Partners investiční společnost má pod správou 6 mld. Kč

404
Partners_investicni
Foto: Pixabay.com

Partners investiční společnost [PIS] loni zvýšila hodnotu majetku, který spravuje ve svých fondech, na šest miliard korun. PIS patří do finanční skupiny Partners. Ta celkem spravuje svým klientům investice za 25 miliard korun.

Ačkoli byl poslední rok velmi turbulentní, zejména během období nouzového stavu, podařilo se Partners investiční společnosti za posledních 12 měsíců udržet kladnou výkonnost u všech podílových fondů. Partners investiční společnost aktuálně spravuje šest fondů.

„Díky striktní kontrole rizik jsme minimalizovali ve fondech Partners ztráty během loňské korekce cen finančních instrumentů. A naopak jsme cenové turbulence využili k akceleraci budoucích zisků,“ uvedla ředitelka Partners investiční společnosti Lucie Simpartlová.

Lucie Simpartlová: Ve starém penzijku lidé přicházejí o peníze

Podle ní bezkonkurenční politika nulových vstupních poplatků Partners fondů a zejména investiční příležitosti na trzích poznamenaných loňskými prudkými propady kvůli pandemii covidu-19, přimělo mnoho lidí k tomu začít investovat či zvýšit svou investiční pozici.

„Loni vzrostl příliv prostředků do akciových fondů Partners až čtyřnásobně. Výsledkem je, že aktiva ve správě Partners investiční společnosti za posledních 12 měsíců vyrostla o 40 procent na téměř 6 miliard korun,“ potvrzuje.

Akciové fondy PIS investice zhodnotily o desítky procent

Partners investiční společnost navázala na úspěšný rok 2019, kdy její akciové fondy atakovaly 20% zhodnocení a dluhopisový fond patřil s 5% zhodnocením k absolutní špičce.

„Skvělé výsledky jsme dosáhli i loni. Akciový fond Partners 7 Stars díky rychlé reakci na turbulence a včasné rotaci do amerických akcií a technologického sektoru dosáhl v krizovém roce 2020 na výslednou výkonnost kolem plus deset procent. Dlouhodobě tak patří mezi nejlepší na akciovém trhu,“ pochvaluje si hlavní portfolio manažer Partners investiční společnosti Martin Mašát.

Domnívám se, že libra bude dlouhodobě mírně posilovat

Podle něj se akciový fond PIS nyní soustředí na tradiční sektory. Jako jsou banky a energetické společnosti. Ty loni relativně ztrácely, ale již letos opět rostou a dále zvyšují zisky klientů.

Dluhopisový fond loni připsal klientům tři procenta

Podle investičního stratéga Partners Martina Mašáta úspěch zaznamenal i dluhopisový fond pro konzervativní klienty Partners Bond Opportunity. Ten dle jeho slov jako jediný z konzervativních dluhopisových fondů na našem trhu překonává v posledních letech inflaci.

„Zhodnocení o tři procenta je při úrocích kolem nuly nastavených Českou národní bankou vynikající výsledek,“ upřesňuje.

Koronavir může odstartovat výprodej koruny i státních dluhopisů

Podle něj v tomto trendu fond pokračuje také letos. Za první čtvrtletí klientům připsal 0,7 procenta. To za situace, kdy i v České republice padají ceny dluhopisů a konzervativní klienti sčítají ztráty.

„Kvalitní správa, nulové vstupní poplatky a dlouhodobě vynikající výsledky zvýšily zájem o fond takovým způsobem, že aktiva vzrostla za rok o 70 % na 800 miliónů korun,“ dodává.

PIS nabízí diverzifikované portfolio fondů

Partners investiční společnost aktuálně spravuje šest fondů, každý s jiným zaměřením. To proto, aby byly pokryty všechny rizikové profily klientů. Investice jsou rozprostřeny od tradičních akcií a dluhopisů přes oblíbené ETF, které umožňují diverzifikaci při zachování vysoké likvidity a nízkých nákladů, až po aktivní řízení rizika kolísání české koruny.

„Naše fondy jsou nezávislé a vytvořené tak, aby byly efektivní a nízkonákladové, a to hlavně z pohledu klientů,“ zdůrazňuje Martin Mašát.

Dodává, že klient tak v okamžiku zainvestování opravdu investuje celou svou částku bez jakýchkoliv srážek. Čímž ihned získává náskok několika plusových procent vůči konkurenci. Jeho slova potvrzuje jedno z pravidel investování do podílových fondů [za klidných dob, pozn. red.]. Totiž, že výnos z fondů bývá vždy úměrný tomu, kolik investor nezaplatí na poplatcích správcům těchto fondů.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here