Ivana Pícková se stala předsedkyní představenstva Max banky

501
Max_banky
Foto: Creditas banka

Novou předsedkyní představenstva Max banky se 2. 1. 2023 stala Ivana Pícková. Ta v představenstvu banky působí od prosince 2022. Ve funkci nahradila Jana Winklera, který zůstává členem představenstva zodpovědným za útvary provozu a IT.

V Max bance Ivana Pícková zodpovídá za útvary Corporate & Premium Banking, Retail Banking a Strategic Communication. V minulých měsících se podílela na akvizici Max banky [dříve Expobank CZ] skupinou Creditas a na přípravě její produktové a obchodní strategie.

„Max banka se bude nadále profilovat jako online banka pro každý den, která bude nabízet srozumitelné produkty pro široké portfolio zákazníků. Konec roku 2022 přinesl bance mnoho nových klientů. […] Nyní se zaměříme na implementaci nových služeb a rozšíření nabídky úvěrových produktů,“ přiblížila cíle Max banky Ivana Pícková.

Kdo je Ivana Pícková

Od srpna 2021 je Ivana Pícková členkou představenstva Banky Creditas a současně působí na pozici ředitelky úseku retailového bankovnictví. V Creditas pracuje od roku 2018, dříve v bance zastávala post ředitelky odboru řízení projektů a produktů.

Platební kartu nepouštějte z ruky, říká Irena Jandíková

V oblasti bankovnictví má Pícková třicetileté zkušenosti. Pracovala na manažerských a řídicích pozicích v předních bankách. Řídila například divizi Back office v eBance. Zastávala pozici Head of Operations Transformation Cluster v Raiffeisenbank. Vedla BPM [Business Process Management] tým v České pojišťovně, působila jako projektová manažerka v České spořitelně. V PPF bance pracovala v oblasti managementu platebních služeb.

Bilanční suma Max banky je cca 12 miliard korun

V září 2022 se banka Creditas stala novým vlastníkem Expobank CZ a. s [dnes Max banka]. Výši transakce banky nezveřejnily. Creditas uvedla, že obě instituce budou v nejbližších letech fungovat samostatně a pro jejich klienty stejně jako zaměstnance se v současnosti nic nemění. Transakci již odsouhlasily regulatorní instituce, tedy Česká národní banka a Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Refinancování ušetří peníze většině klientů, říká Ondřej Makovec

Expobank CZ působila na českém trhu celkem jednatřicet let. Od roku 1991 fungovala mimo jiné pod názvy BAWAG Bank nebo LBBW Bank. Dnes již Max banka se zaměřuje na klienty z řad firem a rozvíjí nabídku pro retail. Její běžný účet NEO díky vysokému úroku pro zhodnocení zůstatku bez podmínek dlouhodobě patří k nejlépe hodnoceným ve své kategorii. S online službou Refixo banka nedávno vstoupila do segmentu refinancování spotřebitelských úvěrů.

Banka Creditas patří mezi středně velké banky a její bilanční suma je aktuálně téměř 100 miliard korun. Max banka je menší banka s bilanční sumou 12 miliard korun.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here