Nová Partners Banka dává na spořicím účtu 6,03% úrok

2459
Partners_Banka
Dneškem začíná ostrý provoz Partners Banka. / Foto: Archiv FinTag

Dnes [6.3.] zahájila ostrý provoz Partners Banka. Banka nabízí své služby výhradně přes mobilní aplikaci. „Určitě nebudeme nějakou velkou korporátní bankou,“ uvedl ředitel skupiny Partners Petr Borkovec.

Podle generálního ředitele Partners Banky Marka Ditze nová banka propojuje moderní technologie s osobním přístupem finančních poradců skupiny Partners. Klientům nabízí tři hlavní balíčky služeb. Ty zahrnují hlavně běžné a spořicí účty, různé druhy karet a širokou škálu platebních transakcí.

„Náš přístup k účtům reflektuje poradenský přístup a životní cyklus klientů od jednotlivců přes páry až po rodiny,“ říká Marek Ditz.

Upřesnil, že bankovní platby u Partners Banky budou okamžité. Banka zároveň nabízí některé mimořádné služby, jakými jsou například pauzování trvalého příkazu či služba Drag and drop pro snadné přesouvání peněz mezi účty jedním přetažením v mobilní aplikaci.

„Jediné věci, které jsou zpoplatněné jsou platby mimo Evropskou unii. A pak další vydávání platebních karet, to hlavně z ekologických důvodů,“ upřesňuje Ditz.

Tři balíčky služeb: Pro jednoho, Pro dva, Pro rodinu

Svou nabídku nová banka rozdělila do tří balíčků – Pro jednoho, Pro dva, Pro rodinu. V prvním balíčku banka nabízí běžný účet a takřka veškeré služby zdarma. Klienti si mohou zvolit vlastní číslo účtu, například podle jejich telefonního čísla, data narození nebo čísla účtu ve staré bance. Bez poplatků jsou všechny výběry z bankomatů v Česku i v zahraničí.

„Zdarma jsou i platby v eurech po Evropě, SEPA platby, a jen ostatní zahraniční platby startují na fixním poplatku 200 korun,“ přibližuje šéf nové banky.

Zdůrazňuje, že součástí balíčku je i spořicí účet s úrokem 6,03 procenta p. a., to bez poplatků. A 6,03% úrok neomezuje výše vkladu. Podle Ditze banka nemůže takový úrok s ohledem na politiku České národní banky [ČNB] garantovat dlouhodobě. Ale i tak chce nabízet nejvyšší úroky u spořicího účtu na trhu. Klient má v tomto balíčku nárok i na jednu plastovou kartu, ostatní karty banka vydává za poplatek.

Partners se v hypotékách spojuje s Gepard Finance

Balíček Pro dva banka nabízí manželům a partnerům. Jde o jeden sdílený účet, partneři ale mají i své vlastní běžné účty. Ke sdílenému účtu mají stejná práva a jsou si ve vztahu k účtu rovni. Pár může také sdílet spořicí produkty. Tento balíček banka zpoplatňuje částkou 49 korun měsíčně.

„Společný účet nabízí efektivní řešení komplikací v případě nečekaných a těžkých životních situací. Jako je například úmrtí jednoho z partnerů,“ vysvětluje důvody Marek Ditz.

Třetí balíček Pro rodinu zahrnuje služby pro rodiče a děti. Nabízí speciální dětskou a teens verzi bankovní aplikace. Děti si mohou vybrat mezi dětskou verzí s maskotem křečkem, nebo teens aplikaci bez dětských obrázků. Tento balíček vyjde na 99 korun měsíčně.

Partners Banka sází výhradně na mobil a cloud

Bankovní licenci od ČNB získala skupina Partners v srpnu 2023. K jejím zvláštnostem patří důraz na moderní technologie. Což se projevuje například tím, že banka nenabízí internetové bankovnictví, ale pouze mobilní aplikaci. Další zvláštností je, že banka pracuje s cloudovou technologií.

Nová Partners Banka sází výhradně na cloud a mobil

Podle Marka Ditze jsou zvolené technologie levnější z pohledu provozu banky, což podle jeho slov poznají klienti v nižším počtu hrazených služeb. Další výhoda podle něj spočívá v tom, že mobilní bankovní aplikace, jak ukazuje praxe, je bezpečnější než internetové bankovnictví.

„Čím dál více rafinovanější způsoby podvodů, kdy se vám někdo snaží vyluxovat účet, se objevují výhradně na internetu. Tam směřuje sto procent podvodných výzev, SMS, e-mailů s odkazem. V praxi nedochází k prolomení bankovnictví přes mobilní aplikaci, ale přes internet. Zjednodušeně je mobilní bankovní aplikace víc prostředí, kde jste jenom vy a vaše banka. Na internetu jsou ´všichni´,“ vysvětlil v nedávném podcastu FinTag.cz Marek Ditz.

Podle něj digitální bankovnictví sice začalo na internetu, ale dnes už se přelilo do mobilu. Mobilní aplikace podle něj těží i ze spolupráce skupiny Partners s ostatními finančními subjekty na trhu. Klientům tak nabídne finanční produkty skupiny Partners. Sem patří například investice, pojištění nebo penzijní spoření. Nabídne jim ale i projekty ostatních bank a finančních institucí. A důležitá je podle něj i provázanost banky na finanční poradce skupiny, kteří klientům pomohou s výběrem vhodného finančního produktu.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here