Lenka Helena Koenigsmark šla do Y Softu

852
Lenka_Helena_Koenigsmark
Lenka Helena Koenigsmark / Foto: Y Soft

Lenka Helena Koenigsmark se již loni v prosinci stala novou nezávislou členkou dozorčí rady poskytovatele firemních digital office řešení Y Soft Corporation. Tu manažerka považuje za “neuvěřitelně dynamickou”. 

Lektorka a marketingová manažerka s více než dvacetiletou korporátní praxí Lenka Helena Koenigsmark vstoupila na dosud neprozkoumanou půdu ICT oblasti s novými neotřelými nápady a energií. Uvedla to firma.

„Y Soft jsme se vždy snažili stavět západním způsobem a k tomu patří i Corporate Governance. I když jsme soukromá firma, přišlo mi správné pro transparentnost vůči externím stakeholderům mít v dozorčí radě nezávislého člena,“ vysvětlil důvody vstupu Koenigsmark do Y Softu Václav Muchna, jeho spoluzakladatel a CEO.

Vysvětlil i proč ji vybral. Podle něj dal manažerce její životní příběh nadhled. A i disponuje obrovským množstvím energie.

„Spojuje nás i pohled na to, že podnikání není jen o byznysu, ale že podniky mají širší odpovědnost ve svých ekosystémech,“ ujasnil.

Y Soft vznikl v roce 2000. Sídlí v Brně a celosvětovou sítí poboček pokrývá Severní a Latinskou Ameriku, Evropu, Blízký východ a Afriku a region Asie, Pacifiku a Austrálie.

Co říká Lenka Helena Koenigsmark

Lenka Helena Koenigsmark posledních deset let pracovala jako marketingová ředitelka společnosti Mattel pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Vedla mezinárodní týmy specialistů v oblastech marketingu, PR a ESG. Přechodně vedla i lokální pobočku v oblasti obchodu. Dříve působila také ve společnostech LEGO a KPMG.

„Vždy mě fascinovalo učit se nové věci. A nejinak tomu je i v Y Softu. Snažím se proniknout do tajů fungování a principů technologické společnosti globálního významu tak, aby moje přítomnost byla opravdu přidanou hodnotou pro všechny zúčastněné,“ vysvětlila s tím, že Y Soft vnímá jako „neuvěřitelně dynamickou společnost“.

Mimo marketing a PR se Koenigsmark dlouhodobě věnovala oblastem, jako jsou diverzita, inkluze a CSR. Spoluzakládala spolek CZEWIS, který se zasazuje o zvýšení počtu žen ve vedoucích funkcích ve sportu. Také je zakladatelkou Dobrodějny. To je místo, kde se nabízí humanitární pomoc uprchlíkům, samoživitelkám a seniorům. Funguje třikrát týdně a obslouží zhruba 500 lidí za týden.

Jak to vidí Jaroslav Bělehrad

Ředitel personálního oddělení Y Soft Jaroslav Bělehrad uvedl, že „Lenka“ mezi „Y Softery“ ihned zapadla pro svůj otevřený přístup a pozitivní energii.

„Dobrovolně se nad rámec svých povinností v dozorčí radě zapojila do interního mentoringu kolegyně v rámci našeho HR oddělení, čehož si velmi cením,“ upozornil.

Jan Michal povede CzechInvest. Vybral ho ministr Síkela

„Krom toho je samo o sobě osvěžující, když se novým členem řídících orgánů firmy stává žena, zkušená manažerka a velmi empatický člověk s dalším pohledem na svět okolo nás a ´out of the box´ myšlením,“ uzavřel Bělehrad.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here