Komentář: Alexandr Vondra z ODS je … se vším všudy

66472
vondra
Na včerejší tiskové konferenci tleskali Alexandru Vondrovi všichni… / Foto: ODS

Koalice Spolu včera zahájila takzvanou ostrou volební kampaň do Evropského parlamentu. Na společné tiskové konferenci vystoupili zástupci ODS, TOP 09 a lidovců. Avšak jeden z nich vynikl, byl to lídr kandidátky Spolu Saša Vondra.

Ten lidem mimo jiné vzkázal, aby nevolili Putinovy užitečné idioty, ale aby volili Spolu. Když společná tisková konference uskupení Spolu skončila, jeho „idioti“ se objevili ve všech médiích. Společnost tak dostala jasný vzkaz. Kdo nesmýšlí jako Vondra, Fiala, Pekarová nebo Jurečka a spol, je Putinův užitečný idiot. Což je vzhledem k dosavadním volebním výsledkům i nynějším preferencím víc než polovina národa.

O co jde? Jde o to, že minulý týden ve středu [15.5.] se na Slovensku střílelo na tamějšího premiéra Roberta Fica. Ten teď leží na jednotce intenzivní péče a bojuje o život. Střelec na premiéra Fica střílel, protože s ním nesouhlasil v politických názorech. Všichni jakžtakž solidní politici na Slovensku i u nás se rázem shodli na tom, že je třeba ubrat v nenávisti. Každý už toho namluvil více než dost.

Snad nejpřesněji to v komentáři slovenského deníku SME nejen za politiky napsal Ivan Štefanec: Tento tieň nad Slovenskom bude ešte dlho. Vyjasniť sa môže len vtedy, ak si väčšina v našej spoločnosti uvedomí, že aj slovo radikalizuje, násilie plodí násilie a nenávisť nikdy neviedla k zlepšeniu nálady. Pomôže nám len tolerancia, rešpekt k pravidlám a znášanlivosť.“

Problém je, že český politik Saša Vondra toto nejenže nepochopil, ale včera svými slovy dál rozséval nenávist a nepřátelství. A nebyl sám. Zdatně mu u toho sekundoval premiér Petr Fiala. I když nehovořil tak odvážně jako Vondra, odvážný byl. Na adresu svých politických soupeřů řekl, že dlouhodobě nadbíhají Rusku a Číně. A podle něj je jedno, zda to dělají přímo, či nepřímo, vědomě, či nevědomě. Anebo kvůli svým osobním, nebo třeba obchodním zájmům.

Kdo je tady idiot?

Nabízí se otázka, kdo je podle vyhecovaných – soudě podle jejich včerejších projevů – kandidátů Spolu Putinův užitečný idiot. Je to ten, kdo z Ruska dál nakupuje ropu a ropné produkty, čímž financuje ruskou válku na Ukrajině? Jsou to evropské zbrojovky, které bez ruských, ale i čínských surovin nevyrobí ani náboj? Pokud ano, pak máme idiotů plnou vládu.

To ale Vondra a spol nejspíš nemysleli. Nejspíš měli na mysli opozici a ty, kteří dlouhodobě hovoří o tom, že jsou proti válce na Ukrajině a chtějí mír. A když už ne mír, jenž provází třepot křídel bílých holubic, tak alespoň zastavení bojů a vyjednávání o řešení nešťastné situace, jejímž jediným hmatatelným výsledkem jsou hroby mladých mužů, často otců od rodin, na obou stranách válčících stran.

To ale znamená, že Putinovým užitečným idiotem podle Vondry a spol je dnes už i prezident Petr Pavel. Nebo, světe div se, jeho stranická kolegyně ministryně obrany Jana Černochová. I ti se totiž nedávno vyjádřili v tom smyslu, že nastal čas jednat o zastavení války na Ukrajině a hledání buducího uspořádání poměrů nejen na rusko-ukrajinské hranici. Čímž de facto řekli to, co dlouhodobě tvrdí opozice – odmítněme válku, jednejme o míru. Na věci přitom nemění nic, že to říkají až nyní, kdy už je všem jasné, že čím déle bude Západ a Ukrajina bojovat s Ruskem, jak bojovaly doteď, tím větší ztráty to přinese Ukrajině. Důležité je, že toto konečně někdo pochopil i z našich čelních politických představitelů.

