TOP nejlepších letošních XTB vzdělávacích aktivit

967
XTB
Foto: Pixabay.com

Podle obchodního ředitele XTB Vladimíra Holovky v dlouhodobém investování a zejména aktivním tradingu na finančních trzích uspějí jen ti, kteří se dlouhodobě vzdělávají. Podle něj to funguje obdobně jako v podnikání.

„Uspějí jen ti, kteří to myslí skutečně vážně. Pracují na svém úspěchu. Přirovnal bych to k tomu, jako by se někdo rozhodl, že se stane vrcholovým sportovcem. Tak tím se také nestane ze dne na den a náhodou, jen proto, že mu štěstí přálo. Stejné je to s investováním,“ uvedl v nedávném podcastu FinTag.cz Vladimír Holovka.

A je to právě vzdělávání, které podle jeho slov patří k hlavním marketingovým nástrojům XTB. Každoročně společnost vydává několik e-booků, vzdělávacích videí a mnoho dalších materiálů. Níže představuje ty nejpopulárnější z nich.

A: Investiční kurz Tvorba akciového portfolia

Tento video materiál Tomáše Vranky patří mezi ty nejvyhledávanější už několik let. Tomáš ale celý kurz tento rok aktualizoval a rozšířil. Jedná se o souhrn všech důležitých informací, které by měl znát každý dlouhodobý investor. V osmi videích se rozebírá vše od základů akciového trhu, druhů akcií a ETF až po investiční psychologii a zdroje informací. Díky tomu je to skvělý materiál pro začátečníky, kteří hledají způsob, jak se v dlouhodobém investování zorientovat. Nicméně i ostřílení investoři zde najdou mnoho zajímavých informací a tipů. Navíc pro zájemce, kteří by rádi viděli sestavování akciového portfolia přímo v praxi, Tomáš řídí vzorové portfolio XTB a vždy jednou měsíčně vytváří video, kde ukazuje nové nákupy a vysvětluje, co ho k rozhodnutím vedlo.

  • Kurz Tvorba akciového portfolia můžete nalézt na stránkách XTB. Na videa je také možné se buď přihlásit [videa poté hned po zveřejnění přijdou do emailu], nebo je možné si je s odstupem času přehrát na Youtube kanálu XTB.

B: Tradingový kurz Jak obchodovat v medvědím trhu

S propady de facto všech trhů a potenciální recesí na obzoru zažívá krátkodobé obchodování renesanci. Pryč jsou časy, kdy stačilo bezmyšlenkovitě nakoupit náhodné ETF a následně pozorovat rostoucí zisky. Stále více investorů a obchodníků se tak přiklání k aktivnímu řízení svých investic. Pokud i vy přemýšlíte o tradingu, tento kurz je skvělý odrazový můstek. Renomovaný trader Patrik Klempár v pěti videích vysvětluje základní i pokročilé principy krátkodobého obchodování a nechybí ani příklady z praxe.

  • Kurz Jak obchodovat v medvědím trhu naleznete ZDE, případně mnoho dalších videí na téma trading naleznete znovu na Youtube kanálu XTB.

C: Investiční a tradingová konference XTB

Každý rok XTB pořádá dvě velké akce s předními osobnostmi české a slovenské finanční a ekonomické scény: jarní tradingovou konferenci a podzimní investiční konferenci. V posledních letech akce probíhají online, tím pádem jsou z nich následně dostupné záznamy i s bonusovými materiály.

Tradingová konference se letos zaměřila především na volatilitu na trzích. Ačkoliv proběhla již v březnu 2022, její témata zůstávají aktuální i nyní. Mezi řečníky nechyběli Marek Vaňha, Ondřej Hartman, Roman Dvořák a mnoho dalších.

Investiční konference se uskutečnila před několika týdny, v listopadu. Její témata jsou tedy stále aktuální. Řešila se na ní geopolitika a investiční strategie. Na konferenci přednášeli Dominik Stroukal, Petr Novotný, Juraj Karpiš a další. / Obě konference jsou k vidění na Youtube. Pokud ale chcete získat i bonusové materiály, je možné se o ně přihlásit na stránkách XTB.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here