Komentář: Táhněte do háje, všichni pryč…!

192552
tahnete_do_haje
...je to trapas, když s pózou mistrnou zkoušejí zabrečet! / Foto: Úřad vlády ČR

Sedmého března 2020, v době pandemie covidu, v den narozenin T.G.M., vyslovil bývalý premiér Andrej Babiš větu, která se zapsala do mysli celého národa. Slova adresovaná exministrovi zdravotnictví Vojtěchovi zněla: „Nebuďte slušnej…“.

O tři roky později tu máme desítky mrtvých a zraněných, které pozabíjel a zranil kluk, který byl více než jen to, že „nebyl slušnej“. A znovu slyšíme tu stejnou písničku jen v jiné podobě. První slova ministra vnitra Víta Rakušana po včerejším masakru na filozofické fakultě zněla „Zákrok policie byl profesionální…“. Rovnou řekněme, že práce policie by byla profesionální a perfektní jen tehdy, pokud bychom nesčítali mrtvé a zraněné v desítkách.

V případě šíleného střelce z Hostouně naopak selhali mnozí. Byli to ti, kteří mu vydávali zbrojní povolení na zbraňový arzenál. Byli to ti, kteří nekontrolovali, k čemu potřebuje 24letý kluk pušky a pistole jak pro armádu. Byla to policie, která zasahovala na adrese, kde střelec nebyl. A byla to škola, která o riziku na Palachově náměstí věděla, ale nijak na něj nezareagovala. Ale hlavně – byli jsme to i my všichni, kteří se nechali vmanipulovat do situace, v níž jsme stále jen sílící tlak, psychické problémy, ale i výzvy k násilí, přijali jako nový standard. Podíl na včerejší tragédii tak neseme všichni. Avšak někteří jsou i přímo odpovědní.

Bylo to zrovna včera dopoledne, kdy ministr zdravotnictví, jenž by měl mít na mysli i dobrou psychickou pohodu veřejnosti, bilancoval „své úspěchy“ na „jeho úřadu“ za dva roky. A jak začal? Začal slovy o magorovi Putinovi. Otevřeně mluvil o válce a střílení jakoby nic. A nebylo to poprvé…

Ministryně Černochová na střelnici

A máme tady i další zástupce státu, kteří vystupují na veřejnosti v roli udatných bojovníků s lehkostí kancelářských krys. Bez respektu, bez úcty, bez uvědomění, že každý boj, každý konflikt má své skutečné mrtvé, raněné, neštěstí. Vzpomeňte, jak dopadli ti, kteří i u nás volali po hledání cesty k uzavření míru na Ukrajině. Dostalo se jim jen výsměchu a opovržení. Zvrácenost těch na druhé straně, těch bojovníků s pistolí u pasu, došla dokonce tak daleko, že ministr vnitra neváhá vyvěsit na státní úřad obraz Putina v pytli na mrtvé. Ne, toto není v pořádku! Na toto koukají naše děti, my všichni jsme s tím konfrontováni. Pytel na mrtvé nemá ve veřejném prostoru co dělat. Ale nám ho přesto naše politická reprezentace denně servíruje spolu s ukrajinskými vlajkami a válkou, kde na obou stranách konfliktu umírají lidé, jako něco normálního a samozřejmého.

Fuck off Putin na tričku ministryně obrany Jany Černochové patří do stejného ranku. Další bezdětná, odvážná hrdinka, která na sociálních sítích klidně napíše: „Zbroják mám skoro osm let a klidně si to s Pitomiem na střelnici rozdám. Může si vybrat, jestli chce střílet s krátkou, nebo s dlouhou.“

Ať si to Černochová s Okamurou klidně rozdá, ale někde jinde. Protože i tato a jim obdobná vyjádření čtou naše děti, i tomu jsou vystaveny naše děti. A „tahle střelnice“ jako něco normálního se jim vrývá do hlav. A bezdětná píšu proto, ne abych se ministryně Černochové dotknul, ale proto, že jsou to děti, které mění mentální nastavení lidí. Jsou to děti, které je činí odpovědnějšími a uvážlivějšími.

Kam jsme se my dostali?

Ano, jistě, šílenec s puškou ve škole, je šílenec, ale podívejme se na to, k jaké atmosféře jsme se v Česku dopracovali. Jaké máme hodnoty? Peníze, moc, peníze, moc a zase peníze. Kdo včera viděl vystupování ministra vnitra Víta Rakušana v televizi, nemůže být na pochybách o tom, co mu táhlo hlavou. Že to, co se stalo, je „průser“. A hned na to, že je nejdůležitější, aby z něj vyšel on, policie, vláda bez poskvrny. Na pytle s mrtvými zapomeňte, práce policie byla perfektní. A třeba by i včera byl zákrok policie perfektní, ale policie, jak vidno, už nezachrání to, kam nás naši vedoucí činitelé přivedli. Totiž tam, že lhaní a předvádění se v zájmu zachování jejich fleků, je normální. Že válka a mrtví jsou normální, když poslouží politickým zájmům.

A bohužel na tom neseme vinu všichni. My jsme si je takto vychovali. Školy jsou nechráněné, ale obranné zdi se staví hlavě kolem sídel papalášů. Na kterémkoli ministerstvu se dnes ani neohnete, aby si vás nezměřili ostřížím zrakem ti jejich hlídači. O Poslanecké sněmovně ani nemluvě.

Toho, čeho teď budeme svědky, velice pěkně již popsal Karel Kryl v Písni neznámého vojína – „… je to trapas, když s pózou mistrnou zkoušejí zabrečet!“ Přesně toho se teď dočkáme od našich politiků. Ale ti mrtví z Filozofické fakulty UK jsou hlavně jejich mrtvými, protože je to vedení země, které určuje normy ve společnosti. Na řeči a srovnávání s USA nedejme, u nás nemá každý druhý pistoli pod polštářem. Ptejme se, žije se nám v Česku dobře? Cítíme se v Česku dobře?

