Petr Pavel je zdravý jako řípa, připravuje se na inauguraci

16346
Pavel
Foto: Petr Pavel

Složení prezidentského slibu Petra Pavla se blíží. I proto zveřejnil lékařskou zprávu o svém zdravotním stavu. Dokument potvrzuje, že je v dobré kondici a plně způsobilý k výkonu prezidentské funkce. Slib Pavel složí ve čtvrtek 9. března ve 14 hodin.

Ještě před slavnostním ceremoniálem, jehož vyvrcholením bude složení slibu o výkonu prezidentské funkce plánovaném na 14 hodin, poobědvá Petr Pavel a jeho manželka s dosluhujícími manželi Zemanovými na Pražském hradě.

Po složení prezidentského slibu ve Vladislavském sálu Pražského hradu před představiteli obou komor Parlamentu ČR a za přítomnosti zástupců bývalých prezidentů republiky a náčelníka Vojenské kanceláře prezidenta republiky zazní státní hymna a dojde k vypálení jednadvaceti dělových salv. Následně se nad Pražským hradem vztyčí standarta prezidenta republiky.

Krátce po skončení ceremoniálu ve Vladislavském sálu pozdraví Petr Pavel už jako legitimní prezident republiky občany z balkónu na III. nádvoří. Následně se s některými setká na nedalekém Hradčanském náměstí, kde položí květiny k soše T. G. Masaryka.

V 18 hodin započne modlitba za vlast a nově inaugurovaného prezidenta Te Deum laudamus, Bože, tebe chválíme v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha. Dodejme, že modlitba Te Deum laudamus, známá zkráceně jako Te Deum jsou první slova latinského slavnostního hymnu, jehož autorství historici přisuzují svatému Ambroži, milánskému biskupovi. Ještě téhož dne ve 20:10 hodin uslyší veřejnost rozhovor nově inaugurovaného prezidenta v České televizi.

Petr Pavel je zdravý a vitální, dokládá lékařská zpráva

Ještě do inaugurace slíbil Petr Pavel podstoupit preventivní lékařská vyšetření a zprávu z nich poskytnout veřejnosti. Lékařskou zprávu vypracovanou profesorem Miroslavem Zavoralem z Ústřední vojenské nemocnice zveřejnil Pavel na svém webu v úterý 7.března, tedy dva dny před svou oficiální inaugurací do funkce prezidenta republiky. A zřejmě nikoho nepřekvapí, že Petr Pavel se těší s několika málo výjimkami slušnému zdraví.

„Komplexní vyšetření prokázala, že zvolený prezident je ze zdravotního hlediska plně způsobilý k vykonávání služby včetně všech náležitých povinností bez jakýchkoliv výjimek,“ píše v lékařské zprávě profesor Zavoral z pražské ÚVN.

Petr Pavel pozitivně překvapil. Odmítl úlevy z povinných odvodů

Prevence provedená 21. 2. 2023 zahrnovala fyzikální vyšetření, laboratorní krevní testy a specializovaná interní a radiologická vyšetření. Veškeré výkony budoucí prezident absolvoval v Ústřední vojenské nemocnici.

„Vyšetření zahrnovala rentgenové vyšetření plic a srdce, elektrokardiografie [EKG] a echokardiografie [ECHO] srdce, angiologické vyšetření a sonografii břicha a prostaty,“ přiblížil preventivní výkony prof. Zavoral, který je rovněž ošetřujícím lékařem dosluhujícího prezidenta Miloše Zemana.

Vyšší cholesterol v krvi

K neduhům budoucího prezidenta patří podle lékařské zprávy vyšší hodnota koncentrace kyseliny močové a cholesterolu v krvi. Vyšetření objevila i aterosklerotický plát a potvrdila se hypercholesterolemie. Proto profesor doporučil farmakologickou léčbu statinem. Léky doporučuje nasadit i ke snížení koncentrace kyseliny močové v krvi.

V minulosti podstoupil Petr Pavel několik operativních zákroků. V roce 1993 mu lékaři provedli operaci nosní přepážky. O pět let později, v roce 1998 podstoupil operativní výkon po úrazu, v jehož důsledku utrpěl frakturu bérce. Za sebou má budoucí prezident i kožní formu boreliózy či vymknutí kloubu palce levé ruky.

V závěru zprávy stojí, že zvolený prezident Petr Pavel je zdravý a vitální 62letý muž, který je schopen plně vykonávat veškeré povinnosti v rámci funkce prezidenta České republiky.

VRN

1 komentář

  1. Straničtí soudruzi a agenti KSČ se vždy těšili dobrému zdraví viz. Milouš Jakeš, Štrougal a nyní i soudruh agent Pávek jsou toho jen důkazem. Na hradě se nám po více než 30 letech usadí nový Rudý President agent Pávek. Přejme mu ještě víc zdraví a buďme šťastní za novou diktaturu ne jen z parlamentu, senátu, ale i z hradu.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here