Totiž války se nevyhrávají a zlu se skutečně efektivně nebrání zasíláním pilulek proti početí na Ukrajinu v momentě, kdy se dozvíme, že ruští vojáci znásilňují ukrajinské ženy. Máme-li se znásilňováním opravdu problém, nezbývá než na Ukrajinu poslat vojáky. Anebo třeba alespoň bránit ukrajinské nebe, o což nás svého času Ukrajina marně žádala. Avšak tehdy, když byl ještě čas, se nenašel nikdo, kdo by to s bráněním se zlu myslel skutečně vážně.

Fiala, Pekarová, Jurečka a ještě jednou Vondra

Včerejší takzvaný ostrý start volební kampaně Spolu do Evropského parlamentu byl opravdu dechberoucí podívanou. Předsedové stran koalice Spolu, ale i její kandidáti defilovali na společné tiskové konferenci jako apoštolové na pražském Staroměstském orloji. Když je člověk pozoroval a slyšel, měl neblahý pocit, že to přehnali s amfetaminem.

Energicky se stavěli do rolí těch pravých zástupců a představitelů Česka, těch, kteří jsou nejlepší a naší jedinou volbou. Potíž ale je, že mezitím přicházely i další zprávy. Jedna z nich například byla, že Index prosperity České republiky se loni propadl zase o několik příček níže. Že naše ekonomika nevzkvétá a že Česko loni nejvíc doplatilo na jednu z nejvyšších inflací v Evropské unii. Případně, že navzdory všem politickým proklamacím a úsporným balíčkům, které lidem hlavně zvyšují náklady na každodenní život, zadlužování Česka dál pokračuje. O tom včera ale už nepadlo ani slovo.

Závěrem si dovolím pár osobních postřehů na adresu Alexandra Vondry. Ten, kdo nosí rok 1989 v srdci, si jistě vzpomene na jeho fotografie z dob, kdy tu byli „oni“ a pak pár těch, kteří se „jim“ aktivně a dlouhodobě stavěli na odpor. Patřil mezi ně i mladý Alexandr Vondra. Podívejme se na něj ale dnes. Bohorovný, obtloustlý a užvaněný… Chtělo by se říci papaláš, který na útraty lidí prožil celý svůj produktivní život. I to je bohužel jeden z příznačných negativních výsledků naší revoluce.

Naše politika novým lidem příliš otevřená není a není ani flexibilní. Mnozí z těch, kteří do ní vstoupili v 90. letech, si z ní udělali kšeft na celý život. Někteří z nich pak do “rodinného podniku” zapojují i své děti a další příbuzné. To značí, že rozhoduje příbuzenský vztah, a ne kvalita. A tak jsme se v Česku dopracovali dokonce až k čirému nepotismu. I Alexandr Vondra by mohl vyprávět…

Názor: Seberme politickým stranám a hnutím naše peníze. Prospějeme jim

Ten mimo jiné včera také řekl, že se nemá za svou dlouhou politickou kariéru za co stydět. Avšak ani to úplně nesedí. Připomeňme mu kauzu ProMoPro, v níž se rozkradly miliony korun a padlo několik soudních rozsudků. Politickou odpovědnost za ni přitom nenese nikdo jiný než Vondra v roli tehdejšího ministra obrany a místopředsedy vlády pro evropské záležitosti. A je smutné, že ani to mu nezabrání, aby nyní rozdával rozumy, cejchoval ostatní i se ucházel o plat z veřejných rozpočtů na další dlouhé roky.

Daniel Tácha

66 KOMENTÁŘE

  1. Všichni z koalice bojovali za Green deal a Unii,proti naší republice.Nyní před volbami otáčejí,aby si udrželi svá koryta.Nás všechny nálepkují za užitečné idioty.Tak doufám,že jim koryta skončí.

  2. Jj, bohorovný, obtloustlý a užvaněný Saša Vondra, papaláš, který na útraty lidí prožil celý svůj produktivní život…. a dnes mu nejde o nic jiného, než užívat si dalších 5 let lukrativního života v EP. Evidentně je schopen pro to udělat prakticky cokoliv a názorně to předvedl ve svém vystoupení k zahájení ostré kampaně.