Hledejme nové uspořádání společnosti

Stále více indicií ukazuje na to, že jsme se opět dostali do fáze, kdy naši představitelé, stejně jako za komunistů, nejenže nejsou kompetentní, ale bez ohledu na nás každý problém buď zametou pod koberec, nebo nám zalžou tak, aby nás uchlácholili v tom smyslu, že všechno je v tom nejlepším pořádku. Ale v pořádku není nic! A pokud Tomáš Garrigue Masaryk razil názor, že politika je především o mravnosti, tak kam se poděla mravnost, když nám tady v Česku každý den silou politického marketingu z našich peněz defilují neohrožení hrdinové, kteří spory řeší na střelnici. Servírují pytle na mrtvé a o válce na Ukrajině mluví jako o pohádce statečných reků proti zlému drakovi. Bez ohledu na to, kolik hektolitrů skutečné krve pobere zem na Ukrajině. Ne, rozhodně se tu nezastávám Ruska…

Sečteno a podtrženo. Znovu jsme v situaci, kdy si musíme pomoci sami. A namístě je restart. A tím restartem je odstavení zpovykaných politických lehkoživků bez mravního ukotvení od papalášských chlebíčků. Bude to těžká práce, protože i politici jsou jedni z nás a ukazují na kvalitu celé společnosti. Na druhé straně je ale docela jisté, že i v tomto spolčení hlupců se musí najít lidé, kteří mají rozum v hlavě a odpovědnost k sobě samým, svým blízkým i svému okolí. A naším úkolem je tyto lidi najít. A zdaleka ne už jen kvůli našemu hrubému domácímu produktu či bezpečnostním otázkám, ale kvůli našim dětem.

Daniel Tácha, šéfredaktor FinTag

211 KOMENTÁŘE

  1. Naprosto souhlasím. Tento článek by měl být publikován všem na Seznamu. Nulová prevence celé situace ze strany policie a katastrofální důsledky. Věděli, kam ten člověk míří, nevarovali ostatní budovy fakulty, to co bylo na Telegramu úplně ignorovali. To co se stalo je důsledek totální arogance a lhostejnosti. Toto podtrhuje obecné téma, co se děje se společností jako takovou.

      • Nic ser neřeší preventivně, ale když pak teče krev najednou se mluví o prevenci a hledají se opatření pro budoucnost. Otázka je , Proč to neřešíme hned a budoucnost pak bychom měli skoro zajištěnou.

        • To je hodne zajimavy, ze pan šef redaktor svaluje vinu na tuto vladu. Kdo nechtel prijmout novy zakon o dlouhych zbrani v evropskem parlamentu. Tak ja mu to reknu, pan Chovanec spolu ANO . Evrope uz veděli co je ďlouha zbraň a nepatri na trh. Co pisete o pytli a Cernochve ? Pytel nebylo to prave orechve a co ta brutalita od Rusu. A Okmura udelal s pani Cernochvé pitomce, ze nema zbrojny prukaz a ze neumi strilet. Tak mu odpovedela. Lepe udelate kdyz uz něco takoveho nebudete psat.

          • Hlavně se troubo hloupý vrať tak do třetí třídy základní školy a nauč se pořádně aspoň češtinu , když o tom ,že existuje nějaký pravopis nuc nevíš .Nedělej se svou hloupostí ostatním čechům ostudu. Co kdyby ten tvůj stupidní příspěvek četl nějaký vietnamec.

          • Po tisící: Nezabíjí zbraně, ale lidé. Kam vedou zákazy zbraní v zahraničí? Zkuste se podívat a projít si zahraniční články za posledních pár let. Zakážeme pistole, nože, mačety, paličky, kladiva, auta a bude vyřešeno? Jsou to lidé, kdo zabíjí, lidé ve funkcích a novináři, co vytvářejí atmosféru strachu, marnosti a deprese.

          • Ukrajinští vojáci běžně střílejí ruské zajatce a dobíjejí raněné. Už několkrát se to málem provalilo, protože si ti pitomci natáčí, naše média to zdatně ututlala.

      • Pane Petře, připojuji se k Vašim slovům. Autor tohoto článku, pan Daniel Tácha, je skutečně – jak zde uvádíte – klenot mezi novináři!

        • Máte pravdu pan autor článku je opravdu “KLENOT”.
          Taková snůška blábolů se jen tak nevidí. SPD, ANO, RuSSko a jeho Pátá kolona v ČR, si musejí mlaskat.
          Ještě to chtělo přihodit pohádku o Karkulce, nebo ještě lépe, Mrazíka a bylo by to na Pulitzerovu cenu.

          • Policie zklamala na celé čáře – absolutně neprofesionální, ale jaký pán(i), takový krám. Současná vláda jakbysmet, sebestřední egocentrici, bez citu a diletanti nebezpeční. To jsou také viníci současného stavu v této společnosti. Autor to vystihl velmi dobře.

          • Jo, když je ve Vaší skupině za všechno zlo odpovědná opozice, tak ani nic jiného napsat nemůžete…

          • Každá věta tohoto autora je přesná a pravdivá jen některým se nehodí stejného charakterů jako je vláda

          • Sdělte raději, co je v něm špatně, co není pravda. Můžete začít Rakušanem a Černochovou i s tankem a narh Řehku s jeho válečnými projevy. To jsou důvody k “optimismu” ve společnosti. Fandit můžete, ale přemýšlení vám moc nejde.

          • Pane,vy jste opravdu jen řadový Novák.Jste medii natolik zmanipulovaný,že už nejste schopen vlasního myšlení.Umíte už jen papouškovat moudra nekompetentních kašparů,kteří se díky vlastních lží a hlouposti jejich voličů dostali k veslu.Až bude mistrovství světa
            v hlouposti,tak skončíte na druhém místě.A proč? No právě proto,že jste tak hloupý.

          • Váš názor respektuji , i když je úplně mimo… souhlasím se vším vyřčeným a zbytek je na Vás . A pro-ruský rozhodně nejsem …

          • Právě kvůli takovým, jako jste vy, je naše země tam, kde je. V totálním zmaru.

          • Ano, pane Novák, máte pravdu a souhlasím s Vaším názorem. Reakce však jsou vlastně negativní a mnohdy vulgární. Čiší z nich nenávist.

          • Pan Novák nikdy nezklame..šíření nenávisti, osobní frustrace.nestojí to za komentář….
            Klidné vánoční dvátky všem.❤

    • Naprostý souhlas je mi z toho zle a ta bolest pozůstalých a bezmoc ..Ať to odpovědnost všech se k tomu ať se k tomu postaví čelem ,od prodejce zbraní až po ministry …Jen oni mají na svědomí co se děje a manipulují s národem .To se musí probudit až po takovém masakru .je to bída ,šedá ekonomika ,propast mezi většiny chudymi lidmi í a pár vyvolených ,Rakusan ,Černochová Válek ,Blažek …za nic nenesou odpovědnost ????Fiala Michl ????

