Obrat Partners přesáhl za letošní první pololetí miliardu korun

203
partners
Foto: Partners

Finanční skupina Partners dosáhla za první letošní pololetí obratu ve výši 1,35 miliardy korun. To je meziroční nárůst o 63 procent. Cílem skupiny pro letošek je obrat ve výši tří miliard korun.

Finančně poradenská společnost Partners meziročně rostla o 52 procent a její obrat činil 1,072 miliardy korun. Přibližně 28 procent obratu tvořily hypotéky a ostatní úvěry ve výši 22 miliard korun s meziročním růstem 90 procent.

„Každou desátou hypotéku v Česku tak domluví finanční poradci Partners a společnost od svého založení v roce 2007 už sjednala lidem hypotéky v celkové výši přesahující 200 miliardy korun,“ uvedla v tiskové zprávě skupiny Partners její mluvčí Tereza Píchalová.

O více než 20 % rostla společnost také v oblasti životního pojištění a pojištění aut a majetku. Pojišťovna Simplea [ve vlastnictví Partners, pozn. red.] měla obrat 164 milionů korun, a za první pololetí tak v předepsaném pojistném dosáhla růstu 124 procent.

I životní pojištění je třeba v čase aktualizovat, říká Martin Švec

Podle ředitele Partners Petra Borkovce společnost také významně posílila v oblasti investic. Příjmy z nich meziročně stouply o 66 procent a na obratu firmy tvořily 27 procent.

„Za prvních šest měsíců roku přes nás klienti zainvestovali v nových jednorázových investicích tři miliardy korun. To je o 87 procent více než loni. A sjednali si nové pravidelné investice za 660 milionů korun, což je 70% růst,“ uvedl Borkovec s tím, že celková investiční aktiva pod správou Partners se tak blíží ke 30 miliardám korun.

Partners čeká na nástup Rentea fondů

Další oblastí, která u společnosti vykázala rychlý růst, je segment doplňkového penzijního spoření. V počtu smluv i ročních částek klientů firma vzrostla o více než 100 procent. Obrat skupiny na konci roku má podpořit i nově otevřená penzijní společnost Rentea.

„Napomohlo tomu založení nové penzijní společnosti Rentea. Ta přinesla nové investiční možnosti pro naše klienty díky spolupráci s největším správcem aktiv na světě BlackRock a také díky inovativním nástrojům v samotném produktu,“ uvedl Petr Borkovec.

Dodal, že s Rentea fondy se s klienty dělí i o část svých výnosů pomocí profitsharingu, a to v minimální garantované výši jednoho procenta z hodnoty účtu každých 5 let.

Firma dále upřesnila, že Partners investiční společnost a nemovitostní fond Trigea dosáhly v prvním pololetí obratu téměř 80 milionů korun [meziročně +55 %].

Skupina dále otevírá nové pobočky

Skupině Partners se dařilo rovněž v oblasti bankovních a poradenských poboček zvaných Partners Market. V současnosti nabízí finanční produkty celého trhu již více než 100 těchto franšíz po celé republice. O tento typ podnikání je velký zájem a počty poboček neustále rostou.

„V poslední době schvaluji každé dva týdny otevření šesti nových poboček,“ říká Petr Borkovec s tím, že skupina s tímto franšízovým konceptem v současnosti expanduje na Slovensko pod novým brandem Simplea.

Ekonomika krizi covid rozchodí, říká Petr Borkovec z Partners

„Máme zde vybráno sed master franšízantů, kteří budou otevírání poboček na Slovensku podporovat. V současnosti jsme schválili první Simplea Point v Bratislavě. Do konce příštího roku chceme mít 40 otevřených poboček a 300 finančních profesionálů,“ popisuje plány společnosti.

Skupina navíc počítá v příštím roce s dalším růstem obratu, který by měl podpořit nově vznikající projekt Partners Banky. Na závěr dodejme, že se letos rovněž dařilo i mediálním [např. Peníze.cz či Heroine] a IT dceřiným společnostem.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here