DIP

DIP má své nedostatky, ale nabízí i výhody, říká manažer Amundi

1
„Podle legislativy podléhají realokace uvnitř DIP časovému testu,“ upozorňuje na nedostatek nového dlouhodobého investičního produktu analytik Amundi Martin Černý a dodává, že změna legislativy u realokací uvnitř DIPu stojí za zvážení.
postizeni

Omezovali nás, abychom se s Kájou stýkali. Bylo to tam fakt strašný

0
Zdravotně postižení se v Česku stále potýkají s omezením svéprávnosti, i když by většinu právních úkonů zvládli sami. Anebo by jim k nim stačila podpora jiné osoby. Ale ztráta svéprávnosti jim brání nakládat s penězi i uzavírat manželství.
kolky

Kolky letos v Česku skončí, stejně tak i jejich výměna a odkup

1
Jen do konce roku 2024 poslouží k úhradě správních poplatků kolkové známky neboli kolky. Stejně tak se dají kolky vyměnit či odkoupit jen do konce letoška. Ceninu různých hodnot stáhnou úřady z oběhu kvůli provozním nákladům.
narocne_profese

Náročné profese: Plný důchod dostane dříve asi 120 tisíc lidí

5
Náročné profese s nárokem na starobní penzi až o pět let dříve bez jejího krácení se od ledna 2025 dotknou asi 120 tisíc lidí. Půjde například o kováře, svářeče, zedníky, ale i některé zdravotní sestry a sociální pracovnice v osobní péči.
dohodari

Pojistné začnou dohodáři odvádět až příští rok, oznámil Jurečka

3
Povinnost odvádět z dohod o provedení práce sociální a zdravotní pojištění se zřejmě posune z letošního 1. července na leden 2025. Dohodáři se u České správy sociálního zabezpečení [ČSSZ] ale začnou registrovat již od letošního července.
o_cenach

Vláda předložila novelu zákona o cenách. Zvyšuje pokuty

0
Zákon o cenách čekají rozsáhlé změny od poslední výraznější novelizace v roce 2009. Jeho novelu vláda Petra Fialy [ODS] předložila poslancům. V ní navrhuje i odstranit případy, kdy se překrývají působnosti úřadů kontrolujících ceny.
postizenym

Vláda Petra Fialy sebere postiženým vratku DPH na auta

11
Nenavýšení příspěvku na péči v 1. stupni a mírné zvýšení ve 2. stupni není jediný krok vlády v neprospěch zdravotně postižených. Příští rok ministerstvo financí postiženým zruší vratku DPH u auta. A i neplatí sleva na poplatníka u pečujících.
verejne_zakazky

Nová strategie pro veřejné zakázky reaguje na potřeby „nové doby“

1
Vláda včera [21.2.] schválila novou Národní strategii veřejného zadávání ČR [NSVZ] pro období 2024 až 2028. Strategii připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj na útraty Národního plánu obnovy.
pracujici_duchodci

Pracující důchodci nebudou platit sociální pojištění, navrhla koalice

1
Zvyšování penze za práci v důchodu zřejmě nahradí nulové odvody na sociální pojištění u pracujících důchodců. Opatření, které je součástí důchodové reformy, uleví sociální správě při přepočtech penzí a udrží více důchodců na trhu práce.
HHC

Vládní zákaz HHC akceleroval tuzemský trh s HHC

0
Vláda minulý týden schválila zařazení látek HHC, HHC-O a THCP na seznam návykových látek. Chce tím zabránit prodeji nebezpečných cukrovinek s touto látkou. V reakci na to prodejci těchto produktů zlevnili své zboží.
evropska

Nevyhazovat, opravovat! Žádá Evropská unie

1
Rozbila se vám pračka? Praskl vám displej telefonu? Nefunguje toustovač? V mnoha případech je oprava těchto spotřebičů tak drahá nebo složitá, že se nám dostane rady, abychom si koupili nový přístroj. Evropská unie to ale změní. 
na_peci

Postižení odmítají Jurečkovy příspěvky na péči. Chtějí úpravy

20
Rada postižených kritizuje návrh na zvýšení příspěvků na péči. Nesouhlasí s tím, že by se první stupeň dávky neměl valorizovat vůbec a druhý stupeň by se měl od července zvýšit jen o stokoruny. S poslanci chce proto jednat o úpravě částek.
zbran

Doporučuji zbraň nejen mít, ale mít ji i u sebe, a ne v šuplíku

9
„Je správné odebrat zbraň někomu, kdo na Facebooku napíše něco nelichotivého o vládě? Nevím, nevím…,“ ptá se v rozhovoru pro FinTag prezident spolku na ochranu práv držitelů zbraní LEX Tomáš Trávníček. 
cesko

Česko nakročilo k tomu, stát se nejsmradlavější zemí EU

14
Většina českých obcí ponižuje frekvence svozu odpadu domácností. Mnohé obce tak už nevyvážejí popelnice jednou za týden, ale jednou za dva týdny a některé dokonce jen jednou za měsíc. Jak tyto změny pocítí Česko?
valorizace_penzi

Valorizace penzí: Návrh se zamítá! Hanba, zaznělo v sále soudu

26
Zkrácená valorizace penzí u Ústavního soudu obstála, důchodci si tak po dnešku finančně nepolepší. Soud zamítl návrh 71 poslanců ANO na zrušení loňské novely zákona o důchodovém pojištění a souvisejících předpisů.
zbran

S možností policie preventivně zabavit zbraň se ztotožňuji, říká poslanec

0
„S navrženými úpravami zbraňového zákona se ztotožňuji,“ říká v rozhovoru pro FinTag člen poslaneckého Výboru pro bezpečnost Petr Letocha [STAN]. Souhlasí i s možností policie preventivně zabavit zbraň nositelům zbrojního oprávnění.
o_ucetnictvi

Návrh nového zákona o účetnictví přichází po více než 30 letech

1
Návrh nového zákona o účetnictví předložilo zkraje tohoto týdne [15.1.] ministerstvo financí. Norma nahrazuje zákon z roku 1993. V rámci připomínkového řízení obdržel resort bezmála tisíc připomínek [991].
nikotinem

Evropská komise chystá novou regulaci výrobků s nikotinem

1
Evropa sbírá síly na další válku s tabákovými giganty. Předmětem sporu se stanou nikotinové sáčky, které sice neobsahují tabák, ale obsahují nikotin. Zatímco tabákové výrobky už EU přísně reguluje, u výrobků s nikotinem má rezervy.
valorizace

Výchovné už se valorizovat nebude. A začne se u nových penzí

13
Výchovné na dítě se přestane valorizovat, počítá s tím novela zákona o důchodovém pojištění. Prvně by se úprava dotkla penzí přiznaných v roce 2025. Od roku 2027 by se výchovné z valorizace vyňalo u všech vyplácených důchodů.
emisnimi_povolenkami

Vláda odložila zákon o obchodování s emisními povolenkami

1
Vláda včera [3.1.] schválila posun termínu, do kdy firmy musí vyřadit emisní povolenky za emise vypuštěné v předchozím roce a nakoupit nové. Ale i odložila jednání o celé novele zákona, jež upravuje obchodování s emisními povolenkami.  
- Reklama -

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

- Reklama -
Translate »