    • velice doré zhodnocení naší společnosti a mravní pokles těch kteří by nám měli být vzorem a starat se o dobrý vývoj naší společnosti – to samé platí i o veřejných sdělovacích prostředcích kde jsou ti co hovoří o míru zesměšňováni a titulováni CHCIMÍROVÉ a tak to vypadá ,nikdo nemyslí na naší mládež co z nich bude ,jenom touha po penězích a snadném životě bez poviností a hrdost k naší zemi ČR ,nikde není vidět že by někdo měl někde na tričku symbol na ČR ale jen americké vlajky.

  2. vše je způsobené tlakem na společnost. Dnešní vedoucí pracovníci to veřejně hlásají..viz vedení masarykovy university..Je třeba vyvíjet na zaměstnace vyžší a vyžší tlak…toto vedeni společnosti k tomu že někomu přeskočí.

  3. Souhlasím s autorem, jen díky politikum dneska musíme vyjadřovat lítost pozustalým nad jejich ztrátou, ale ti by byli mnohem raději kdyby politici pracovali tak jak mají. Pozustalí by nemuseli plakat nad těmi kdo zbytečně ztratily své blízké jen proto aby mohla politická garnitura bez skrupulí sbírat “politické body”. Lidé vzpamatujte se a pojďme společně vyhnat tu politickou svoloč od koryt u kterých tak spokojeně chrochtá.

    • Vše je směřováno na výkon. Ostatní je vedlejší. Dokud nedojde ke změně, tak to jiné nebude. Je to obraz stavu společnosti a výměna politiků to nevyřeší. Každý konflikt má dva úhly pohledu a záleží na propagandě, který nám předloží. A media jsou v tom to směru prodejné dě.ky.

      • Absolutní souhlas.
        Společnost je nemocná, propagují se hodnoty, které jsou od morálky na hony vzdálené a co je nejhorší, už i dnešní mladí rodiče jsou úplně vedle, co se týče výchovy (drtivá většina).
        A tak se vychovává další generace se zvrácenými názory a je to ke všemu všechno podporované státem.
        Pohodlí a rychlé finance získané jakýmkoliv způsobem, jen ne čestným.
        Je na čase, aby lidé prozřeli a každý začal nejprve sám od sebe.
        Jak říká profesorka na Karlově universitě mládeži, paní HOGENOVÁ – ” i za život se platí”.

    • Je mi z vás zle a stydím se za vás. Jak můžete s takovýmto blábolem souhlasit? Vám už vážně hrabe. Vaše generace tady napáchala už dost škody. Měli byste už konečně zelezt…

    • Proč jste na to neupozornil, když to tak dobře víte? Neoznámení trestného činu je spolupachatelství. Kecy nebo neznalost, ono to vyjde nastejno. A když jste tak vševědoucí, tak určitě víte co si o Vás myslím.

  4. Vytesat do skály – policejních generálů tam bylo jak na manévrech celé armády. Selhala policie – resp. její experti – kupř. ještě před několika dny v souvislosti s vražděním v Klánovicích policejní psycholožka se dušovala,že to musel udělat profesionální zabiják … Oplejtačky s ouřadama mají ti,co použijí nějaký ostřejší výraz či hyperbolu.
    To množství zbraní,který ten hošánek nakoupil , jeho presentace na internetu,vražda jeho otce – to si musela dohromady v jedné vteřině spojit i uměla debilence . Vtip je ale v tom,že policie se zaměřuje zásadním způsobem na projevy tzv. politického extremismu, tzv. dezoláty , tzv. russofily . Při těch technologických možnostech co mají, lze mluvit o totálním kolapsu z hlediska profilaxe. Tvrdím , že toho šílence mohli mít pod zámkem , než způsobil tento masakr .

  5. Hezky napsáno. Jen bych doplnil, že první, kdo tady začal svou osobní nemravnost používat jako lákadlo na voliče byl Zeman. Do té doby bylo nepředstavitelné, že by se vrcholný politik mohl tak chovat. Nastartoval se tím vývoj, jehož důsledky v plné síle vidíme nyní, kdy 60 % národa naskakuje na tyhle nechutné kašpary. A je jedno, v jaké partaji momentálně zakotvili.

  6. Tak aniž bych tento článek četla někdy brzy, myslím si to samé, že tyto oběti jdou za naší nechvalnou vládou, za to jakou politiku ve společnosti vedou, kam nás táhnou! Souhlas s každým slovem…

    • Souhlas. Na D1 byla v minulém týdnu hromadné nehoda se zraněnými. Fialo a vládo, co děláte. Nic, proto lidé bourají na D1…… Myslím, že z tohoto příspěvku si každý odvodí co je smyslem tohoto článku.

  7. Dobrý den, neřekl bych to lépe, pan Tácha má na rozdíl od většiny novinářů a všech politiků hlavu s mozkem a umí formulovat problém. Děkuji za excelentní komentář

  8. Souhlasím s rozborem situace a názory pana Daniela Táchy.
    Něco málo o tom vím a vidím to úplně stejně.

  9. Asi souhlas s tím, že někde by se měly PČR sbíhat informace o počtu a druhu zbraní u jednotlivých fyzických osob a někdo by to měl vyhodnocovat. To je asi vše. Jinak další nenávistný blábol proti vládě, který míchá vše dohromady, skáče z jednoho na druhé a lepí nesmysly na sebe zcela účelově. Že jsem to vůbec četl…

      • Přijde mi to zase jako nesmyslný výkřik proti všemu.. mluvit o tom, že je potřeba umírnit společnost, ale udělat to ve stejném tónu na který nadávám je vážně nesmysl. Většina článku je bezpředmětná.

    • Policie má naprosto přesný přehled o držených zbraních a držítelích zbrojních průkazů, navíc teď už je téměř hotový elektronický registr, který vše ještě urychlí a zpřehlední. MS

  10. Chlape Tebe zavřou. Za Pravdu! Naprostá holá výstižná pravda a i vtipný komentář. Realistický pohled na věc.

  11. Ano, tohle je opravdová novinařina ne jako nějací pisalkové na Fórum 24 kteří umí psát jen jak kdo koho zesměšnil a komu se vysmál , díky pane Tácho..

  12. Ano, tohle je opravdová novinařina ne jako nějací pisalkové na Fórum 24 kteří umí psát jen jak kdo koho zesměšnil a komu se vysmál , díky pane Tácho..

  13. Dobrý den, děkuji za velmi výstižný popis, jedná se o první a myslím si, že nakonec to bude i poslední opravdu objektivní popis celé této katastrofální situace na rozdíl od žump typu Novinky nebo Forum 24.
    Vůbec si nedokážu představit, co prožívají rodiny obětí, takže alespoň touto cestou kondolence a ráno zapálená svíčka za zemřelé.

