MSD v ČR povede Doustdar. Santangel míří do USA

103
MSD
Mehrdad Doustdar / Foto: MSD

Novým výkonným ředitelem společnosti MSD Czech Republic se od 1. listopadu stal Mehrdad Doustdar. V čele české pobočky nadnárodní farmaceutické společnosti Merck, Sharp & Dohme vystřídal Stefana Santangela.

Stefan Santangel vedl bezmála šest let českou pobočku MSD. Nyní se přesunul do Spojených států na pozici globálního ředitele brandu MSD pro oblast HIV. Merck, Sharp & Dohme se zaměřuje na vývoj inovativních léčiv především v oblasti onkologie a očkovacích látek. Mehrdad Doustdar přichází na novou pozici s bohatými zkušenostmi.

„Představuji si budoucnost, v níž všichni spojíme své síly ve snaze pomoci lidem žít lépe a zdravěji,“ uvedl při svém nástupu do funkce.

Mehrdad Doustdar pro společnost MSD pracuje na různých pozicích a v různých zemích již šestnáct let. Před nástupem do funkce výkonného ředitele české pobočky MSD působil téměř tři roky na pozici ředitele jedné z obchodních sekcí v Německu. Předtím pracoval na různých pozicích v MSD v Rakousku a Švýcarsku a působil též v regionálním a globálním vedení firmy.

MSD Czech Republic v České republice

„Rád bych spolu se všemi zaměstnanci MSD Czech Republic prostřednictvím léků a vakcín, které přinášíme, pomáhal pacientům a přispěl k dalšímu zvyšování kvality života v Česku,“ říká ke své nové práci Mehrdad Doustdar.

Společnost MSD zaměstnává v Česku přibližně 1 570 osob. Působí v oblasti inovativních léčivých přípravků, ale i se věnuje rozvoji IT, AI, virtuální realitě a práci s velkými daty. V Česku firma provozuje největší ze svých pěti globálních technologických hubů, které poskytují služby celé společnosti.

MSD, která je v USA a Kanadě známá jako Merck, je přední globální biofarmaceutická společnost. Již 130 let se zaměřuje na výzkum a vývoj léčiv a také vakcín proti těm nejzávažnějším onemocněním.

 Vývoj ceny akcií společnosti Merck, Sharp & Dohme

[Zdroj: xStation]

„Je pro mě ctí být součástí tak působivé organizace a podílet se na rozvoji firmy právě zde v Praze,“ dodal Doustdar.

Kdo je Mehrdad Doustdar

Mehrdad Doustdar je rakouský občan, který žil a pracoval v různých zemích světa. Vystudoval podnikovou ekonomiku na Wirtschaftsuniversität ve Vídni a na univerzitě ve švýcarském St. Gallenu. Se společností MSD je spjatý prakticky celý svůj profesní život. Díky ní nasbíral více než šestnáct let zkušeností ve farmaceutickém průmyslu – počínaje stážemi se přes pozici obchodního zástupce postupně propracoval až do vedoucích pozic.

Itálie dováží mnohonásobně levnější léky na rakovinu z Indie

„Jsem hrdý na to, že jsem součástí společnosti MSD, která každoročně investuje celosvětově více než čtvrtinu svých příjmů do výzkumu a vývoje a využívá sílu špičkové vědy k záchraně a zlepšování životů,“ říká.

Mehrdad Doustdar je ženatý a má dvě děti. Ve svém volném čase rád hraje basketbal, chodí po horách nebo běhá po pražské Náplavce.

–RED–

1 komentář

  1. Safra na co vše musí poctiví lidé vydělat sta miliony dolarů ročně … Panáček určitě není z charity pro těžce nemocné i jiné … Zdravotnictví s léky na vše možné, (hlavně neúčinné vitamíny) vakcínami o ničem atd… je hned druhým nej světovým kšeftem po zbrojním průmyslu, až pak jsou mafiáni s drogami a ti taky jedou v miliardách dolarů ročně … Tak se pak nedivte … např. firmě Penta=Dr. Max … daně platí- neplatí v daňovém ráji na ostrově u VB …

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here