Petrovská vede obchod KB Penzijní společnosti. Do NN míří Schwarz

534
penzijni
Jana Petrovská / Foto: KB

Novou členkou představenstva a ředitelkou pro obchod a marketing KB Penzijní společnosti se stala Jana Petrovská. A letos v dubnu se stane novým generálním ředitelem NN penzijní společnosti a NN životní pojišťovny Yoram Schwarz.

Jana Petrovská se v Komerční bance [KB] v minulých letech podílela na řízení retailového bankovnictví. To jak na manažerských pozicích v pobočkové síti, tak v oblasti podpory, řízení a rozvoje obchodu. V roce 2013 působila jako garant změn, které přineslo zavedení takzvaného druhého pilíře důchodového systému. Ten lidem umožňoval dát část z odvodů na sociální pojištění na jejich vlastní penzijní účet. V roce 2015 ho vláda ale zrušila.

„Své zkušenosti s řízením obchodních týmů, rozvoje produktu a řízením změny Petrovská přináší do KB Penzijní společnosti. V ní se zaměří na změnu vnímání penzijního spoření, ale také na výzvy a příležitosti spojené s nezbytnou reformou důchodového systému v České republice,“ uvedla KB.

Ing. Jana Petrovská vystudovala Ekonomickou fakultu Technické univerzity v Ostravě. V bankovním sektoru působí dvacet let, z toho 18 let v Komerční bance. Posledních pět let Petrovská působila jako ředitelka Retailových divizí KB napříč Českou republikou.

Změny čekají i NN penzijní společnost a pojišťovnu

Yoram Schwarz [na fotografii vpravo, zdroj: NN] od letošního 1. dubna převezme jako generální ředitel řízení NN v České republice. Nyní čeká na získání všech nezbytných regulatorních souhlasů. V čele NN penzijní společnosti a NN pojišťovny vystřídá Mauricka Schellekense, kterému v České republice letos končí pětiletý mandát.

Schellekens naopak nahradí Schwarze v jeho současné funkci v NN Group. Od prvního dubna se stane generálním ředitelem nizozemské pojišťovny Movir. Ta se specializuje na individuální pojištění invalidity pro vysoce kvalifikované lékařské a byznysové profesionály.

„Rád bych poděkoval Maurickovi za jeho cenný přínos a posílení pozice NN na trhu v České republice. Přeji mu vše nejlepší v jeho nové roli v rámci NN a zároveň se těším na spolupráci s Yoramem na dalším rozvoji naší nabídky pro české klienty,“ uvedl generální ředitel divize International Insurance v NN Group Fabian Rupprecht.

Kdo je Yoram Schwarz

Yoram Schwarz pracuje v NN Group od roku 2005. Zastával několik manažerských pozic v Nationale-Nederlanden. V roce 2015 ho vedení jmenovalo ředitelem pro strategii a marketing a zaměstnanecké benefity v divizi životního pojištění nizozemské NN. V roce 2017 převzal funkci ředitele pro strategii a integraci divize neživotního pojištění NN.

Po akvizici pojišťovny Delta Lloyd vedl integraci obou neživotních pojišťoven. V roce 2018 byl jmenován generálním ředitelem uznávaného poskytovatele individuálního pojištění invalidity a vážných úrazů v Nizozemsku společnosti Movir. V ní vedl integraci čtyř společností specializovaných na invaliditu do společnosti Movir. Se svým týmem vrátil ziskovost Moviru do černých čísel a zasadil se o změnu firemní kultury se zaměřením na inovace.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here