Badminton Aréna v Přerově skončila po 15 letech činnost. Důvodem jsou vládní omezení proti šíření nákazy covid-19 a vyčerpané finanční rezervy provozovatelů. Státní podpora hradila sportovišti dle jeho provozovatelů jen 30 procent nákladů.

„Věřte, že nebylo jednoduché rozhodnout se ´zabalit´ něco, kde jsem strávil 15 let svého života. Díky úsilí mé rodiny jsme značné části Přerováků ukázali, jak se badminton hraje, a mnoho z vás k němu přivedla své přátele nebo rodinu,“ uvádí na stránkách sportoviště jednatel společnosti s ručením omezeným Badminton Aréna Přerov Jan Pavelka.

Dodává, že si váží všech, kteří chodili do arény v minulých letech hrát badminton, i podpory, která od klientů přicházela, kdy bylo sportování omezováno rouškami či zavřenými šatnami.

„Bohužel, pokračovat dál v provozu mi nedává za současných podmínek ekonomicky smysl,“ vysvětluje Pavelka.

Lidem v Přerově je to líto

Badminton Aréna nabízela sportovcům v hale celkem čtyři hřiště. Podle vyjádření zákazníků byl o sportoviště velký zájem a především ve večerních hodinách bylo téměř nemožné se bez včasné registrace na něj dostat.

„Hrozně mě to mrzí, bylo to jediné sportoviště tohoto druhu ve městě, využívali jsme ho hlavně v zimě, kdy jsme mohli takto sportovat a něco pro sebe dělat. Ti lidé se tam všichni znali, byla tam výborná parta, strašně nás to mrzí,” říká sedmačtyřicetiletá Jana z Přerova.

S lítostí přijali nedávné oznámení jednatele na sociální síti i další návštěvníci. Mnoho z nich se s tím nechce smířit, navrhuje například sbírku. Z prohlášení Jana Pavelky avšak vyplývá, že sbírka kdysi rozjetý byznys při životě neudrží. Zvlášť, když aréna bude muset vracet peníze těm, kteří si u ní již předplatili hraní badmintonu.

Důležitá část sezóny je pryč

„Přišli jsme o důležitou část sezóny [podzimní a zimní měsíce, pozn. red.], která nám každoročně pomáhá zvládnout slabý letní provoz. Podpora ze strany státu nám dokáže pokrýt pouze nějakých 30 % měsíčních nákladů. Jelikož jsme již vyčerpali finanční rezervy, rozhodli jsme se po 15 letech ukončit provozování sportoviště,“ uvádí majitel na stránkách.

Hudebniny: Když zažádáme o Antivirus, do týdne přijdou peníze

Zároveň upozornil, že návštěvníkům s předplaceným kreditem vrátí peníze převodem přes rezervační systém arény na přelomu března a dubna.

„Ještě jednou děkuji za váš pot, který jste nám v hale nechali. Přerov je malé město, takže věřím, že se s řadou z vás ještě někdy potkám,“ uzavírá.

–ČTK/RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here