Milan Šlachta ze společnosti Bosch je nový prezident ČNOPK

869
Milan_Slachta
Foto: Bosch Group CZ and SK

Novým prezidentem Česko-německé obchodní a průmyslové komory [ČNOPK] se sídlem v Praze byl zvolen reprezentant společnosti Robert Bosch Milan Šlachta [51]. Do představenstva usedlo rovněž sedm nových členů. Jde o největší změnu v představenstvu komory.

Výkonný člen představenstva ČNOPK Bernard Bauer poděkoval odstupujícímu prezidentovi ČNOPK Jörgu Mathewovi ze společnosti Hochtief za intenzivní a výtečnou spolupráci v posledních letech a zároveň poblahopřál Milanu Šlachtovi ke zvolení prezidentem. Milan Šlachta poděkoval členům ČNOPK za jejich důvěru “v této nelehké době”.

Široký záběr Bosch mi dává možnost lépe porozumět požadavkům členů komory na zlepšování podnikatelského prostředí a zastupovat jejich zájmy a podporovat je. Mezi témata komory, ve kterých budu určitě pokračovat, patří dvě komplexní. Je to udržitelnost a transformace české ekonomiky,” uvedl pro FinTag.cz s tím, že letos především doufá v další uvolnění protipandemických opatření.

Milan Šlachta vystudoval Fakultu strojního inženýrství ČVUT, obory dopravní a manipulační technika, ekonomie a management strojírenského podniku. Ve společnosti Robert Bosch pracuje od roku 1994. Bosch se v České republice skládá ze šesti legálních entit a zaměstnává více než osm tisíc lidí. V Česku je firma zastoupena všemi svými čtyřmi obchodními oblastmi: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. V Česku působí v sedmi lokalitách, z nichž čtyři jsou výrobní závody, pak má jedno servisní středisko a jeden prodejní sklad. Celosvětově firma zaměstnává přes 400 tisíc lidí. Z toho cca 72 tisíc lidí ve výzkumu a vývoji. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 440 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa.

Kdo je Milan Šlachta a další změny v představenstvu

Milan Šlachta byl zvolen do představenstva ČNOPK podruhé v řadě. Ve společnosti Robert Bosch působil v různých odborných a manažerských pozicích v obchodních útvarech v závodě v Českých Budějovicích a v Německu. V letech 2008 až 2016 byl jednatel a obchodní ředitel společnosti Robert Bosch, spol. s r.o., České Budějovice. Od roku 2017 je jako reprezentant společnosti Bosch pro region ČR a SR a jednatel společností Robert Bosch odbytová s.r.o. Praha a Robert Bosch, spol. s r. o., Bratislava. Má dva syny a dceru. K jeho koníčkům patří cestování, zahrada, squash, badminton, lyže a motorka.

Politická a sociální stabilita v ČR není dobrá, tvrdí německé firmy

Do představenstva ČNOPK byl nově zvolen David Alonso [CFO Hochtief CZ], Evelyn Fahrekrug [výkonná ředitelka Boehringer Ingelheim CZ], Jens Franke [CFO Siemens CZ], Pavel Hadrbolec [CFO T-Mobile CZ / Slovak Telekom]. Dále pak Uwe Hengstermann [CEO Borgers CS], Dr. Volkhardt Kruse [CEO Commerzbank AG CZ / SK] a člen představenstva společnosti Škoda Auto pro finance a IT Klaus-Dieter Schürmann. Do druhého období byl spolu s Milanem Šlachtou zvolen také výkonný ředitel BASF CZ Filip Dvořák.

Co je ČNOPK

ČNOPK je se svými 700 členy největší bilaterální hospodářskou komorou v ČR. Její poslání je prostřednictvím rozsáhlých služeb podporovat česko-německý byznys. Sleduje trendy a těm s největším potenciálem pro česko-německou ekonomickou spolupráci se věnuje intenzivně. Dlouhodobě se zasazuje o zavedení prvků duálního vzdělávání do českého systému školství. Taktéž u nás zahájila v počáteční fázi širokou diskusi o průmyslu 4.0. Nyní podporuje udržitelnou transformaci ekonomiky. ČNOPK je součástí celosvětové sítě německých bilaterálních zahraničních hospodářských komor. Zastřešující organizací je Německý sněm obchodních a průmyslových komor.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here