Největší český portál pro digitální prodej a pronájem nemovitostí Bezrealitky.cz z 50 procent vstoupil do společnosti Maxima Reality. Bezrealitky.cz loni rostly 25% tempem, prostřednictvím portálu se prodalo bezmála 6 800 nemovitostí. Spolu s Maxima Reality bude portál nyní poskytovat i asistenci specialistů.

Díky spojení bude společnost nabízet asistenci při prohlídkách, předvýběru zájemců, technické kontrole nemovitosti, homestagingu, focení nebo právní služby. Klienti Bezrealitky se i nyní budou moci rozhodnout, zda je pro ně výhodnější prodej svépomocí, nebo právě s pomocí specialisty.

„Dlouhodobě jsme známí jako kritici kvality servisu realitních kanceláří a makléřů. Teď máme šanci na jejich vlastním poli ukázat, že to jde i jinak, co nejvýhodněji pro zákazníka,“ uvedl CEO Bezrealitky Hendrik Meyer, který je nově i jednatel Maxima Reality.

Realitní portál Bezrealitky koupil Marek Rosenbaum

Nejsme klasičtí makléři, tvrdí Maxima Reality

Z hlediska sloučení obou firem bude Maxima Reality vystupovat v roli dodavatele jednotlivých specialistů a jejich servisu. Podle jejího ředitele Vladimíra Zuzáka s tím má dlouholeté zkušenosti.

„Nejdeme cestou makléřů – tedy lidí, kteří si sami shání zákazníky a sami si hlídají výdělky na jednotlivých projektech. Pracujeme se sítí vlastních specialistů, kteří se společně podílí na každé zakázce. I díky tomu se prodeje jedné nemovitosti může účastnit až desítka specialistů pro jednotlivé konkrétní kroky, kteří nejsou placeni provizemi, ale standardním platem,“ vysvětluje Zuzák [na fotografii].

Každý desátý Čech prodal svou nemovitost pod cenou

Podle něj se lidem v Maxima Reality dlouhodobě daří prodávat nemovitosti výhodněji, než je běžný tržní průměr. A to dle jeho slov asi o deset až 15 procent, než je to u ostatních realitních kanceláří. Zároveň umějí rychleji najít kupce. Pro pražský byt to zvládnou v průměru za 40 dnů.

Bezrealitky zprostředkují 800 prodejů měsíčně

Hendrik Meyer upozorňuje, že nová synergie rozhodně nebude zasahovat do aktuální podoby portálu Bezrealitky. Ten bude nadále fungovat pro prodej a pronájem svépomocí, tedy bez provize a zůstane realitním kancelářím a makléřům uzavřený.

Tipy odborníků: U kterých realit ceny porostou. U kterých ne

Bez výjimky bude platit, že specialista prodeje se do procesu zapojí pouze na výslovnou žádost prodávajícího a jeho objednávky. Bezrealitky.cz měsíčně navštíví více než půl milionu zájemců o bydlení a každý měsíc se jeho prostřednictvím prodá zhruba 800 a pronajme kolem 4 tisíc nemovitostí.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here