    • A nyní co já mu nezapomenu.
      Když se ho moderátorka ptala, jestli mu v EU parlamentu nebude chybět Nigel Farage,(byl to především on, kdo nastavoval těm škůdcům Evropy zrcadlo), neodpověděl, jen se začal bouřlivě smát. ,

    • Máte pravdu, všichni škůdci političtí se vrátili, škodí občanům dál, vulgarizmy nešetří. Zařídili si veškerou moc se spojením 5 polit. stran a hnutí. Se 108. poslanci, nemá opozice šanci. Vzhledem k tomu, že hnutí ANO podrazilo občany, jede s nimi se souhlasem nákupů zbraní, další finance vkládají do cizinců, na své české občany nemyslí, takové špinavé politiky nebudu volit. Žijí z nemravně vysokých platů, také nám lžou a mažou máslo kolem úst. Nenalévají nám občanům čistého vína, kolika bilióny Kč v bankách nás již zadlužili atd. Vláda Fialy a hnutí ANO nevolím, falešnými úsměvy neuspějí.

      • ANO bylo jedinými, kteří dovedli jeden rok z eráru odečíst mld z dluhů po puči89. Jinak dluhy stoupaly i při znárodnění za demokratů= zlodějny privatizace. Jen statistika

      • Ano jsou jen zakuklení odeesáci – kolik jich přešlo z ODS – viz. Schilerová- proto s nimi hlasují všechny finanční prostředky do NATO a to mandatorní zbrojení 168 miliard =2%HDP – jako jeden muž!

  3. Bezpáteřní havlojid Sašenka se zase předvádí, morální hnus. Tohoto šmej.. už měli voliči dávno vyrazit, spíše poslat do báně. Jak sprostě útočil na Kaldu by mu modré straky neměly zapomenout a sketu nevolit. Za ním je Vrecionová, saše milenka za vényláhev a jejich synáček jim dělá v Bruselu poradce. Tak se podniká za prachy všech v EU. Takovíto pokrytci v Mordoru nejsou sami

      • To tam zdaleka není všechna pravda o vénouškovi z hrádečku i chátře77 ! Jenže dnešním amorálním nutellákům se pravda nelíbí, stejně jako se nelíbila tkz. disidentům pod dozorem StB. Pravých disidentů bylo max. 200 a ti bručeli, rodiny trpěly, dary valut velení chátry77 rozkradla jen pro své bužírování. Marvanová stejně tak promluvila a měla za éry vényflašky utrum. … tak se přiznali důstojníci StB pár let po převratu89. Pávek je co ? Stejná bezpáteřní sketa.

  4. Pokrytci ze Spolu jedou dál svoji retoriku. Tenhle článek Spolu úplně svlékl do naha. Nikde jsem se nedočetl, co pro národ v Bruselu budou dělat, slyším jen opět urážky a škatulkování jejich oponentů v rámci “uklidnění” situace po tragedii na Slovensku. Už jen proto budu volit ty tzv. užiteční i…ty.

        • Jsem volička Svobodných a je mně líto, že máme stále málo procent, když Svobodní mají široký rozhled, hezké vystupování, jsou slušní. Nějak mám pocit , že v dnešní době slušnost prohrává.

  5. Tenhle houmelesák Vondra, který zašantročil půl miliardy za ProMoPro a nikdy nezaplatil ani korunu, pořídil si nemanželské dítě, uikázka toho jak nemá vypadat ani člověk, natož europodslanec, šišlá ještě u toho když mluví, panebože proč trestáš tenhle lid tím, že ukazuješ tu neschopnost, hnus a špínu na oči všem.Ono nestačí, že národ chudne, zloději bohatnou a ještě nás musíte tímhle nechutným , neupraveným člověkem, který nám dělá ostudu a pak si všude myslí, že Češi slezli se stromů a nejen svými poliitiky jsou směšní.

  6. Si porad vsichni stezujete, kdybyste nebyli v unii a v nato, tak ted byste jezdili v nejakym tanku jako obcane russka kvuli jednomu blbeckoj cl potrebuje zase sssr. S nim byste se asi meli lip, ze jo, vy trdla 🙂

    • Eubolševiku tvůj nick přesně vystihuje tvou podlou bezpáteřnost. Donašeč StB Kokta=vénaflaška i ty jsi jeho naivní uctívač, pro vás trdla strašné co ? To je co se od puče89 nesmí šířit v mediích. To že rodinka židů Havlů kolaborovala s NSDAP-SS za WWII … nebo že vašíček v sudeťáckých gatích sedí K.H. Frankovi na klíně. To jen pro jistotu, co by kdyby. Pak ti samí židé z Barrandova kolaborovali s komouši. Stejně tak vašíček z hrádečku zaprodal po puči89 republiku USA.

