Teradata má nového šéfa pro Česko, Polsko i severní Evropu

247
Teradata
Foto: Teradata

Nový viceprezident americké datové společnosti Teradata pro Česko, Polsko, Rusko a severní Evropu je Andrej Aleksejenko. Ten působil posledních osm let jako country manager Teradata v Rusku.

Společnost Teradata, která vznikla v roce 1976 v kalifornském Brentwoodu při spolupráci California Institute of Technology [Caltech] a Citibank, se zaměřuje na analýzu a správu velkých objemů smíšených dat. Andrej Aleksejenko bude odpovědný za strategii, podnikání a spolupráci s partnery Teradata v České republice, Polsku, Rusku a evropských severských zemích. Těmi jsou Dánsko, Finsko, Island, Norsko, Švédsko, Litva, Lotyšsko a Estonsko.

„Od mého příchodu do Teradata před více než 13 lety se naše společnost vyvinula v cloudového lídra, který díky pokročilé datové analýze mění způsob, jakým podniky fungují a lidé žijí,“ uvedl Aleksejenko.

Teradata nabízí zejména multi-cloudové zabezpečené platformy pro analýzu a správu velkých objemů dat. Dále nabízí poradenství, data warehousing a správu smíšených dat. Jednodušeji řečeno zajišťuje firemní datovou analytiku.

Kdo je Andrej Aleksejenko

Andrej Aleksejenko, který nastoupil do Teradata v roce 2008, dosud působil v oblasti financí a prodeje. Posledních osm let působil jako country manager a viceprezident Teradata v Rusku. Pod jeho vedením se firma rozrostla a vykázala dvojciferný meziroční růst. Aleksejenko uspěl, protože dokázal vybudovat funkční síť spolehlivých prodejců.

„Andrej prokázal působivé vůdčí schopnosti a jedinečnou schopnost dosahovat úspěchu prostřednictvím strategie go-to-market. Poté, kdy stál za získáním mnoha nových velkých zákazníků v Rusku, věřím, že přinese houževnatost a ambiciózní přístup do České republiky, našeho severoevropského regionu severských zemí, Ruska a Polska,“ uvedl výkonný viceprezident pro Evropu, Střední východ a Afriku [EMEA] Magnus Palmaer.

Teradata, která má ústředí v San Diegu v Kalifornii, působí ve více než 75 zemích a zaměstnává přes 10 tisíc lidí po celém světě. V letošním prvním čtvrtletí společnost utržila 372 milionů USD, což je o 20 procent více než v předešlém období. Zisk GAAP za první čtvrtletí na akcii činil 0,47 USD. Výhled byl 0,11 až 0,13 USD. Akcie firmy se k dnešnímu dni obchodují za 48 USD.

Teradata v Česku, Evropě i USA

Služby americké firmy v Česku a na Slovensku využil například mobilní operátor O2. Pro něj firma realizovala datovou analytiku pro více než osm milionů uživatelů jeho SIM karet a zhruba 335 tisíc předplatitelů O2 televize. Součástí více než čtyřletého kontraktu bylo využití technologie Word2vec. Což je technika zpracování přirozeného jazyka z roku 2013.

Nahrávání hovorů o investicích nabízí i příležitost zlepšit byznys

V Evropě Teradata pracovala pro společnosti, jako jsou Vodafone Germany, Air France-KLM Group, Lloyds Bank Group, Siemens Healthineers, BMW Group, Swed Bank, Volvo Cars, Lufthansa, Danske Bank nebo farmaceutické firmy Roche či Sanofi. V Americe pro GM, Brinker International, Texas Health Resources, U.S. Bank, DHL Expres nebo Royal Bank of Canada aj.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here