Petr Borkovec se částečně stahuje z Partners Financial Services

1615
Petr_Borkovec
Petr Borkovec / Foto: Skupina Partners

Spoluzakladatel a ředitel finanční skupiny Partners Petr Borkovec se přesouvá z představenstva finančněporadenské společnosti Partners Financial Services do představenstva Partners Banky.

V nové roli co-CEO a místopředsedy představenstva Partners Banky bude řídit především oblasti produktu, distribuce a marketingu. Předseda představenstva a CEO banky Marek Ditz se prioritně zaměří na oblast úvěrů, IT, lidské zdroje, finance, řízení rizik a compliance.

„Partners Banka je pro naši skupinu velký a důležitý byznys, který ji celou transformuje. Chci proto posílit svou roli lídra skupiny a také se více zaměřit na banku,“ říká Petr Borkovec a dodává: „Kromě zastřešující role šéfa finanční skupiny Partners bude moje role co nejvíce cílit na budování banky a na koordinaci všeho, co se ve skupině děje.“

Partners se v hypotékách spojuje s Gepard Finance

Rovněž oznámil, že částečně utlumí své podnikatelské aktivity ve vedení části poradenské sítě v Partners Financial Services. Řízení manažerů a ředitelů předá zkušenému podnikateli ve financích Petrovi Janu Křenovi, který tak přichází do managementu společnosti Partners.

„Velice se těším na zhodnocení svých dlouholetých podnikatelských zkušeností s lídry finančně poradenského trhu,“ komentuje novou pracovní výzvu Petr Jan Křen.

Další personální změnou ve skupině je posun Bohumila Čučely na pozici CFO Partners Banky, Daniela Hynštová nadále zůstává na pozici CFO finanční skupiny Partners.

Co postavil a “opouští” Petr Borkovec

Partners Financial Services je hlavní společností finanční skupiny Partners. Na českém trhu působí 16 let. Od roku 2009 je nejznámější finančněporadenskou společností v České republice. V současnosti má asi 600 tisíc klientů, 175 poboček a 3 200 profesionálních poradců, manažerů, franšízantů a koncipientů.

Skupinu Partners dále tvoří:
  • Partners investiční společnost,
  • Nemovitostní fondy Trigea a Merity,
  • Vydavatelství NextPage Media.

To provozuje weby Peníze.cz, Finmag.cz, Heroine.cz a časopis Football Club. V červenci 2019 se skupina rozrostla o Simplea pojišťovnu, která nabízí unikátní životní pojištění, a od června 2021 o penzijní společnost Rentea.

Udělejte změny v penzijku i DPS, jinak vám stát poníží příspěvek

Skupina Partners v roce 2021 expandovala na Slovensko pod brandem Simplea. V březnu 2024 spustila první poradenskou Partners Banku. Obrat skupiny v roce 2023 překročil čtyři miliardy korun.

O Partners Bance, která sází výhradně na mobil

Aktuálně vůbec největším počinem skupiny je rozjezd Partners Banky. Tu připravovala více než dva roky. Podle Petra Borkovce jde o takzvanou neobanku, to znamená banku s moderními technologickými službami. Výhoda Partners Banky spočívá v zázemí finančních poradců a poboček po celé České republice. Ostrý provoz banka, která své služby nabízí výhradně přes mobilní aplikaci, zahájila letos 6. března.

„Určitě nebudeme nějakou velkou korporátní bankou,“ uvedl při té příležitosti Petr Borkovec.

Nová Partners Banka dává na spořicím účtu 6,03% úrok

Podle generálního ředitele Partners Banky Marka Ditze nová banka propojuje moderní technologie s osobním přístupem finančních poradců skupiny. Klientům nyní nabízí tři hlavní balíčky služeb. Ty zahrnují hlavně běžné a spořicí účty, různé druhy karet a širokou škálu platebních transakcí.

„Náš přístup k účtům reflektuje poradenský přístup a životní cyklus klientů od jednotlivců přes páry až po rodiny,“ říká Marek Ditz.

Nová Partners Banka sází výhradně na cloud a mobil

Bankovní platby Partners Banka provádí okamžitě. Zároveň nabízí některé mimořádné služby, jakými jsou například pauzování trvalého příkazu či služba Drag and drop pro snadné přesouvání peněz mezi účty jedním přetažením v mobilní aplikaci.

„Jediné věci, které jsou zpoplatněné, jsou platby mimo Evropskou unii. A pak další vydávání platebních karet, to hlavně z ekologických důvodů,“ upřesňuje Ditz s tím, že další bankovní služby postupně nabíhají.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here