        • Jenže je to pravdou. To jsme se dozvěděli hned po převratu89 a tím jsme před Mikulášem 1989 skončili s celou zločinnou chátrou77- OF. Poslali nám to kámoši z Prahy. Jinak jsme o nějakém koksovém všeho schopným vénou nevěděli.

        • Soudružko ještě si stojíte za svým urážlivým příspěvkem ? Nebo je to jen vaše chtěná nevědomost, co se dělo při i po puči89 s darebáky u moci ! Přečtěte si něco o Karlu Krylovi, ten řekl opilcovi vénovi, když ho potkal na hradě .. Proto nebyly demonstrace studentů bez vás, aby vy ještě větší .. jste se dostali k moci, véno jsem tebou i vývojem znechucen …atd. Steskem, lítostí že vše bylo zbytečné odjel umřít do svého Mníšku. Za éry vénouška se songy KK nesměly hrát, pasovaly více na popučovou dobu, než na komouše. [redakčně upraveno]

  7. Děkuji za tento komentář, autor to napsal přesně a srozumitelně. Ještě jsem si vzpomněla na nedávné vystoupení pana Vondry, kdy okřikoval zřejmě nějakého oponenta na setkání slovy “Drž hubu” za souhlasného smíchu účastníků stojících za ním. Velmi smutný důkaz té často proklamované slušnosti…

  8. Pan Kalousek nesmí kandidovat do Evropského parlamentu, protože by voliči volili pana Kalouska. To už samo hovoří o tom, jaká v ČR je demokracie.

  9. Pan Vondra by se měl i s paní Vrecionovou z Bruselu pakovat a dát přednost kandidátům, schopným tam pracovat pro ČR.

    • Vondra má na svědomí půlmilionovou škodu našemu státu,když jeho PROMOPRO podvedlo stát.Nyní se svoji Vrecinovou a svým nemanželským dítětem se snaží usadit v Bruselu
      za neuvěřitelných 2×500 tisíc korun měsičně.To je až neuvěřitelné a nestydatě okaté.Ten “člověk” se vůbec nestydí před českými občany.Proto doporučuji NEVOLIT !!!!

  10. Takový upatlaný mastný kandidát do parlamentu EU a možná i nelibě vonící, no to je to pravé poslat jej do… brusele!

  11. No nevím pane Tácho, ale váš článeček (jisto jistě “nezávislá odborná anylýza”…smích) okořeněný větičkami typu:”Bohorovný, obtloustlý a užvaněný… ” jistě uklidní společenské napětí!?!? Stačí si přečíst rozhněvané reakce v příspěvcích. Mezi nimi by se možná nějaký střelec na Vondru našel. Osobně jsem si prošel zahájení kampaně u všech stran. Všechny se snaží přirozeně, typicky předvolebně agresivněji, vymezovat vůči soupeřům. Vaším zadáním však nebylo obecné a vyvážené shodnocení kampaní, nýbrž zaútočit na SPOLU. Čí zadání plníte? O tom nebudu spekulovat.
    P.S.: Nejrealističtější a nejracionálnější řešení zásadních evropských otázek nabízejí dvě strany – světe div se – Ods + ANO. Zatímco si tady hrajeme na “antibabiše” či “antifialu”, zástupci obou uskupení mohou v Evropě docelka plodně spolupracovat.

    • Nikdy z těch dvou nebudou v EU spolupracovat, každý z nich pojede jen na své osobní triko. ANO bez Babiše a ODS bez teologa budou po volbách skládat koalici, ale jen v rozkradeném Česku.

  12. Eubolševici něco pro vás. Kontráše Pávka, který v ručně psaném svém životopise 1987 schvaloval vstup vojsk srpen 1968 i opilce vénu máme za sebou. Nyní další podobní spolupracovníci StB, fotr zubaté prodavačky diplomů Peslar=Pes, studium VUMLu, člen i agitátor KSČ, zaměstnanec ZO .. Dodnes nevysvěcený ne.kněz Halík, veden jako Kněz, udával na Loretě kapucíny. Fotr hulváta pavlíka-řeporyjce, u StB= Tragéd, udával kolegy. Jandaolympic, udával lepší muzikanty před pučem89 i po, založil zločinnou org. OSA, 2x tam vykradl pokladnu, jeho kámoši estébáci od soudů ho vytáhli i z jiných průserů … Dnes amorální havlojidy uctíváte, jste stejní … jinak byste nebyli nutelláky