  14. Úžasně napsáno! Děkuji. Tak ubohou a nízkou vládu za celý svůj život nepamatuji. Výsměch všem normálním lidem.

      • No celá vláda by měla vylézt na střechu ministerstva vnitra ,každý by měl mít v ruce kalendář a jako správní hujeří by měli poklepat na pondělí a pak na své čela ,že už je čas.

  15. Pan Tácha předvedl,jak se dělá populismus.Všechno pokritizuji-to je něco pro naši národní povahu.A mnozí na to “skočí”.Snad by těm katastroficky myslícím nestačilo,kdyby jsme se ze dne na den “nepřesunuli”do pohádky.Ale realita života je jiná.Samozřejmě,že lze lecos oprávněně kritizovat,ale zobecnit to tímto způsobem je laciné.

  16. Děkuji za to, že jsou ještě mezi námi lidé co mají rozum v hlavě. Smekám před Vámi pane šéfredaktore. Článek vystihuje vše v naší společnosti a vystihuje co nám to v dnešní době vládne za “lidi”?!

  17. Presne takovi lide jako pisatel tohoto clanku (krome jinych skutecnosti) muzou za nemocnou atmosferu ve spolecnost, rychla a jednoducha reseni, vyzvy k odstavovani zvolenych politiku… Par hodin po strelbe uz presne vi kdo za co muze a kdo co zanedbal a to lepe nez kdokoli jiny, vcetne lidi co byli u toho.
    Inu svoboda slova je skvela vec, ale dokud budou moci verejne prezentovat sve nazory naprosto vsichni lide a predevsim ti, co se neumi ovladnout ani po takove tragedii, atmosfera se neuklidni a spolecnost se urcite nespoji. Zamyslete se! 🙏

  18. Skvělý komentář! Vzklíčila ve mě po letech drobná naděje, že pokud se zde vyskytují takto uvažující a cítící jedinci, není vše ztraceno.
    Děkuji!

  19. Skvělý článek, který vystihuje přesně co se zde děje a kdo nás vede. Doufam, ze brzy skončí cela vláda a pújdou k odpovědnosti.
    Upřímnou soustrast všem pozůstalým.

    • Pane Fialo. Tato vláda není ideální, jako všechno na světě. Ale chcete vládu v čele s p. Babišem za podpory p. Okamury? Při debatě na TV Seznam mě šokovalo, jak p. Babiš neustále ukazoval mávátko s nápisem,, Fiala je lhář” Takhle si představuje TV Nova slušnost. Takovou sprosťárnu nechá moderátor diskuze bez povšimnutí ? Proč okamžitě nevykázal p.Babiše ze studia? Takového člověka preferuje 35% voličů. Divná společnost!!!!!!

  20. Krásně napsané, autor má bohužel pravdu jen nevím jestli si to přečte naše vláda, ale i tak děkuji už dlouho jsem nic tak pravdivého nečetla. Děkuji a všem přeji hezké svátky.

  21. Při sledování zpravodajství o včerejší tragédii mi šly hlavou úplně stejné myšlenky, a tak jsem byl překvapen, když jsem je našel přehledně uspořádané ve vašem komentáři. Je to smutné a tragické, když zbytečně umírají nevinní lidé, ale přesto mě potěšilo, že jsem tu našel názory, které podobně hodnotí naší celospolečenskou situaci. (Snad mě za to nezavřou)

  22. Nevím kdo tuto nádhernou zemi vyvede z morálního marastu, nevím, kde je ten, kdo bude v první řadě myslet na druhé, kdo se nenechá zlomit stádem sebestředných a užvaněných mocipánů. Ale věřím, že někde mezi námi je. A až se objeví, tak ho čeká těžká práce přesvědčit nás, aby jsme ještě jednou uvěřili. Jenže musíme nejdříve přesvědčit sami sebe a najít odvahu. Odvahu k pravdě, slušnosti a vyššímu principu mravnímu.

  23. Pan novinář kterýho tady tak blahořečíte asi mlaská blahem jak mu tleskáte.Ale ted už je více informací a víme že policie dělala co se v té chvíli dělat dalo.První informace byla,že se chce ten psichopat zabít,ne že bude střílet.To co ted píše pan novinář už je jenom alibizmus.Tímto článkem určitě nepřispěje ke zklidnění českého národa,ba naopak. Tento člověk zneužil této strašné události proti naši vládě a všem,kteří zasahovali proti tomu šmejdovi.Jsem pobouřen hyenyzmem pisatele,zneužít smrtí dětí k takovým protivládnímu útoku.

  24. Společnost je nemocná a toto jsou její důsledky.
    Ať se rádoby politici konečně vezmou za ruce a odejdou. To je to nejlepší co musí pro uzdravení společnosti udělat.🙁🙁🙁
    Vy jako opoziční poslanci musíte hnát k odpovědnosti ministra Rakušana! Policie 2.5 hodiny před tragédii věděla, že do Prahy na fakultu jede ozbrojený sebevrah, který chce silně ublížit ( systému) společnosti. Proč, proč, proč…

    • “věděla, že…chce silně ublížit (systému) společnosti”…to jste zjistil jak? A i kdyby to policie věděla, nemohla s tím dělat víc, než udělala. Ochránila pravděpodobný cíl útoku, bohužel si pachatel vybral jiný. Což by nepochybně udělal, i kdyby zjistil, že se nedostane do hlavní budovy FF.

  25. Článek jsem četl.Po bitvě je každý generál.Proč toto nepsal pan redaktor již před 10 lety.Vi vůbec jak a kolik lidí projde denně FF ?A když tak vše ví proč neupozornil policii že proběhne tento masakr na FF.Kazdy je nyní chytrý.

  26. Pane Tácho díky za tento článek.Naprosto s Vámi souhlasím.Tohle si musí myslet každý normální člověk tohoto státu,krom těch nekompetentních prolhanejch korytářů.Ještě jednou dík.
    Jaroslav Šašek

  27. To je ale blábol….. Ti politici, pane Tácho, jsou jedni z nás, sami jsme si je zvolili. Tak nefňukejme a příště volme jinak, lépe. Kecy o novém uspořádání společnosti tady byly už stokrát, pokusy o nové uspořádání taky a víme všichni jak dopadly…..

  28. Mrazivě pravdivé.To co pan redaktor napsal je navíc velice odvážné.Tak jak dítě vzhlíží k rodičům tak národ kouká na naše představené a
    co vidíme? Odpovězte si každý sám.Ono je to úplně jedno koho volite,všechno je to obrovské divadlo.V podstatě nás dostali kam potřebovali.Amíci odtud fouká vítr,to je náš vzor.

