků je Shopify patrně nejznámější online platforma pro vytváření e-shopů na světě. Díky ní dokáží svůj online obchod vytvořit i lidé bez znalostí programovacích jazyků. Ti mohou jeho konečný vzhled a funkce téměř neomezeně upravovat podle svých představ. Primárním účelem této platformy tedy je, zjednodušit vytvoření a spuštění vlastního e-shopu, který má dostatek funkcí, jež si může každý poskládat do individuálního řešení. Firma je obchodována na burze v New Yorku. Společnost Spotify vznikla v roce 2004 v kanadském městě Otava. Založili ji tři společníci – Tobias Lütke, Daniel Weinand a Scott Lake. Ti v té době chtěli otevřít svůj vlastní e-shop, ale tehdejší produkty pro vytváření online obchodů jim nevyhovovaly. Z toho důvodu vytvořili svoji vlastní platformu, která splnila podmínku jednoduchého vytvoření a spuštění elektronického obchodu. Samotnou platformu Shopify spustili v roce 2006, ale před tím ji sami zakladatelé otestovali na svém vlastním e-shopu s vybavením pro snowboardisty. V současné době používá Shopify přes 1,5 milionu obchodníků a podnikatelů ve více než 175 zemích po celém světě.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here