    • Přesně tak, ale s tím se ” demokraté ” nechlubí. Vždy za ten marast tady může někdo jiný ! Co ovšem s tím ? Volby nepomáhají. Každá pol.strana má kandidovat za sebe sama. Poté se snad možná něco zlepší.Já osobně nemohu ani cítit ty demokraty, kterým v r.1989 bylo 2-5 let, ale o to víc haní předchozí dobu. Ovšem jezdit metrem, koupat se v přehradách, bydlet aspoň v těch králíkárnách a mnoho dalšího celkem vítají.A za tu jejich volnost nemůžou studenti a Havel nýbrž Gorbačov a dnešní důchodci.Jasné????

      • Sachr jako mladý spolupracoval s voj. kontrašpionáží, stejně jako Pávek. Na netu článek .. největší popučové průs.. nebo tak nějak. Sachr jako ministrant dostal z hradu za úkol po roce 1990 skartovat všechny spisy StB na politiky, kteří v ten moment byli u moci. Tkz. Mrázkovy spisy, proto musel umřít, střelec-profík dodnes nedopaden, vše ututláno BIS i těmi nejvyššími u moci ! Akce byla Sachrem nazvaná “ZET …” V záhlaví bylo, aby se v rámci politické korektnosti veřejnost nedozvěděla kdo jim vlastně vládne, nějak ji potřebujeme uklidnit=oblafnout atd.

      • Ještě jsem zapomněl na J. Ruml u StB veden jako OVČÁK. Byl za vény min. vnitra a taky se snažil skartovat co vše šlo o “disidentech”. To je syn lidového soudce komunisty Rumla, jak za pultíkem řve na odsouzené .. pověste ty sw.. všechny … video je na YT. Taková nefachčenka byli dnes tkz. disidenti, včetně těch dvou křiklounů pod stanem na chodníku

      • Hrůza děs je co sašenka se zubaticí předvedli po MS v hokeji. Dokonce provládní seznam-novinky se do nich spravedlivě obul, že jsou … Což si asi švec Šídlo chtěl vylepšit reputaci. Havlojidními rozeštvávači společnosti zůstanou i tak.

    • Jenže takovíto … mají ve strožochu pořád málo. Poněvadž ví, že např. šéf ČEZ dostane za rok 35 milionů kč. Co jiní státní zaměstnanci o kterých se nesmí mluvit.

  13. Za jeho slova o idiotech , by mu ti idioti měli nakopat do pr—e. Je to arogantní člověk ,stejně jako celá SPOLU, který jen mluví a žádné činy . Dostal od ODS trafiku . A to chtěli mluvit o zdržení se napadání. Vondra rozvrací celou společnost . Měl by být vyhozen stejně jako Novotný. každý ze spolu má jen silné řeči , že by se měla společnost chovat slušně a nenapadat se a jen to dořeknou , hned napadají opozici

  14. Tady není problémem nějaká nenávistnost jako taková…Opozice je od toho, aby oponovala, a vlád aby nesouhlasila a oba se mají ostře vymezovat….Ale o to, že spory i ostré nejsou o věcné problémy, ale o to kdo je estébák, ačkoli za ta léta by mělo být zřejmé, že to na voliče nepůsobí, Čapí místo, nebo kdo je válečný štváč a pro mír, i když obojí ČR nerozhoduje…a kdyby rozhodovalůa, vsadím se, že horlivci by na obozu stranách mlčely..Rétorika na slovensku byla za hranicí vulgárnosti na obou stranách, ale atentáty jsou i v zavedených demokraciích a s tím bych to až tak nespojoval

  15. Stačí se podívat na Facebooku na ODS jaká tam vládne na spotech,kolážich,banerech nenávist! ProMoPro lhář mluví o orientaci na Rusko o opozici ale byli to především politici ODS co jezdili do Ruska a za Putinem!Jen už zapomněli, nesmí se jim to připomínat!

    • Od ODS už se nedá čekat nic slušného. Od éry Peťánka kantýnského se z pravicové strany stala vatikánská sekta Jidášů. Viz. sta miliardový podraz s vězněm, cír. restituce … dnes ještě valorizace 8% každý rok, strašný hnus režimu. Nynější šéf ODS je studovaný katolický teolog-farář, jen není vysvěcen. Jinak je stejný lhář, populistický slibovatel, ješitný, úlisný .. šmej.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here