    • Politici jsou jen aspiranti vrcholných úřednických pozic, nemáte k nim co vzhlížet. Lze souhlasit s tím, že vzorem tomuto článku byla nějaká americká předloha. Po podobných tragédiích jsou jich americké noviny plné…

  29. V hodnocení článku pana šéfredaktora se setkáváme v příspěvcích diskutujících s velkou mírou souhlasu, avšak tak to úplně být nemůže. Ano, s něčím souhlasit lze, s něčím nikoli.
    Souhlasit lze s tím, že výrok “Nebuďte slušný…” byl hodně “za čarou”! lze jej interpretovat jako: “Bonzujte, udávejte”! Ovšem vzhledem k tomu, kdo ho pronesl, tak se mu nelze divit… Lze za ním spatřovat i rodinné prostředí a výchovu dotyčné osoby…
    K mrtvím z Filozofické fakultu: Píšete, že “Mrtví z Filozofické fakulty jsou jejich (politiků, současné vlády?) mrtvými”. Ne, naprostý nesouhlas! Nejsou to nějaké abstraktní osoby, ale konkrétní lidé…Mrtví z Filozofické fakulty jsou našimi mrtvými! Alespoň já to tak cítím. Možná i proto, že mám k této fakultě jistý osobní vztah. Je mi hluboce líto všech zbytečných obětí a zmařených životů.
    Píšete o výkonu policie: Je možné, že situace mohla být řešena jinak… o tom lze spekulovat asi vždy… Podle informací si policie šla pro dotyčného do areálu v Celetné, což je složitý komplex propojených domů. Policisté měli indicie, že dotyčný se bude nalézat tam. Jenže se útočník ocitl na Hlavní budově, která se nalézá zcela jinde… Jistě bude probíhat další interní vyšetřování průběhu událostí…
    Lze těžko odhalit to, jestli někdo bude chtít vraždit, když se průběžně chová “standardně”… Je to srovnatelné i s událostmi v zahraničí… Ze škol a veřejných budov ale nelze udělat nedobytné pevnosti… Jistě, je možné využít skenery, fyzickou ostrahu, ale určitá míra rizika přetrvá.. Lidem do hlavy nevidíte…
    Ve svém článku připomínáte i současnou válku na Ukrajině… Tady lze souhlasit s tím, že válka není pohádka. Ano, je to skutečná válka, v níž se musí obránci napadené země bránit útoku agresora, nebo s využitím vašich slov “zlého draka”, v tomto případě spíše líté ruské saně, která by ráda v boji “Za nový světový řád” ovládla další a další území… Z tohoto důvodu je nutno Ukrajině pomáhat, protože bojují i za nás…
    A pokud jde o život v Česku, není to opravdu zase až tak špatné. Samozřejmě, ledacos by mohlo být lepší, ale celkově se nám špatně nežije….
    Tak asi tolik…

  30. A právě kvůli takovým novinářům, jako je pan šéfredaktor, máme politiky, jaké máme. Politici, kteří přicházejí s rychlými a snadnými řešeními a briskně formulující silné výroky…pravý opak Masaryka, který bral věci vážně a nabízel výhradně nesmírně složitá řešení nesmírně složitých problémů.

    Kdyby Masaryk čelil tragédii, jež vyprovokovala tento populistický článek, nejspíše by řekl něco o mravnosti a o tom, že se takovým věcem nedá příliš předejít…což by v dnešní době vedlo k jeho promptní rezignaci.

    • Nikoliv. Média dnes propadla sebeuspokojivé stádnosti a zásadní otázky nekladou. S Masarykem to souvisí pouze tak, že k odpovědné politice je nezbytná odvaha k pravdě. A tu vy a vám podobní zjevně nemáte.

  31. Naprostý souhlas. Do politiky se prolhali a proplatili největší grázlové, spojeni a sponzorováni kmotry a mafií, kterým teď jimi zkorumpovaní politici svojí podvodem a lhaním získanou většinou ve volbách nepokrytě a beze studu a morálky ještě umetají beztrestné a “legální” cestičky ke korupcím, zlodějnám a ožebračování obyčejných a poctivě pracujících lidí. “Objevují” nešvary a zlodějny, které však vidí a o kterých vědí všichni již dlouho, jsou jimi “rozhořčeni a překvapení”, ale to je tak všechno. Ale NIC proti nim neudělají, nedělají a snad už každý pochopil, že ani udělat NECHTĚJÍ, protože právě z nich mají sami profit. Ať už finanční nebo jiný. V každém jiném státě by už seděli v báni a do konce života by si v politice už ani neškrtli. Směje se nám celý svět a jsme pro všechny jen pucfleci Bruselu a EU.

  32. Opravdu velmi nechutný blábol. Přesného a výstižného , jak ten článek někteří adorují ,tam není vůbec nic. Pan “novinář” jenom zneužil tu šílenou tragédii k tomu, aby nalil špínu na vládu, kterou zrovna nemusí. Je smutné , že se najde tolik lidí ,kteří se nechají populistickými kecy ohlupovat.

  33. čím dříve bude tato neschopná vláda zbavena moci, tím lépe pro nás obyčejné lidi. V současné vládě nic nefunguje tak jak bychom předpokládali a to se týče i toho ministerstva vnitra.Je zde a možná i bude opět hodně mrtvých nevinných našich lidi. A k čemu nám je policie, kde se to hemží neúměrným počtem vysokých funkcí a generálů. Policie může konat dobrou práci jen se správným počtem policistů v terénu, nikoliv v kancelářích. Tak to kdysi bylo a bude muset být. Jsem bývalý policista a tak to cítím i v maličku.

