Vedení Úřadu práce ČR [ÚP ČR] dnes [6.11.] převzal Viktor Najmon, do té doby ředitel Kanceláře Generálního ředitelství ÚP ČR a od února 2020 také jeho zastupující generální ředitel. Ve své nové funkci se chce zaměřit na digitalizaci a modernizaci úřadu i snižování byrokracie. 

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová [ČSSD] při uvedení Viktora Najmona, který působil od května 2011 jako ředitel Kanceláře Generálního ředitelství ÚP ČR, vyzdvihla jeho zásluhy při vedení úřadu v první vlně epidemie.

„Úřad práce v blízké budoucnosti čeká také řada systémových změn. A já věřím, že se pan nový generální ředitel ujme jejich realizace se stejnou mírou zodpovědnosti a nasazením, které prokázal v uplynulých měsících,“ uvedla.

Nový generální ředitel Úřadu práce ČR absolvoval Evangelickou teologickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Od roku 2006 pracoval na Ministerstvu práce a sociálních věcí [MPSV] a pátým rokem je ředitelem Odboru kanceláře generálního ředitele ÚP ČR. Před svým příchodem na MPSV pracoval i jako osoba samostatně výdělečně činná [OSVČ], zhruba jeden rok. Předtím také na Úřadu vlády ČR v Institutu státní správy na pozici referenta.

Viktor Najmon při nástupu uvedl jako své priority především modernizaci a digitalizaci služeb úřadu ÚP ČR. To především kvůli aktuální krizi covid. Chce snížit i byrokracii úřadu.

„Předchozí měsíc ukázaly, jak důležitá je možnost vyřídit veškeré záležitosti elektronicky. A ve 21. století musí být tento způsob při jednání s úřady již samozřejmostí,“ řekl.

Ve své práci se dle svých slov chce zaměřit také na poradenství a vzdělávání klientů s ohledem na požadavky zaměstnavatelů. Podle něj je velmi podstatné udržovat agendu volných pracovních míst neustále v aktuálním stavu. Předsevzal si také personální stabilizaci úřadů práce v Česku. Chce i zvýšení bezpečnosti jeho pracovníků, kteří jsou v každodenním kontaktu s klienty úřadů. V upevňování personálních kapacit chce využít i možnost zřizování dětských skupin a jeslí pro děti zaměstnanců.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here