Glavin nastoupil v Amundi jako šéf platformy pro kapitálové investice

1195
Amundi
Barry Glavin / Foto: Amundi

Společnost Amundi, která patří mezi deset nejvýznamnějších světových investičních společností, oznámila posílení své akciové struktury jmenováním Barryho Glavina na pozici Head of Equity Investment Platform.

Barry Glavin vystudoval politologii a filozofii na University of College v Dublinu a drží certifikát pro investiční profesionály CFA. Ve funkci ředitele platformy pro kapitálové investice nahradil Kaspera Elmgreena, který nedávno nastoupil do společnosti Nordea Asset Management jako hlavní investiční ředitel pro fixní výnosy a akcie. Barry Glavin převzal jeho pozici s okamžitou platností.

Barry Glavin a rozšíření kompetencí Vafa Ahmediho

Před příchodem do Amundi působil Barry Glavin na pozici investičního ředitele týmu Fundamental Value Equities společnosti State Street Global Advisors. Společnost dosud neoznámila, kdo Glavina nahradí. Barry Glavin do State Street Global Advisors nastoupil v roce 2013. Předtím zastával pozici vedoucího výzkumného oddělení Fundamental Euquities.

Vznikla nám tu technologická ekonomika, říká John O’Toole

Mezi lety 2000 až 2006 pracoval v HSBC Asset Management jako portfolio manažer a následně jako akciový analytik. Profesionální kariéru v oblasti financí zahájil jako makléř specializující se na obchodování s deriváty na burze.

Společnost Amundi ve své tiskové zprávě o aktuálních personálních změnách dále oznámila, že její manažer Vafa Ahmadi, šéf tematických investic dceřiné společnosti Amundi CPR Asset Management, nově rozšíří svou působnost. Nově bude dohlížet i na oblast globálních tematických investic Amundi.

O společnosti Amundi

Společnost Amundi je evropský lídr v oblasti správy aktiv. Svým více než sto milionům klientů – retailovým i korporátním – nabízí bohaté služby v oblasti finančních trhů a široký rozsah odborných znalostí pro aktivní i pasivní investiční řešení, doplněná o IT řešení. Společnost je součástí skupiny Crédit Agricole. Její akcie se obchodují na burze.

Vývoj ceny akcií společnosti Amundi od roku 2019

[Zdroj: xStation5]

V současné době spravuje Amundi pro své klienty aktiva v celkové hodnotě přesahující dva biliony eur [cca 50,6 bil. Kč]. Celosvětově společnost provozuje šest hlavních investičních hubů. Ty ji společně s expertízou v oblasti financí a širokým záběrem výzkumu řadí mezi hlavní hráče v oblasti správy aktiv. Klienti Amundi se mohou spolehnout na znalosti a expertízu 5 500 zaměstnanců v 35 zemích, uvádí firma na svých stránkách.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here