  34. Tak za mě jeden z nejlepších článků za poslední dobu, jen si myslím, že nikdo z potrefených se za nos nechytí, jejich koryta jsou jim dražší

  35. Vážený pane …,
    váš Komentář: Táhněte do háje, všichni pryč…! je zavržení hodné čtení, kde bez hlavy a paty kritizujete vše co je kolem nás. Nevím, proč jste se už dávno nevystěhoval z toho, dle vašeho pohledu, hnoje. Tady se současná vláda, která je podle mne nejlepší za poslední roky, snaží vyvést zemi ze sraček po Burešovi, a vy na ní plivete. Nevím kolik vám je let, co máte za sebou ale vaše výplody jsou hnus všech hnusů. A teď si ještě přihříváte svou polívčičku na tragédii zaviněnou jedním magorem. Nevím koho chcete svými výplody oslovit, snad jen hlupáky, dezoláty atp. [redakčně upraveno]

    • Milý Vlasto ,takhle se přesně chovali komunisti
      A vy rádoby chytrák ,co umí urážet druhé
      Zamyslete se nad sebou jestli to zvládnete,……..upřímně je mi Vás líto

    • velice přesne -ruska bestie utočí s opozicí na vše co jí stojí v cestě-biliony na zaplacení lží a desinfo na všechny prostituty

  36. Naprostý souhlas se vším. Ti, kteří s tím nesouhlasí jsou právě ti, kteří jsou podporují tuto zlovolnou vládu, která se projevuje právě tímto agresívním přístupem ke lži o Ukrajině, kde jako by neumírali lidé na obou stranách. Tato vláda společnost rozdělila především podle pravidla “rozděl a panuj”. Pokud někdo nesouhlasí s přiléváním oleje do válečného šílenství, které naše ministerstvo války hodnotí jako výhodu ověřování útočného know-how, tak je napadán těmi, kteří o vzniku a vývoji konfliktu již od r. 2014 genocidou ruskojazyčného ukrajinského obyvatelstva, nic neví. Nechci se zastávat tohoto vraha, ale právě tak, jak byl tento člověk psychicky nemocný, tak je i celá společnost v popředí s naší vládou, psychicky nemocná. Měl by se rychle přehodnotit vztah k vychvalování válečných konfliktů, neboť tímto se vytváří podhoubí těchto patologických zkratů.

        • Důkaz neexistence je velmi často nemožny a je tedy považováno za nesmyslné a dle práva dokonce irelevantní ho pozadovat…nicméně zde existuje. Ruska vláda sama ve věci útlaku ruskojazyčného obyvatelstva na Ukrajině uvádí toliko omezování jazykových práv…to jistě není hezké, ale genocida to není ani z vlaku.

  37. Vážený pane šéfredaktore. Jsem přesvědčen, že politici na jakékoliv úrovni mají dva hlavní úkoly. Udržet prosperitu a mír ve společnosti. Pokud tedy prožíváme ekonomické krize a prohlubují se válečné konflikty, tak právě tito politici dělají špatně svojí práci a ani trochu se za to nestydí. Myslím, že i tohle jste chtel naznačit. S pozdravem, Adam

  38. Okamura: „Tak ministryně obrany paní Černochová, vždyť ta není vůbec kompetentní. Zbrojní průkaz si udělala před dvěma lety, já ho mám třeba dvacet let. Ta vůbec neví, jak fungují zbraně. To je úplně k smíchu,“
    Černochová: „Když už na to přišla řeč. Zbroják mám skoro osm let a klidně si to s Pitomiem na střelnici rozdám…“
    – Příjde mi, že uvážlivosti Vám děti moc nepřinesly…

  39. Tam už chybí jen čest práci! Autor evidentně odborník z gauče. Neocení profesionální zákrok proti aktivnímu útočníkovi do 20 min. Autor si evidentně představuje snipery teleportované ihned na místo, kriminalisty co si okamžitě vše spojí do sekundy k sobě a že ihned mají přehled o každém z nás do pěti sekund…. Mimochodem, víte kdo s tím zaséváním hnusu do společnosti začal? ANO, ten co prohlásil nebuďte slušnej. Reflex tu jeho prezidentskou kampaň zcela správně na titulce ohodnotil-Babiš v plynové masce, hov.cuc s hadicí v ruce a všude lejna. Tak doufejme tedy, že v boji za slušnost bude autor velice správně vybírat.

      • Na tomto blábolu opravdu není co chápat, leda že tendenčnost měla být hlavním smyslem? Autor se ohání TGM plive na současnou vládu, ale nějak “zapomene” zmínit hlavní příčinu rozvratu těch hodnot a to i když se to někomu nelíbí, je jím 8 let působení proruského a neslušného kolaboranta na funkci prezidenta, stejné persony na funkci jeho poradců a premiéra, za jejichž působení se ze slova Ústava stal toaletní papír. Hrubost a lež byla povýšena na slušnost a “normální chování”, ale bude vyčítat současné vládě snahu o zabránění rozvratu společnosti od napravováni toho chausu co tu předchozí chaota zanechal. (A to mluvím z pozice milionového propadlíka u voleb. A že vládě vyčtu dost věcí.) Že ve vládě použijí hrubší výrazy co se za tu dobu staly “normální” mě už nepřekvapí, co taky když na opozici už nich jiného neplatí, protože tato individua ani snad už nevnímají realitu. Jsme ve válce, ano ne v přímé, zatím jen v nepřímé už od vyhození muničáku. Jsme na seznamu nepřátel, toho kdo rozpoutal válku, jsme. Ale co je vlastně v dnešní době “normální”, za hranicemi kousek od nás řádí války, těm co se snaží zabránit přelití minimálně jednoho konfliktu sem se nadává nejdřív nějaká kavárna, pak chiválcí…. a pod dojmem skryté kolaborace se volá po “míru” a někteří kolaboranti v této zemi by nejraději poslali nepříteli zvací dopis. Opět se volá pod heslem “míru” po tom aby, se snad napadený ideálně omluvil, volební kampaně a diskuze bez kontroly plevelí hnus-povětšinou proruský opět otevřeně snažící se rozbít ty zbytky z Česka co po vrchním chaotovi zbyly a část tomu otevřeně pomáha, střelba na české univerzitě je zneužita médii a politiky ke svým nízkým cílům. A jako vrchol se někteří pitomci neustále naváží do rychlého zásahu, těch co se tomu snažili zabránit, opět pro nízké politické cíle. Dívím se, že se na to za těch pár korun ti policajti nevy.. tato země si opravdu zaslouží dalších 8 let toho po kom se tak moc volá a hned krach a rozvrat, jinak to některým asi fakt očí neotevře..

