Komerční banka a Amundi znovu propagují odpovědné investice

907
investice
Foto: KB

Komerční banka [KB] spustila mediální kampaň, která podporuje investice do takzvaných odpovědných fondů. Kampaň KB vznikla ve spolupráci s největší evropskou investiční společností Amundi.

V kampani obě společnosti kladou důraz na jednoduchý proces vyřízení a možnosti podílet se na financování firem, které ve svém podnikání uplatňují ESG principy. Komunikace běží na internetu a sociálních sítích, včetně video spotu, online reklamy a inzerce na vybraných webech velkých mediálních domů.

„ESG a podpora investování do odpovědných fondů je pro nás velmi důležitá. Tato témata aktuálně silně formují veřejnou debatu a stávají se zásadní pro změnu společenského chování, a to především v dlouhodobém horizontu,” říká ředitel marketingu Amundi Czech Republic Jan Chlumský.

Podle něj obliba odpovědných fondů roste především u mladší generace. Zejména ta podle jeho slov projevuje větší zájem o investice s pozitivním společenským dopadem.

„Proto věřím, že jsme pro Komerční banku plnohodnotným partnerem s osvědčenými postupy a inovacemi v oblasti odpovědného investování,“ dodává ředitel Chlumský.

Nová kampaň navazuje na předchozí iniciativy KB na propagaci pravidelného investování. Znovu klade velký důraz na edukaci, která se zaměřuje na posílení povědomí o důležitosti finančního růstu a investování do odpovědné a lepší budoucnosti. Na vzniku kampaně se podílela mediální a marketingová komunikační agentura PHD.

KB a Amundi a odpovědné investice

Klienti Komerční banky si mohou vybírat ze široké nabídky odpovědných fondů Amundi. Ty investují například do akcií společností, které se zabývají disruptivními inovacemi, problémy s dodávkami, nedostatkem či znečištěním vody, technologickým pokrokem v oblasti medicíny nebo se zaměřují na vodík jako čistší zdroj energie.

Příkladem uveďme akciové fondy CPR Invest – Climate Action a KBI Global Sustainable Infrastructure Fund. Ty investují jen do akcií firem, které přispívají k ochraně klimatu a k přechodu na nízkouhlíkové hospodářství. V ideálním případě se pak na něm i samy podílejí.

Více než půlka investorů nemá konkrétnější představu o ESG

„Například CPR Invest – Climate Action je jeden z mála investičních fondů na českém trhu, který je 100% zaměřen na téma klimatické změny. Investory detailně informujeme o tom, co dělají firmy obsažené v portfoliu v rámci boje proti globálnímu oteplování,“ uvedl pro FinTag.cz ředitel investic Amundi Petr Šimčák.

Amundi dlouhodobě zdůrazňuje, že odpovědné investování dává smysl mnoha investorům. Skupina se letos připojila k iniciativě Net Zero Asset Managers [NZAM]. Ta vznikla na základě Dohody OSN o změně klimatu a koordinuje ji skupina institucionálních investorů pro změnu klimatu [IIGCC].

„Vlády a společnosti nesou kolektivní odpovědnost za přechod k bezuhlíkové ekonomice. Přispět mohou právě tím, že přijmou cíle snižování emisí,“ uvedla generální ředitelka Amundi Valérie Baudson.

Amundi otevřela dva nové podílové fondy, třetí chystá

Podle ní Iniciativa Net Zero Asset Managers zavazuje správce aktiv spolupracovat s vlastníky aktiv na dosažení nulových emisí do roku 2050 nebo dříve. Iniciativa je akreditována na základě Dohody OSN o změně klimatu [United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC]. Koordinuje ji skupina institucionálních investorů pro změnu klimatu [Institutional Investors Group on Climate Change, IIGCC].

–Adman´s Choice–

1 komentář

  1. Není větší greewashing než Net Zero Carbon.
    Všechny managery z bank nahnat na pole kde budou v dešti bosky v sukýnce z trávy klackem zkypřovat zemi. Jen to by byl skutečný Zero Carbon. Při výrobě motyky se uvolňuje uhlík.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here