Zdeněk Raus přešel z CTP do Demaco Tomáše Budaře

746
demaco
Zdeněk Raus / Foto: Demaco

Novým partnerem a finančním ředitelem developerské skupiny Demaco se stal Zdeněk Raus [41]. Ten předtím pracoval přes jedenáct let jako finanční manažer developerské skupiny CTP.

Ještě před CTP Zdeněk Raus pracoval šest let v auditním oddělení poradenské společnosti KPMG. Raus vystudoval Vysokou školu ekonomickou [VŠE] v Praze, je ženatý a mezi jeho koníčky patří fotbal, cestování a moderní dějiny.

„Zdeňka znám od útlého věku již více než 30 let. Vždy jsme si rozuměli a výtečně spolupracovali, a to jak v pracovním, tak i soukromém životě, proto mám radost, že se k nám připojil a budeme moci společně rozvíjet naše aktivity,“ říká zakladatel a jednatel Demaco Tomáš Budař.

Zdeněk Raus bude řídit financování aktivit skupiny Demaco. Jeho úkolem je zajistit dostatečnou finanční základnu a likviditu skupiny v oblasti developmentu a investic.

Skupina má s Rausem velké plány

V příštích dvou letech plánuje Demaco, které se specializuje na průmyslové nemovitosti, novou výstavbu na celkové ploše přes 90 000 m² v Plzeňském, Jihomoravském, Zlínském a Moravskoslezském kraji a také na Vysočině.

„V nejbližších letech plánujeme naše aktivity rozšiřovat do dalších lokalit a v následujících dvou letech připravujeme projekty v celkové výši 1,5 miliardy korun. Takto robustní investice potřebují silné a zkušené finanční řízení. Zdeněk má v této oblasti velké zkušenosti a já jsem moc rád, že ho máme v týmu,“ uvádí partner Demaco Jaroslav Kaizr.

Jak již bylo řečeno, Zdeněk Raus sbíral developerské zkušenosti ve skupině CTP. Bez zajímavosti tak není, že ze stejné firmy vzešel i současný jednatel Demaco Tomáš Budař. Ten v CTP působil 15 let. Do firmy nastoupil v roce 2006 jako projektový manažer. Po čase se vypracoval na regionálního ředitele s odpovědností za rozvoj obchodních, provozních a stavebních aktivit na jižní Moravě. Následně pak na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Srbsku. CTP opustil v roce 2018, se společností ale dále spolupracoval.

Projekty skupiny Demaco

Skupina Demaco od roku 2018 realizovala například kompletní developerské služby včetně výstavby na klíč pro skupiny DRFG a nájemce Cataler [13 500 m2] v Týništi nad Orlicí. Podílela se na rozvoji aktivit CTP v Jihomoravském kraji [cca 500 000 m2]. Na kontě má akvizici a development portfolia průmyslových nemovitostí v Trnavě, Nitře a Bratislavě [100 000 m2]. Je za ní i development skladové haly na míru pro Metro C&C [55 000 m2] v CTParku Praha Sever či akvizice a development R&D centra pro Honeywell v Brně [25 000 m2]. Od roku 2018 Demaco dodala projekty tuzemským a zahraničním investorům za zhruba dvě miliardy korun.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here