        • Nevím sice, kdo jste, ale souhlasím s Vámi. Za svůj relativně dlouhý život jsem už měla možnost setkat se buď přímo nebo zprostředkovaně se spoustou “chytrolínů”, kteří se hned po jakékoliv “bitvě” stali “generáli”. Tento “rozbor situace”, na který reagujete i Vy, je jedním z nich. Rozhodně se nezastávám vlády a neplivu na opozici, ale aby někdo vynášel tak suverénní soudy v době, kdy probíhá řádné policejní vyšetřování – jak to udělal autor výše uvedeného článku – to už chce hodně silné ego, potažmo hroší kůži. Asi bude ještě dlouho trvat, než většina lidí pochopí, že pokora a slušnost nejsou nadávky ani náboženský přežitek. A pokud někdo volá po lepších zákonech – možná by pro začátek stačilo, kdybychom každý dodržovali to co máme a nezkoušeli neustále hledat způsob, jak s tím “vydrbat”. Mimochodem – když došlo tuším ve Švédsku k masakru způsobeného Brewickem, nikdo kvůli tomu nekritizoval vládu ani policii. Každý pochopil, že odhalit “sólistu” je velice těžké. A to tam bylo mnohem více obětí než u nás… Přeji Vám hezký den.

          • Taky trochu té slušnosti vnesu do diskuze 😀 A taky popřeji hezky den.

  40. Už dlouho jsem nečetl tak objektivní hodnocení naší politické scény.Včetně práce represivních složek.Je vidět ,a cítit,že veřejný život zcela ztratil nezávislost.A to ve všech veřejných institucích.Jak politických,mediálních tak i bezpečnostních složek.Soudy nevyjímaje.Všude je cítit tlak,a hra o peníze,rozdělované kdesi,kde na úrovni života České republice ,nikomu nezáleží.Pravda?Ta je taková,jakou schválíme my.Hlavně že to sype.🤬🦋

    • Dovolil jsem si napsat, že na pomoc studentům, kteří stáli v zimě a mokru na římse budovy v Široké ulici ve výšce 15 metrů nad zemí, měla rychle přijet zásahová jednotka se žebříkem, kterou by kryli jejich kolegové. A také jsem si dovolil napsat, že jen náhodou nespadlo více lidí. Vy jste tento můj komentář smazali a veřejně jste mi k mému jménu otiskli poznámku, abych nechal ty studenty na pokoji!!! Co si to dovolujete? / Pozn. red.: Ano, nyní je Váš komentář srozumitelný, v pohodě ho pouštíme. Jeho první verze ovšem vyznívala tak, že zlehčujete/ironizujete pozici studentů na římse. Jde o nedorozumění.

  41. Ostatně soudím, že psychopaté, paraziti a militanti nepatří na žádnou veřejnou pozici a troufám si tvrdit, že ani na čelné pozice v byznysu. Chce to lidskou důstojnost a také osobní odpovědnost na všech pozicích.

  42. Dobrý den pane Tácho,
    děkuji vám za exklusivně napsaný článek, který pravdivě a i nekompromisně pojmenovává nás, jako občany této země. Můžeme se bránit jak chceme, ale na tom v jakém rozpoložení ( mravním a morálním ) se nachází tento stát, tak si můžeme pouze sami Je to nejen tím jací jsme, ale i tím, jaké představitele výkonné a zákonodárné moci jsme si zvolili.

  43. jsou to bláboly, vláda se mění co čtyři roky a nelepší se nic… pokud je potřeba “restart”, musí se změnit to, co zůstávalo stejné – národ, přestat se napadat, závidět a s kritikou vždy začít u sebe

  44. Rodiče si před námi dávali pozor na to o čem mluvili. Už jako dítě jsem věděl, že vše není pravda. Ovšem tolik lží úplně ve všem je silná káva. Důvěřivce lituji, prozřou sami, ale pozdě!

  45. Souhlasím s panem Táchou, jen si myslím, že v této “demokracii” se dobří politici najít nedají, určitě ne dostatečné množství, aby ovlivnili kladně dění v naší vlasti. Je to dané především tímto systémem, kterému se říká demokracie, ale demokracie to není. Definice demokracie je: demokracie je vláda lidu! Ale v našem případě je to naopak: vláda lidu vládne a na nic se ho neptá. Až konečně toto občané pochopí a udělají evoluční skok z parlamentní demokracie ke skutečné demokracii, tak potom si sami občané najdou slušné, poctivé a odborně zdatné zástupce. Takto lidem vybraní zástupci, budou ve svém jednání určitě dobrým příkladem pro naše děti. Stačí udělat první krok a to je, ustanovit první hlavní zákon a ten zní : DEMOKRACIE JE VLÁDA LIDU a od něho nastavit další zákony a pravidla.

  46. Geniálně napsáno a hlavně pravdivě 👍! Tato hrůza je obří průser pokrytce a lháře Rakušana už jen proto, že to bylo dopředu avizovano! Tajné služby fatalne selhali! Ale není se čemu divit, když na vysokých funkcích chybí mistři oboru, které Kmoch po volbách vyhodil, protože měli tu smůlu, že sloužili v době vlády Koblihy. A byli to esa svého oboru! Jeho DEMISE je nezbytná, a jestli jí nepoda, tak jí za něj podám já! 😠

  47. Pokud je mi známo, tak slušnost za 8 let vlády socanů a ano včetně prezidenta šla do kopru. Tak nám tady nevykládejte nějaké bláboly o nějaké restartu, který jak ho vykládáte vy by akorát znamenal vrátit se do doby diktatury před sametovou revolucí.
    V první řadě má člověk začít sám u sebe, než kritizovat někoho jiného.
    Rozšíření držení zbraně, které se dostalo do ústavy, je práce primárně práce ano.
    Když vidím na Václaváku demonstraci proti “bídě”, tak bych jí také rád viděl. Nechápu, proč proti bídě demonstruje někdo kdo má v jedné ruce cigaretu a ve druhé plechovky piva. Pokud tohle je vzor bídy, hmmm …

  48. “Skvělý” komentář, prihrivani polivcicky pana Tachy, velký generál po bitve může být každý… , slatanina výroku vytržena z kontextu, zbytečně moralizovani, prostě další zbytečný článek, pod rouškou “rádoby kriticnosti a objektivity” využívající tragédie k něčímu prospěchu a hlavně nekonstruktivni debatě

  49. Po bitvě je každý generál, že?
    Tolik sebestřednosti, arogance a blbosti jako je v článku i zde v komentářích jsem dlouho neviděl…
    Quo vadis český národe?

  50. Nevím co chcete, statisíce mrtvých na Ukrajině jsou všem ukradený, stejně tak v Gaze? Největší politické body jsou za boj s nepřítelem bez ohledu na oběti, ty totiz nikoho nezajímají.

  51. Skvela prace. Napsáno absolutně trefně a bez prázdných kudrlinek dnešních rádoby novinářů a totazmo politiku. Problém s těmito fakty maji pouze vylizani uctivaci tragické sestikolky. 5+komanc z hdadu který zatím mlčí.

