Podle průzkumu serveru Fintag.cz až 90 % českých domácností peče obvykle kolem pěti druhů vánočního cukroví. „A i to něco stojí,“ jak vysvětluje paní Anna z Jankova.

O Vánocích si její rodina dopřává více než přes rok. I tak se ale hlídá a vyhýbá se přejídání. Stejně jako ponocování, alkoholu a cigaretám. Dokonce pravidelně chodí na pravidelné procházky a zásadně pije čistou vodu.

Hodně cukroví

„Máme kolem šesti návštěv v průběhu vánočních svátků a napečené cukroví berou děti i do práce. Peču výhradně z másla, no a jeho cena za čtvrt kila se pohybuje kolem 50 korun,“ upřesňuje Anna z Jankova a dodává, že na vánoční cukroví a vánočky spotřebují odhadem až 20 kusů másla. K tomu mouka, vajíčka, marmelády a ozdoby jako ořechy, mandle nebo cukrové sypání.

„To může být tak za 2 000 korun,“ upřesňuje paní Anna.

Nejen cukroví, ale i kapr aj.

Když připočteme nákup kapra, vánoční pozornosti pro rodinu, benzin za dopravu na návštěvy, běžnou a vánoční [slavnostní] stravu v období Vánoc. A dále třeba i výzdobu, může být i nějaký ten ananas a kokosový ořech, výdaje se vyšplhají k několika tisícům korun.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here