Jan Žák střídá v lékárnách Dr.Max Daniela Horáka

988
Jan_Zak
Jan Žák / Foto: Penta Investments

Generálním ředitelem největší lékárenské sítě v ČR Dr.Max i sesterské společnosti Viapharma se od 1. března stane Jan Žák. Ten dosud působil jako CEO lékáren Dr.Max na Slovensku. Jan Žák střídá Daniela Horáka.

Podle oznámení CEO Dr.Max Group Leonarda Ferrandina se od 1. března 2023 stane generálním ředitelem lékárenské sítě v Česku a její sesterské distribuční společnosti Viapharma Jan Žák.

„Naváže tak na své předchozí pětileté působení v čele sítě Dr.Max na Slovensku. V průběhu tohoto období došlo k posílení vedoucí pozice naší značky na slovenském trhu. Z posledních aktivit na Slovensku lze zmínit například akvizici 47 lékáren sítě Apotheke Slovakia nebo vybudování logistické základny u Sence,“ uvedl v tiskové zprávě společnosti Česká Lékárna Holding [ČLH], která provozuje síť lékáren Dr.Max, její mluvčí Michal Petrov.

Než se Jan Žák stal generálním ředitelem lékáren na Slovensku, zastával vrcholové řídící pozice u mezinárodních společností, jako je Metro nebo Ahold. Národností je Čech, s manželkou Pavlou má tři děti.

Jan Žák střídá dlouholetého šéfa Dr.Max Daniela Horáka

Jan Žák střídá na nejvyšším postu největší české sítě lékáren i distributorské společnosti Viapharma Daniela Horáka. O jeho odchodu z firmy informovala ČLH 2. února. Uvedla, že Daniel Horák odchází na základě dohody s vedením Dr.Max Group. Daniel Horák působil v ČLH od října 2013, bezmála deset let. Ve funkci skončí 28. února.

V ČR jsme dominantní jednička, v EU trojka, říká Daniel Horák

ČLH Daniela Horáka ocenila za to, že se v čele největší tuzemské lékárenské sítě zasadil o upevnění jejího postavení na trhu. Poukázala na to, že dnes lékárenská síť představuje jedničku jak mezi klasickými, tak mezi online lékárnami. Její klientský program je se svými cca 4,8 miliony členů nejúspěšnějším věrnostním systémem v České republice. Daniel Horák se zasloužil také o rozvoj vlastních produktů Dr.Max. Vlastní značka firmy loni oslavila deset let na trhu. Sortiment čítá stovky položek a výrobce, sesterská společnost Dr.Max Pharma, je dnes největší český producent lékárenských produktů ve volném prodeji.

Do období působení Daniela Horáka v čele ČLH spadá například i otevření dvou generací centrálních lékárenských laboratoří. Ty představují naprosto unikátní investici svého druhu v České republice. Loni otevřela ČLH novou laboratoř v pražských Řepích. Šlo o její pátou specializovanou laboratoř. V roce 2014 firma otevřela centrální laboratoř v Nučicích u Prahy, o tři roky později v Brně a v roce 2020 v Ostravě.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here