    • Hanba – jaká?? Realita vám nevoní? To neznamená, že není… Přestaňte si malovat svět na růžovo, takový není. Jsou tu gauneři, kteří bezostyšně parazitují na “mlčící” většině. Mezi jinými Rakušan a spol., kteří obhajují neobhajitelné – bylo toho napsáno už asi dost, Policie pouze posčítala mrtvé, až si střelec sám vzal život. Bohužel, je tam víc negativ než pozitiv, mnoho mrtvých mohlo ještě žít. Rakušan by měl jít do tepláků, s celou tou sebrankou, která jde proti svému lidu. Autorovi díky za objektivní popis!

      • Plně musím s vámi souhlasit ,ale od koryt se těžce odchází to se tady nenosí.A obávám se že ještě dlouho bude trvat aby tomu bylo jinak . To jsou dnešní demokraté. A negativních kolizí politiků ,kteří by si to měly odpustit a být vzorem .

  52. Inu, myslím, že policie dělala, co mohla, tedy nic moc lepšího se dělat nedalo…

    A kromě vlády, která tu magoří lidi, ale tohodle týpka nejspíš dohnali k šílenství spolužáci na té škole, žijí tam v gigantické Lži a rusofobní Nenávisti, až to z nich začíná takhle “přetékat”, ale to je jen špička ledovce…

    πα½

  53. Výborný článek, který nestraní žádné politické garnituře, ale popisuje, jak tragicky selhala pražská policie i vedení Filosofické fakulty UK. To není o politice, ale o neschopnosti!
    Trochu mi to připomíná povodně v Praze, kdy vedení ZOO zanedbalo evakuaci zvířat, i když mělo jasné informace o valící se vodě. A pak se ještě tvářili jako hrdinové 🙁

  54. Naprosto neprofesiální zásah policie,když,už věděli,odkud střílí,tak měl.být naprotější straně-snajper,který,by ho zasrřelil.

  55. Souhlas. Na D1 byla v minulém týdnu hromadné nehoda se zraněnými. Fialo a vládo, co děláte. Nic, proto lidé bourají na D1…… Myslím, že z tohoto příspěvku si každý odvodí co je smyslem tohoto článku.

  56. Nejsem žádný politik ani kritik, ale člověk s normálním myšlením. Z toho vychází pouze můj názor na danou skutečnost. Nemíním nikoho vyzdvihovat, někoho urážet i když mám na věc svůj názor.
    Bylo toho na zbraně střelce napsáno mnoho, ale přesto – jak nemohla policie přijít na to, že ten student má takový arzenál zbraní?, když vydává povolení k jeho nákupu nemohu pochopit. Nestačila by mu jen obyčejná pistole pro účel osobní ochrany, když není ani myslivec ?

    • Mohla by mu stačit třeba vzduchovka…ale policie se nemůže jen tak rozhodnout, co si smíte koupit, když to neodporuje právním předpisům.

  57. Hm, diskuze velmi názorně ukazuje, kolik nenávisti a agrese se podařilo autorovi článkem vyvolat a přispět tak k ještě horšímu stavu společnosti.

  58. Typický čecháčkovský příspěvek. Mnoho rádoby moudrých slov. Jako kozích bobků. Zasmradí, pošpiní, po čase z nich nic nezbyde. Psal byste stejná moudra, pokud by byl mezi oběťmi někdo vám blízký? Nepřeji vám to. Nepřeju nikomu nic zlého. Jen se prosím příště zamyslete, co vyvrhnete že své mysli. Hezké svátky všem lidem dobré vůle.

  59. Myslím si že není na místě kritizovat zásah policie, která se snažila jak mohla a určitě to nebyla jednoduchá situace.

  60. Neřešitelná věc! Demogracie je vadná a diktatura nepřežije svého vůdce! Ani Řím to neuměl řešit a jak to pak sloncilo už víme..!

  61. Naprostý nesouhlas!
    Nepochopení reality, rány pod pás, návrhy, vedoucí ke zhoršení společenské atmosféry.

  62. Teda klobouk dolů nejsem studentka, ale Vy mi čtete z duše. Líp bych to nenapsala přesně takhle to vidím a cítím. Je mi z toho zle, co se tu děje a je mi moc líto těch mladých životů a pozůstalých rve mi to srdce…😪😪😪

  63. Největší pochybení bylo vyšetřování Klánovice cke vražedné střelby, jeji šéf major Strach odvedl velmi špatnou práci. Od této situace se odvijelo vše, jak řekl plk Foltyn, pachatel se zastřílel na živý cíl.Odveleni na nějaký pohraniční okres.

  64. ZVRACENÍ MILOVNICI RUSKYCH ZLOČINŮ na vlastním i cizích narodech s vami souhlasí,vše se zneužije proti vladě co nejde zlorusku na ruku, statisíce mrtvych ,zničene zemš ,vyvolaní dalších konfliktů s Iranem-gaza ,jemen

  65. Jenom další chytrák, který chce svést vinu za masakr v Praze na naše politiky a na to že nemáme chráněné školy. Pravda je daleko víc jednoduchá. Můžeme si za to sami. Vychovali jsme generaci zmatených, neschopných, změkčilých a ublížených kriplů bez respektu, cti a opravdových hodnot ! Dnešní generace bohužel není připravená na to, že ne všechno v životě vychází tak jak by chtěli a že ne každému se podaří být v životě šťastný a ze svých posraných životů obviňují všechny kolem. Podobných duševních mrzáků je v dnešní době všude kolem plno.

  66. Strašně zavádějící článek. Vážený pane, magorů po tomto světě chodí spousty, a nikomu do hlavy nevidíme. Vraždí jak v Rusku ,tak V USA. A když nemají střelnou zbraň, najdou jinou možnost (O.Hepnarová). A může za to vláda ?

  67. Podle neustálých informací, že “dědeček a babička ujídají z chlebíčka” hrozí, že nějaký pomatenec půjde vystřílet domov důchodců. Ty texty už neuvádí o kolik stovek procent se zvedla produktivita práce a kolik nadhodnoty utíká ze státu pomocí vhodně nastavených “mezikoncernových” cen atd.
    Ekonomiku ukazují v daleko horším stavu než je, aby prošlo postupné inflační zbídačení seniorů a invalidů. To už babička z reklamy ČSOB pětikilo Honzíkovi nepošle.

  68. Spolčení hlupců. v tý knížce Jeremy o Toole napsal všechno podstatné vy degeneráti. Degeneráti z francouzský čtvrti, co párky u stánku hlavního hrdiny nežerou. )))

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here