Hlavní cenu Smart Deal si v soutěži Penty odnesli tři studenti

116
Ocenění studenti letošního ročníku Smart Deal se zástupci skupiny Penta. / Foto: Smart Deal

Letošní ročník soutěže pro studenty ekonomických a jiných oborů se zájmem o investice a business development Smart Deal zná své vítěze. Skupina Penta soutěž pro studenty pořádá pravidelně již od roku 2013.

Mnoho náročných výzev, ale za ně výhra 6 000 eur [cca 150 000 Kč] pro finalistu soutěže a přestup ze studií rovnou k výborně placené a zajímavé práci. Pro ostatní finalisty činí odměna 1 000 eur [cca 25 000 Kč], to je soutěž Smart Deal.

„Je to pragmatický krok. Chceme oslovit ty nejbystřejší mladé lidi s odvahou tvořit a schopností měnit svět kolem sebe, a ty přilákat mezi nás,“ říká o soutěži Pavel Streblov, obchodní ředitel pro komerční nemovitosti Penta Real Estate.

Tomu odpovídá i zaměření soutěže Smart Deal. Soutěží se ve dvou kategoriích, první je specializovaná přímo na oblast real estate. Druhá se věnuje rozvoji obchodu napříč všemi ostatními obory.

„Je to vždy výjimečný okamžik a také potěšení, kdy strávíme den s mimořádně talentovanými a chytrými lidmi s velkou touhou uspět,“ říká na adresu soutěžících partner skupiny Penta Václav Jirků.

Do soutěže se od roku 2013 zapojilo celkem 172 účastníků. Nejčastěji si úspěchy připsali studenti škol se specializací na řízení financí a business.

Letošními vítězi jsou…

Vítězem letošního ročníku soutěže Smart Deal se za Českou republiku v kategorii real estate stal Duc Minh Hoang, student 2. ročníku magisterského studia na portugalské Nova School of Business and Economics. Za Slovenskou republiku uspěl Kristián Chlepko, který je ve druhém ročníku magisterského studia na Vysoké škole ekonomické [VŠE] v Praze.

Druhou disciplínu zaměřenou na rozvoj obchodu v silné konkurenci ovládl Tomáš Lang, absolvent bakalářských studií na MU Brno a letošní absolvent magisterských studií v oboru finance a oceňování podniků na VŠE v Praze.

Skupina Penta otevřela nemocnici za šest miliard

Do soutěže, která kromě atraktivních odměn vyniká i náročností, se mohou zapojit studenti vysokých škol i čerství absolventi. V první fázi zdolávají testy ověřující logické a numerické myšlení a následně i všeobecné znalosti.

Kdo úspěšně projde vstupními testy, je pozván k vypracování náročné případové studie. A to studie, která se dotýká reálných projektů skupiny Penta, respektive dceřiné Penta Real Estate. Závěrečné kolo spočívá v prezentaci práce před porotou, která se skládá z členů managementu Penta Real Estate, respektive mateřské Penta Investments.

O soutěži Smart Deal

Již deset účastníků předchozích ročníků soutěže přijalo nabídku práce ve společnosti Penta. Další jsou zaměstnaní v dceřiných společnostech, které pod skupinu Penta spadají. Jedním z nich je Martin Lukášik, dnes Business Development Manager v Penta Real Estate.

„Předtím, než jsem se do soutěže Smart Deal zapojil, jsem pracoval v oblasti real estate a Pentu jsem vnímal jako lídra trhu s řadou velmi kvalitních projektů v centru Prahy,“ říká.

Penta Real Estate získala miliardu od Komerční banky

A co udělal Martin Lukášik s výhrou? Peníze využil na cestování po Indii těsně před tím, než nastoupil do Penta Real Estate. Prý tušil, že získaná energie ze slunce a pláží mu „přijde vhod“.

Pro rok 2024 skupina Penta počítá s rozšířením soutěže o třetí kategorii, která se zaměří na řízení developerských projektů. Tím nově otevírá zajímavé možnosti také studentům stavebních fakult.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here