Michael Pupala je nový generální ředitel Modré pyramidy

2085
Michael_Pupala
Foto: Modrá pyramida

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem Modré pyramidy se od srpna stal Michael Pupala. V čele stavební spořitelny nahradí Pavla Jiráka, který nadále zůstává jako člen představenstva Modré pyramidy [MP].

V krátké době tak jde o další významnou personální změnu v MP. Na konci května představenstvo MP přijalo rezignaci Aleše Mašanského na funkci člena představenstva. Mašanský skončil i na pozici člena odpovědného za obchodní řízení ke konci května. V Modré pyramidě působil 15 let, předtím pracoval pro dnešní GE Money Bank. Podle tiskového vyjádření Modré pyramidy Mašanský skončil v představenstvu z osobních důvodů.

Aleš Mašanský odchází z představenstva Modré pyramidy

Michael Pupala do Modré pyramidy přichází z finanční skupiny Wüstenrot, kde působil od roku 2018 v pozici generálního ředitele a předsedy představenstva. V polovině loňského roku ho nahradil nový předseda představenstva Andrew Gerber. Ten je od roku 2016 šéfem celé divize produktu a marketingu v Moneta Money Bank.

Michael Pupala je specialista na obchodní sítě

Pupala stejnou pozici, jakou nyní získal v Modré pyramidě, zastával i v ČEZ. Zkušenosti na pozici člena představenstva získal také v pojišťovně AXA. Podle vyjádření MP se úspěšně podílel na realizaci řady projektů. Například v oblasti digitalizace, inovací a transformace obchodních sítí.

„Společně s Komerční bankou vybudujeme na platformě Modré pyramidy lídra na trhu financování bydlení, který bude více než kdy předtím spojen s novými technologiemi a udržitelností. Naší prioritou je nabízet špičkový servis pro klienty, abychom jim snadno a rychle pomáhali na jejich cestě k vysněnému bydlení,“ uvedl Michael Pupala.

Dodal, že chce jít s Modrou pyramidou „proti proudu a bude i nadále rozvíjet její poradenskou síť specialistů na bydlení“. Ta má dle jeho slov projít další evolucí směrem k plně omnikanálovému modelu, který jí má umožnit nabízet v portfoliu služeb profesionální osobní poradenství a plně digitální kanály.

Michael Pupala vystudoval bankovní management na vysoké škole Bankovní institut. Absolvoval mezinárodní exekutivní MBA program MBA HSG in Business Administration and General Management na University of St. Gallen. Absolvoval dále rozvojový program Change Management, Innovation & Operations management na University of Warwick.

Jirák zůstává šéfem asociace stavebních spořitelen

Pavel Jirák, který nadále zůstává členem představenstva MP, setrvá i na pozici předsedy Asociace českých stavebních spořitelen [AČSS]. Loni se navíc stal prezidentem Evropského sdružení stavebních spořitelen [EFBS]. Ve funkci vystřídal předsedu představenstva Raiffeisen stavební spořitelny Jana Jeníčka. Ten tuto funkci zastával od roku 2016 a byl vůbec první šéf sdružení pocházející z neněmecky mluvící země. Sdružení zastupuje bezmála 50 stavebních spořitelen z dvanácti zemí, jež spravují vklady za téměř šest bilionů korun [cca 224 mld. eur].

Pavel Jirák se stal prezidentem evropského sdružení spořitelen

Se skupinou KB je Jirák profesně spjatý již od roku 1998, kdy začínal jako ředitel Obchodního centra v korporátním segmentu. Později se stal ředitel Obchodní divize a od roku 2003 vedoucí Podpory řízení sítě. V roce 2005 přešel do Penzijního fondu KB [KB Penzijní společnost], kde se o rok později stal výkonným ředitelem a předsedou představenstva.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here